Akik kis korkülönbséggel vállaltak gyereket hogyan boldogultok?
Nálunk a lányok között 21 hónap van.
Èn mindig kis korkülömbséggel akartam gyereket, és mikor láttam, hogy egy baba mennyi fáradsággal van akkor már biztos voltam, hogy egyben akarom lezavarni az egész kisbaba idöszakot.
Persze voltak nehézségek, föleg úgy hogy nekünk senki de senki segítségünk még hétvégére sem volt.
De a kicsi 1 éves korától aktívan játszanak együtt, általában 1-3 órát szorakoztatják egymást... Most 5-7 évesek és ennél jobb nem is lehet mint, hogy ilyen kevés korkülömbség van köztük.
Peersze a baba idöszak nehezebb volt, de igazából mindent egymás után élünk át.
Pl mikorra a nagy átaludta az éjszakát addigra született a kicsi, de aztán túl voltunk rajta. A nagy ovis lett a kicsi egy év múlva lett ovis. A nagy most iskolába ment a kicsi most megy iskolába...
Egy rakat ismerösöm van akinél 4 év korkülömbség van és eléggé oda vannak, hogy végre könnyebb a helyzet majd kezdhetnek mindent elöröl...
Kerek két év van a gyerekeink között. A második születése után az első félév nekem szó szerint kisesett. A kicsi üvöltött, a nagy hisztizett, én meg túléltem. Hogy hogyan, a mai napig nem tudom. A rá következő 6 hónap csak szimplán volt rémes, de ott már nem aggódtak azon, hogy kiugrok az ablakon. Most hogy már 2 és 4 évesek, élhetőek a napok. Könnyűnek még most sem mondanám, de ez már semmiség az elejéhez képest.
Hármat akartunk, de itt megállunk. Örülünk, hogy vége a nehezének.
2 év 2 hónap van köztünk. az eleje kemény volt, de csak azért, amiért a nagy akkor már nem aludt délben. ezért nehéz volt a kicsit altatni, a nagynak jobbára mesét kellett betennem, hogy addig csöndes legyen, ami nyilván nem a legjobb, 2-3*30 perc mese egy 2,5 évesnek..
ettől eltekintve nagyon jó hogy így történt, aranyosak, türelmesek, segítik egymást, most kezdenek együtt játszani, szerintem semmi nem pótolhatja ezt :) én nem bántam meg a kis korkülönbséget. Viszont ők elég nyugis csajok, a nagy is az, de ő is minimum 2szer kelt még, ettől független én bevállaltam pedig mint írtam nappal se nagyon aludt.
Én testvérfellépőt vettem, nekünk bevált. Valami mindenképp kell. ügyesen sétál de még a mai napig elfárad oviig, pedig már 3,5 éves. még mindig használjuk a fellépőt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!