Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Több gyerek kis korkülönbséggel?

Több gyerek kis korkülönbséggel?

Figyelt kérdés
Két gyerekem van, 2,5 éves és 1 éves. Most 2 hónapos terhes vagyok. Így terveztük a dolgot de bevallom kicsit elültették a bogarat a fülembe.. én tök pozitívan állok hozzá, hogy majd mindent megoldok de mivel nem volt még egyszerre három gyerekem nem tudom mennyi minőségi időt fogok tudni velük tölteni. Mondjuk miután megszületik a kicsi, a legnagyobbam már 3 hónapra rá az ovit kezdi, úgyhogy kettővel leszek itthon, talán akkor több időm lesz velük is foglalkozni. Most még ellavírozok a két picivel :) Ha van valaki így hogy több gyereke van kis korküllel írna, megnyugtatna hogy nem is olyan vészes az? :) hogy alakul a napirend, a kimozdulás, minősegi idő a gyerekekkel stb?
2017. okt. 26. 14:50
1 2 3
 1/24 A kérdező kommentje:
Ja és segítség nem mindig van, férjem egész nap dolgozik és nap végén hullafáradt ez kb kilőve, családom meg 100 km-re laknak így nem tudnak átugorni. Persze alkalmanként anyukám tud segíteni és eljönni de ez is kb kéthavonta van.
2017. okt. 26. 14:52
 2/24 anonim ***** válasza:
85%
Tapasztalatot nem tudok ugyan irni, de aki a bogarat ultette a fuledbe, az remelem, hasznossa is teszi magat, es segit. Ha mar tudta, hogy uton van nalatok a 3., nem ertem, minek riogat, mikozben gondolom terveztetek.
2017. okt. 26. 14:56
 3/24 anonim ***** válasza:
100%
nálam 3,5 és majdnem 2 évesek voltak a gyerekek, amikor a pici született. Anyósomék még dolgoztak, édesanyám 150 km-re lakott. A te "pörgéseden" múlik minden, de szerintem, ha terveztétek, akkor meg is tudod oldani. Most úgy érzem, jó döntés volt a kis korkülönbség. 12 éves a "pici", és már sokkal több szabadidőm van, akár hétköznap is tudok magamnak programot szervezni. A napirend meg majd kialakul, csak oda kell figyelni az aprónép igényeire. Azért kitartást kívánok, mert nem könnyű, de legalább zajlik az élet! :)
2017. okt. 26. 15:15
 4/24 anonim ***** válasza:
53%
Én is hármat neveltem fel. Nem kényeztettem el őket, éjjel nem etettem, amennyire lehet, önállóak voltak. Este vacsi előtt volt a közös játszás. Napközben elég volt, ha rájuk néztem. Ahhoz is hosszá szoktattam őket, hogy a játékaikat pakolják el evés és lefekvés előtt. A nagyobb már néha "segített" a konyhában. Következetesség kell, és okosan szervezni a napi munkát. Akkor nem lesz annyira nehéz.
2017. okt. 26. 15:16
 5/24 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! És amin rengeteget gondolkodok hogy szerintetek abbol az időből amikor leülök velük játszani vagy építeni a földre mennyi kell? Most olyan is valaszolhat akinek csak egy gyereke van. En most csak napi 1 orat tudok igy veluk leulni, igaz a napi kimozdulast ea jatszoterezest nem szamoltam ebbe bele..
2017. okt. 26. 15:26
 6/24 anonim ***** válasza:
Nekünk 1 gyerekünk van, és ha csak leülök kávézni és közben netezek, akkor is lelkiismeret furdalásom van, hogy nem játszom vele. Erre én is kíváncsi lennék, hogy mennyit "kell" vagy szoktak aktívan játszani a gyerekkel. Van, hogy sétálni sem megyünk de van, hogy hétvégén az egész nap róla szól. Boldognak tűnik a gyerek, szépen fejlődik. Van, hogy jól eljátszik egyedül, de sokszor csak velem akar lenni. Nálunk változó. Én úgy vagyok vele, hogy ezek a napok úgyis végesek, amikor oviba megy úgysem lesz ilyen laza. Szóval mi most kényelemben vagyunk. :) Több pici gyereknél szerintem be kell áldozni valamit. Jó esetben a háztartást, de 3 pici gyereknél nehezek a mindennapok.
2017. okt. 26. 15:39
 7/24 anonim ***** válasza:
50%

4 gyerekem van, tudom eső utána köpönyeg, de nagyon felelőtlennek tartalak. Arra gondoltatok, h mi lesz ha esetleg kórházba kerülsz a terhesség alatt? napokra, hetekre vagy akár hónapokra? vagy ha beüt egy hematóma vagy mélyen fekvő méhlepény vagy bármi más? ki vigyáz akkor a másik két kicsire? erre van forgatókönyv? ha te pl. ki sem kellhesz az ágyból vagy nem emelhetsz?

nálam is kis korkülönbséggel születtek a gyerekek 2-3 év van az összes között, de amit ti csináltok az már túlzás és ne haragudj, de felelőtlenség is egyben. ez a magán véleményem.Kívánom ettől függetlenül a legjobbakat és azt, h minden rendben legyen.

a kérdésre válaszolva: minden róluk szól, minden körülöttük forog. Nemcsak én, hanem a férjem is. Ő rugalmas beosztásban van, tud időt szakítani bármikor amikor kell. Nálunk az nem volt opció, h csak én intézem a gyerekeket, ő meg látástól mikulásig melózik, mert meggyőzödésem, h ez senki sem jó. Mi mindketten sokat foglalozunk a gyerekekkel, külön-külön is együtt is, továbbá probálunk "én időt" is kiszorítani.

