Hogyhogy ilyen sokan vállalnak mostanában kis korkülönbséggel gyereket?
A mieink között is másfél év van, 3 nap híján. :)
Nekünk fontos volt, hogy kis korkülönbség legyen, le akartuk ,,tudni" ezt a pelenkás korszakot hamar. Pár év múlva már nem akarunk ezzel foglalkozni.
Már a kicsi is lassan 2 éves, nagyon jó testvérek! Imádják egymást az első pillanattól, apróbb vitákon kívül sosem bántják egymást.
Nálunk ez abszolút ideális választás volt.
Jelen! Nincs két év a gyerekeink között. Mi azok a szülők vagyunk, akik eleve kiskorkülönbséget terveztünk, ugyanis hiszünk abban, hogy a lehető legtöbbet azzal adjuk a gyerekeinknek, ha összeszoknak, együtt nőnek föl, és ott lesznek egymásnak.
Ami megerősített minket ebben, az a gyed extra. Nagyon vonzó volt, hogy a kislányom két éves korától még egy éven keresztül kaptam a fizumhoz a gyedet is (visszamentem dolgozni). Abszolút rendbejöttünk anyagilag, ami ránk is fért, ugyanis a sima gyed azért nem egy nagy összeg, még akkor sem, ha a max. gyedet kaptam. Főleg úgy, hogy a max.gyed a fizum egyharmada volt két éve, de kiadásaink is voltak bőven.
A két gyerek után járó családi adókedvezmény plusz a két családi pótlék viszonylag alacsony összeg, de a gyed extrával együtt nagyon kellemes volt. Az alatt az egy év alatt úgy összeszedtük magunkat anyagilag, hogy most nagyjából gondtalan elvagyunk a két fizuból.
Nekünk így jó. Mindig is így szerettem volna, először is tudom nem csak ezen múlik, de tesómmal 4 év van köztünk és igaz jó testvérek vagyunk, de részemről lehetett volna kevesebb is, a férjeméknél 5 év van és a férjem szerint is sok. Így mi kisebbet akartunk. De ezen kívül voltak érvek, sokféle. Nem tehetjük meg, hogy csak gyest kapjak. Úgyhogy ha nincs a második terhesség, akkor visszamentem volna dolgozni, a fiam bölcsibe ment volna, de akkor nem jöttem volna el 1-2 év múlva megint szülni. Túl nagy korkülönbséget meg végképp nem akartam, számomra ez elképzelhetetlen. Aztán én ha visszamentem volna, korábbi folyamatos műszakolás miatt a kicsivel jóval kevesebb pénzt kaptam volna gyeden, meg fizikai is a munkám, terhesen könnyített munka, ha visszakerülök se egyből kerülök a régi munkakörbe, stb.
Számomra szólnak ellenérvek a többi korkülönbséggel is, 3-4 évvel az, hogy állandóan betegek, míg most mindkettő itthon van velem, (2,5 éves és 8 hónapos gyerekek) megúsztuk a telet is betegség nélkül. Na meg egy újszülöttet hozni-vinni minden reggel meg délután időre óvodába, iskolába, még annyira se élhetné a saját ritmusát, mint így. Egyébként szerintem az, hogy 2 évig jár a gyed, elég nagy motiváció lehet azoknak, akik nem szeretnének 5-6 év vagy nagyobb körkülönbséget és nem arra akarják a félretett pénzt költeni, hogy ne kelljen dolgozni visszamenni.
Sokat anyukát látok pocakosan és mégegy kicsivel maga mellett én is mikor sétálunk.én szeretném ha 3 év meglenne közöttük.úgy gondolom hogyha nagyobb a korkülönbség (itt nem 10 évre gondolok) attól még lehet őket úgy nevelni hogy ellegyenek egymással.nekem csak nagyobb testvéreim vannak mégis befogadtak a játékba,lementünk együtt a játszótérre.... Nem éreztem hátrányát.sőt!sokat tanultam tőlük és még ez máig elmondható.
Illetve nekem kell hogy visszamenjek dolgozni,bármennyire is a gyerekemmel vagyok itthon(akit persze nem is kérdés hogy szeretek) de szükségem van már most a felnőtt társaságra.meg jó lesz pár év múlva megint egy pici baba akit a testvére is már jobban fog értékelni,szeretni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!