Akik kis korkülönbséggel vállaltak gyereket hogyan boldogultok?
Két barátnőmnek van kis korkülönbséggel két gyereke, az egyiknél két év van, ő így is akarta, a másiknál másfél, nekik véletlen volt a kicsi. Mindkettő 6 hónapig bírta úgy-ahogy, aztán a nagy ment szépen bölcsibe heti 3 napra. Amelyik direkt vállalta így, mondja is, hogy hülye volt, minimum kellett volna 3, de inkább 4 év, a másik barátnőmnek ugye ezt dobta a gép. Ő egyébként egy fokkal jobban bírja, de nagyon nehéz neki is.
Én éreztem a határaimat, tudtam, hogy erre alkalmatlan vagyok, hogy egyik kicsi, másik pici, és egyiktől pattogok a másikig. A minimum az volt, hogy a nagy ovis legyen. Most készül a tesó, 3,5 éves lesz a lányom, mikor születik, szeptemberben megy oviba, legkorábban decemberben születhet a kicsi, ha most rögtön sikerül. Én ezt a helyzetet kezelhetőbbnek érzem.
De igaza van az egyik előttem szólónak, van, aki alkalmas a kis korkülönbségre, és tök jól megy neki két picivel. De szerintem rengetegen nem mérik fel, hogy hol vannak a határaik, itt is látszik sok kérdésből. Próbáld a saját határaidat meglátni, az a kérdés, hogy te mit bírsz, neked mi fér bele.
1-es vagyok, szerintem is habitus kérdése ez is. Én pl műanyagfeldolgozónak tanultam mert ez tetszett, elhelyezkedtem gépbeállítóként ahol férfiak dolgoznak de simán felvettem velük a versenyt, nekem nem volt gond a gépek között rohangálni, sőt, saját magam jelentkeztem átállásos csoportba, ahol tudtam, hogy ugyancsak kell az állóképesség. Na most nekem egy dolog a rémem, ez pedig az unatkozás. Meg a sokáig egyhelyben ülés. Ezt úgy kell elképzelni, hogy egy hajfestést nekem végigülni fodrásznál gáz. Ki bír ennyit ülni..
Amúgy meg van előnye. Nekem azért volt nehéz az eleje, mert a nagyobb továbbra is szerette volna, hogy csak vele foglalkozzak. Sajnáltam, sokat nyafogott, de ahogy a kicsivel is egyre könnyebb lett, a nagy is megszokta, egyre jobb lett. Olyan aranyosak, a nagyfiam rájött, hogy simogatással vagy a cumi visszaadással a kicsit nem tudja megnyugtatni, erre elkezd neki bohóckodni, erre a kicsi azonnal átmegy nevetésbe. Azért szokta simogatni is. Szívesen fontoskodik a kicsi körül, ezt élvezi. Már most sokszor elvannak pár percekre. Ja és egy 2,5 éves játéka elég izgalmas 8 hónapos szemmel, mostanság olyan jól elvannak, hogy sokszor fel se tűnik, hogy 2 gyerek lenne a háznál. :D
Ja, a kicsi egyetlen alkalommal volt beteg, mert nincs óvodás testvére, aki minden bacit hazahozna. Míg a 3-4 éves különbséges kistesók között sokan sokszor betegek. Biztos van ellenpélda is de én tudok olyan családot, ahol a kicsi fél éves korára elérte a 10. betegséget, na az jobb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!