Milyen mesekönyvekben vannak rövid történetek? Amikben van jo/rossz szereplő, erős/gyenge, közösség/kirekesztett, stb?
Elvileg a mesék kb a társadalmat tükrözik, ezáltal tudják jobban megélni/ feldolgozni /tanulni pl hogyan mutatkozzunk/illeszkedjünk be/legyenek barátaink, együtt könnyebb, ami egyedül nem megy, segíthetünk egymásnak, de nem cukormáz minden, vannak akiktől félünk, legyőzzük, stb.
Vidám rövid és tanito/tanulságos történeteket milyen könyvek tartalmaznak?
Babócás és mondókás/dalos, ill keménylapos versikés könyvei vannak csak még, ill rajzolos szinezős,vagdosos, ragasztos füzetei, de nincs egy igazi (lehetőleg képes)mesekönyve (hogy a látottakrol is beszgetni lehessen)
Pl egy grimm meséket még nem követ(végig), nem ért.
A könyvesboltokban nem találtam, csak nagyobbaknak valot, plusz bőség zavara- át sem látom a kínálatot, eladok értetlenek/közömbösek.
A gyermek mostanság lett 3 éves.
Minden napra egy mese
Csupa rovid egyoldalas mesek vannak benne
Minden napra egy mese - fél-egy oldalas mesék vannak benne
Móricz Zsigmond: Állatmesék - klassz verses mesék általában tanulsággal a végén (pl kecskéék és a farkas)
La Fontaine meség - ezek is verses, tanulságos mesék
Szutyejev: Vidám mesék - szerintem nem kell bemutatni senkinek :D
Thomas válogatott mesék - kicsit hosszabbak, de ha a gyerek szereti Thomast, akkor abszpolút nyerő
Tesz-vesz város - szerintem 3 éves kortól olvasni tanulás/tudás kezdetéig nélkülözhetetlen
Vackor is nagyon klassz.
A fognyűvő manót ia nagyon szerett 3évesen
most hirtelen ezek jutnak ezek jutnak eszembe.
mondjuk ezek mellett nálunk még rogyásig ment APG, Bartos Erika mondókáskönyvei (Százlábú a legnagyobb sztár!), Öreg néne őzikéje/Őzanyó, és egyéb mondókás, verses könyvek (Mesebolt, Bóbita Füzesi Zsuzsa mondókáskönyve, stb)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!