Miért van lustának, munkakerülőnek stb. bélyegezve, aki kis korkülönbséggel szül 2-3 gyereket?
A kérdést az alábbi kérdés ihlette, ahol az anyukák arról győzködik a kérdezőt, h idővel irigyelni fogja a férjét, h ő eljárhat dolgozni, otthon pihenhet, míg egy kisbabás anyukának állandóan ügyeletben kell lenni.
Máskor meg azt olvasom, h mennyire lusta dög az olyan nő, aki ÉVEKIG képes otthon maradni babázni és nem dolgozni. Most akkor hogy is van ez?
Nem értek egyet a hármassal!
Van ismerősöm, akinek 4-4 év van a gyerekei között. Csöppet sem lusta vagy munkakerülő, csak ő egyszerre egy gyerekre szeretne koncentrálni, amíg kicsi. Nincs ebben semmi rossz, és bunkóság lustának titulálni, mert más elvei vannak.
Persze a szomszédom pl. más eset, ő időre kiszámolta, mikor kell a következőt szülnie, hogy anyagilag megérje.
Aki bélyegez, az nyilván sose mert bevállalni ennyi gyereket, vagy/és irigy a másik családi életére, mert neki senki nem jutott, ennyi!
Azért ne legyünk már álszentek: ki az a hlye, aki nem szeretne otthon babázni és a családdal lenni, amíg csak lehet?!
Nekem ne mondja senki, hogy olyan fsza beingázni a xar melóhelyre, ahol napi szinten cssztetve van az ember jó estben csak 9, rosszabb esetben 12 órákban bagóért, gyomorgörcsért, tönkrement egészségért és elhanyagolt családi életért egy csomó gci között!
Persze, biztosan vannak olyanok, akiknek bejött az élet, a karrier és szeretik a munkájukat, de a többség nem ilyen szerencsés - pláne egy bizonyos kor fölött, amikor már fel sem veszik dolgozni sehová, mert labdába sem rúghat a friss pcsák között, hiába a tapasztalat meg az évek.
De az anyaság sem egy sétagalopp és valóban ÁLLANDÓ ügyelet, aggódás, törődés - így, aki le meri lustázni az anyákat, az egy gyökér és kívánom, hogy tapasztalja meg, milyen az, amikor sosincs vége a műszaknak!
12-es
Sok embernek jó munkája van, mert megdolgozott érte. Nem szerencsés, hanem kikaparta magának a gesztenyét, és nem 12 órás műszakban rabszolgaként kezelik.
Ezt kihagytad a számításból.
És igen, sokan nem akarnak minél tovább otthon ülni.
Persze 13, as! Írtam is. Akinek jó munkája van, az persze, hogy nem akar otthon ülni, de én azokról írtam, akiknek nincs és azokról, akik anyák!
Ezért kár volt lepontoznod....
15,
Egyrészt nem pontoztalak le, másrészt nem a kor fog győzni. Mondom ezt anyaként, negyvenesen. Húsz évet tanultam és dolgoztam a pozícióimért, amiben nem szempont az, hogy valaki 23 éves legyen. Ugyanis fizikailag lehetetlen annyi idősen x végzettséget, y fokozatot, z nyelvtudást és w tapasztalatot összeszedni.
És igen, én is anyákról szóltam.
17-es, légy szíves, PONTOSAN idézd be, hol írtam, hogy "lenézek" valakit, illetve hol használtam a "lusta" vagy bármi hasonló szót!
Várom.
De nyilván nem fog menni, mert nem írtam ilyet.
18-as, idézlek:
"jó munkája van, mert megdolgozott érte. Nem szerencsés, hanem kikaparta magának a gesztenyét"
- ezzel azt sugallod, hogy másnak azért nincs jó munkája, mert nem dolgozott meg érte, mert nem kapart, mert lusta volt holott nem tudhatod, hogy más mit tett le az asztalra, illetve milyen sorsot, utat járt be.
Azért, mert neked sikerült és olyan poziban vagy, ahol nem számít a kor, még nagyon sok embernek nem sikerült és sok helyen igenis számít a kor.
Gondolj bele, ha mindenki a te helyedre pályázna, akkor is csak 1 embert vennének fel rá és nem mindenkit.
Meg lehet nézni, hogy egy évben hányan végeznek egyetemeken és hány megüresedett álláshely, betöltetlen pozi van - nyilvánvaló, hogy nem jut mindenkinek jó hely..., ez egyszerű matematika.
19
Nem sugalltam az égvilágon semmit. VÁLASZOLTAM a 12-es hozzászólásodra. És mindent leírtam, amit erről gondolok. A többit te költöd hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!