Igaz az, hogy ha egy kislánynak nincs levágva rövidre a babahaja, akkor nem lesz soha dús és erős neki?
Így van, ahogy az első leírta.
Ez csak tévhit. Az, hogy milyen haja lesz egy gyereknek felnőtt korában, az csak és kizárólag a genetikán múlik.
Igen igaz LEHET.
Mégpedig:
Magàtól a vàgàstól nem lesz több hajhagyma,azaz nem lesz sűrűbb a haj,DE
mivel akinek genetikailag gyengébb a hajhagymàja(vékonyabb,ritkàbb a haja) annak kiskorban ill felnőttkorban is a rövidebb hajat könnyebben megtartja a hajhagyma és amìg nincs megterhelve addig lehet erősìteni,illetve némileg magàtól is megerősödhet,tehàt egészségesebb lesz a hajszàl. Kicsit talàn vastagabb,és nem törik annyira.
Innen a tévhit,aminek tulajdonképpen ennyi az alapja,hogy a gyenge hajgyökér nem tudja megtartani a hosszú hajszàlat, és pl ezért kihullik vagy elvékonyodik tàpanyag hiànyàban,törik. Mìg a rövid hajat meg tudja tartani és van ideje erősödni.
Nekem gyerekkoromban rövid hajam volt, tehát vágták, ettől függetlenül apukám haját örököltem, vagyis vékony, gyenge szálú és sajnos töredezésre hajlamos hajam van felnőttként és az volt gyerekként is. Úgyhogy ennyit erről!
Ez csak és kizárólag genetika!:)
Anyukám mesélte h kicsinek kis fiús hajam volt ráadásul szőke szóval volt is hajam meg nemis,aztán apum levágta többször is,és már erős és hosszú lett a hajam,most is derékig érő hajam van :) ,
Szóval van benne valami
9hós kisfiú anyukája .
Én nem hiszek a hajvágásban , de tavaly meg olyan semmilyen haja volt se nem hosszu se nem rövid, levágtuk a nyáron hogy ne akadalyozza idén meg nagyon szep erős hosszu haja lett, vékony szálú mint nekem de jóval erősebb mint tavaly...
3 eves vagy a kora miatt valtozott vagy a vágás miatt 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!