Miért van lustának, munkakerülőnek stb. bélyegezve, aki kis korkülönbséggel szül 2-3 gyereket?
A kérdést az alábbi kérdés ihlette, ahol az anyukák arról győzködik a kérdezőt, h idővel irigyelni fogja a férjét, h ő eljárhat dolgozni, otthon pihenhet, míg egy kisbabás anyukának állandóan ügyeletben kell lenni.
Máskor meg azt olvasom, h mennyire lusta dög az olyan nő, aki ÉVEKIG képes otthon maradni babázni és nem dolgozni. Most akkor hogy is van ez?
24
Snis gyerekek NEM azért vannak, mert nem ül otthon az anya 20 éves korukig, hanem mert FEJLŐDIK A TUDOMÁNY és lehet diagnosztizálni ...
A világon sehol nem rosszabbak az egészségügyi, mentális és lelki adatok, mint itt, pedig másutt nincs 3 év gyes/gyed a munkanélküliség elbújtatására.
Igen, gyereket nevelni IS fárasztó, meg dolgozni IS az, akkor is, ha van, aki csak macázni jár be a munkahelyére.
A legnagyobb baj az, hogy mindenki úgy nyilatkozik, hogy egyedülálló anya vagy mintha az lenne. És hol vannak az apák? Ez a baj, nem más.
Utolsó, nincs igazad. Abban egyetértek, hogy régebben is volt sni-s, figyelemzavaros, hiperaktív stb, csak akkor még nem volt tudományos neve, kódja stb. A különbség abban rejlik, h tudományosan igazolt tény, hogy ezeknek a gyerekeknek a legnagyobb ellenségük a számítógép, az okostelefon, a tablet. Mégis a legtöbb szülő nyomja ezeket a gyerek kezébe, holott árt vele.
Míg régen nem volt ennyiféle kütyű, így (habár nem diagnosztizáltáták vagy nevezték nevén a "betegséget"), a figyelemzavaros gyerekn annak ellenére, h nem hodták terápiára, mégis kezelhetőbb volt mint a maiak.Rámondták, h kicsit elevenebb, vagy nem annyira éles az esze, de fele annyi gond nem volt velük mint a mostani gyerekkel. Ugye érted a különbséget?
26-os.
Akkkor vagy extrán könnyű gyerekeid vannak, vagy extrán sz@r melód. :)
Igazából én pont le$zarom, ki mit gondol.
3 és fél éves volt a nagy, mikor pályakezdőként elkezdtem dolgozni. (Apjával előtte mentünk szét.)
Kis megszakításokkal, de dolgoztam úgy 2 és fél éve, mikor megismertem a párom, rá 3 hónapra pozitív teszt... 6 hónapos terhesen mentem el tp-re.
A 2 gyerek között majdnem 7 év van. A kicsi 3-4 éves korára terveztük volna a harmadikat. De nem minden alakulhat terv szerint, 16 hónapos volt, mikor lett egy pozitív tesztem. Ez van :) Augusztusban tölti a 2-t, előtte 2 héttel vagyok kiírva szülni.
És igyekszünk úgy alakítani a dolgokat, hogy ne kelljen visszamenni dolgozni sehova, max a saját vállalkozásban itthonról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!