Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyhogy ilyen sokan vállalnak...

Hogyhogy ilyen sokan vállalnak mostanában kis korkülönbséggel gyereket?

Figyelt kérdés
A környezetemben nagyon sokan vannak akik 1,5-2 év korkülönbséggel vállalnak gyereket.

2018. márc. 29. 13:14
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
38%
Mi mindenképpen akartunk kistesót és nem akartam fél-egy évre visszamenni dolgozni. Így a nagyobb egy éves kora előtt abbahagytuk a védekezést, hogy mire lejár a gyed, legalább terhes legyek. A vártnál hamarabb, a 3. próbálkozós hónapban lettem terhes, 22 hónap lett a korkülönbség a tervezett 2-3 év helyett.
2018. márc. 29. 13:59
 12/24 anonim ***** válasza:
67%
Kérdezőnek: még 9 hónap, mire kihordod, ez rengeteg idő ebben a korban, addig nagyon sokat fog változni!
 13/24 anonim ***** válasza:
71%

5-ös vagyok, nekünk az első 5 hónap volt nehéz, a kicsi pocsék alvó volt, állandóan kézben akart lenni. Most mióta állandóan pakol úgy jól elvan magának is, az alvásai is szépen megnyúltak, éjjel csak 1x ébred, úgyhogy most nem panaszkodom, kb 1 gyerekkel se volt nehezebb. (sőt, ő meg ahogy aludt 8-9 hónaposan, vele egyedül nehezebb volt, mint most kettővel, szerintem ez lutri...) Később hogy mi lesz azt nem tudom, de sokan azt mondják, az első év a legnehezebb.

Szeptemberben kezdi a nagyobb az óvodát.

14/24 anonim ***** válasza:
79%
40 éve is ugyanúgy voltak kis és nagyobb korkülönbséggel született testvérek, csak akkor nem foglalkoztál ezzel a kérdéssel. Ez nem “mostanában” alakult így.
2018. márc. 29. 14:00
 15/24 anonim ***** válasza:
62%
Kis korkulonbseg a gyerekeknek jobb, a nagyobb a szuloknek. :D
2018. márc. 29. 14:05
 16/24 anonim ***** válasza:
58%
Egyszerű: nem akarnak visszamenni dolgozni. Ismerőseim nagyrésze bevallottan emiatt szül folyton.
2018. márc. 29. 15:00
 17/24 anonim ***** válasza:
53%
15 ez butaság. A "kicsi mellett pici" dologban a kicsi nem kapja meg a kellő figyelmet annyi ideig amíg szüksége van rá. Nem tudod elmagyarázni neki hogy anya pelenkáz és azért hagy sírni és várni folyton. Ez nem jó a gyereknek sem.
2018. márc. 29. 15:03
 18/24 anonim ***** válasza:
44%

Én is ezt látom a környezetemben... Én igazából semmi pénzért nem vallanak kicsi melle picit és nme szülnék 1,5-2-3 év korkülönbséggel. Nekem nővérem közel 7 evvel idősebb, mégsem volt ebből otthon soha gond. Ugyanúgy jártunk/járunk együtt bulizni, mozizni, szórakozni stbstb. Kis koromban sem volt ezzel probléma. Játszottunk egyutt, ő szeretett rólam gondoskodni, tehát abszolút nem volt ilyen teren probléma.

Most meg az ismerőseim környezetében is azt látom, hogy sorba szülik a gyerekeket, sokuk nyíltan vállalja is, hogy azért hogy ne kelljen visszamenni dolgozni..Utána meg panaszkodnak, hogy nem bírnak egyszerre az újszülöttel meg a 1,5 évessel...Hogy szinkronban sírnak, amikor az egyik elaludna, a másik nekiáll zajongani és azonnal ébreszti is a kisebbet stb stb. Mindemellett persze utcán is látni számtalan ilyet, hogy babakocsiban van a pici, anyuka mellett a valamivel nagyobb kicsi és akkor a kicsi rágja az anyját fülét, hogy anya így, anya úgy, kiabál, hisztizik, vagy épp a kis motorjával az ut közepén száguldozik, letarolva az arra járó gyalogosokat, anyuka közben meg persze a síró újszülöttel van elfoglalva és nem foglalkozik azzal, hogy már a sokadik emberbe megy bele a gyereke a motorkajaval... Szóval sokan úgy vannak vele h potyogtatjak ki sorban a gyerekeket kisebbnel kisebb korkülönbséggel, de ilyenkor sokszor már a nem marad idő a gyerekek nevelésére.. Mert a fent említett példa egy konkrét eset és naponta több tucat ilyet látni. Tehát én nem tudok azonosulni ezzel a szüljünk 1,5-2 év korkülönbséggel...

2018. márc. 29. 15:42
 19/24 anonim ***** válasza:
76%
Az én véleményem az, hogy még mindig jobb egy 2 évesnek az osztott figyelem (értsd. anya sokat van a síró kistesóval, neki várnia kell), mint az, ha anyának vissza kellene mennie dolgozni napi 8 órában, plusz az utazás. Lehet, hogy a munka utána idő így csak az övé lenne, de szerintem jobb egy 2 évesnek egész nap az anyjával, még ha osztozni is kell rajta, mint kizárólagos figyelemből napi 2-3 óra. Tehát ilyen megközelítésből is többet "nyer" egy 2 éves, ha kis korkülönbséges tesó van.
2018. márc. 29. 15:49
 20/24 anonim ***** válasza:

nem tudom miért lenne "gond" 1. a kis korkülönbség. Mi kis korkülönbséggel vállaltunk, ahogy a sógornőm is. Mindketten értelmiségiek vagyunk, megfelelő háttérrel rendelkezünk, azért döntöttem így, mert köztem és a nővérem között is 2 év van, és nagyon jó emlékeim vannak a gyerekkorukból. Meg valahogy evidens is volt, hogy egymás után jöjjenek. Nem mondom, fárasztó, de igazából amiatt, hogy a nagy nagyon rossz alvó..ezen az sem változtatna ha 4 év lenne közöttük.

az én környezetemben egyébként kb fele fele arányban van példa mindkettőre. Szóval valószínű csak a véletlen játéka kérdező, hogy nálad nem így van

2018. márc. 29. 17:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!