2017. okt. 26. 16:02
 8/24 anonim ***** válasza:
46%

Napi 1 óra szerintem kevés. Én hárommal vagyok itthon, de ennél többet játszok velük. Igaz, nálunk a férjem is odateszi magát; egyikünk sem dől hátra mert hullafáradt, akkor este 6 után semmi nem történne :-)

Nálunk 2 éves "nagy" mellé érkeztek az ikrek. A végén 5 hetet voltam kórházban, a szoptatás sem volt rózsaszín vattacukor. Kellemetlen vagy sem, segítség nélkül nem tudtam volna megoldani az első 4-5 hetet. Onnantól már jobban voltam fizikailag (azért egy terhesség és egy szülés megterheli a szerveztet, pláne ha nem telt el sok idő az utolsó óta), beállt a tejem, tudtam hordozni.

Arra is fel kell készülni, ha esetleg nem minden tökéletes és hordani kell a kicsit valami fejlesztésre.

A kicsik most lesznek 1,5 évesek, még nem alusszák át az éjszakát (nem, nem fogom őket tréningezni meg tápszerezni stb), de a nappalok sokkal könnyebbek amióta másznak, játszanak.

Én szándékosan nem vállaltam volna így. Nekem kell B meg C terv, biztosíték, védőháló.

2017. okt. 26. 16:37
 9/24 A kérdező kommentje:
Igaz nem annyira erre iranyult a kerdesem azert valaszolok. Ha terhesseg alatt vmi problema lenne akkor anyukam mivel nem dolgozik hozzank tud koltozni arra az idore vagy mi is hozzajuk tudunk koltozni gyerekekkel ha pl pihennem kene, akkor korhazban fekudni ott is tudok. Ez is benne van a pakliban de azert nem erre keszulok hanem arra hogy minden rendben lesz. Meg ha ugy adodik egy-egy napra ferjem is ki tud venni szabit. Jelenleg a mindennapok erdekelnek inkabb hogy kinek hogy alakul harom v tobb gyerekkel.
2017. okt. 26. 18:18
 10/24 anonim ***** válasza:
51%

3 gyerekem van, 2 és másfél év van közöttük. Nem így akartuk a 3. meglepi volt. Egyetértek az előttem szólokkal én is felelőtlennek tartalak és soha nem csináltam volna így szándékosan. Ezért:

Az első 1-2-3 év a legfontosabb, legmeghatározobb a kisgyermek számára. Fontos, h minél több időt töltsön az anyjával az igényei ki legyenek elégítve. Legyen vele törödve, foglalkozva. De ha ott van még mellette 2 testvér ez nem tud megvalosulni, hacsak anya nem vesz igénybe valamilyen segítséget. Akár fizetettet is. Máhogy ez nem megy, hiába vagy szuperanya, osztódni te sem tudsz.

Arra vagy kiváncsi, h milyen az élet? hát kemény de nagyon. Szinte semmi nem maradt meg az első évekből, azért mert összefolytak. A szoptatás az etetés az altatás, az éjszakázás, egyszerűen csak túl akartuk élni, életben maradni. Nem megéltük a szép pillanatokat, hanem csak túléltünk. (pedig hozzáteszem, nem volt extra problémás egyik sem) Még most jópár év távlatából is rossz belegondolni. A "pörgés" amit az egyik válaszoló írt pedig csak a jéghegy csúcsa. A fizikai és a mentális leterheltség, a különböző igények kielégítése, mert pont ebben az életkorban amiben lesznek a gyerekeid még nagyon mások az igények.

Én most lehet, h azt tanácoslnám, h inkább ne is vidd a nagyot oviba. (tudom, h kötelező, de indokolt esetben lehet felmentést kérni) ha apa nem tud besegíteni, akkor lehet jobban jársz ha nem rángatod magaddal a 2 kicsit reggel és délután oda vissza. Nembeszélve arról, h minden betegséget hazahord majd az oviból.

Minőségi idő? ne haragudj de nevetnem kell, örülni fogsz, h lyuk lesz a fenekeden és túléled ezt az időszakot és az alapvető szükségleteiket kielégíted. Megeteted, megfürdeted, tisztába teszed őket, esetleg egy kis séta vagy játszótér.

Ha ha valamire még kiváncsi vagy szívesen írok.

2017. okt. 26. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!