Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért van lustának, munkakerül...

Miért van lustának, munkakerülőnek stb. bélyegezve, aki kis korkülönbséggel szül 2-3 gyereket?

Figyelt kérdés

A kérdést az alábbi kérdés ihlette, ahol az anyukák arról győzködik a kérdezőt, h idővel irigyelni fogja a férjét, h ő eljárhat dolgozni, otthon pihenhet, míg egy kisbabás anyukának állandóan ügyeletben kell lenni.

Máskor meg azt olvasom, h mennyire lusta dög az olyan nő, aki ÉVEKIG képes otthon maradni babázni és nem dolgozni. Most akkor hogy is van ez?

2018. jún. 28. 08:57
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem pont nem az a munkakerülő aki kis korkülönbséggel szül. Én itt vagyok példának, 1.5 év korkülönbséggel szültem a gyerekeimet (2-t) így összesen 3,5 évet voltam otthon. 2 gyerekhez bőven reális. Amikor a 2. betöltötte a 2 évet jöttem is vissza.

De aki 3 évet vár a gyerekek között azt sem nevezném munkakerülőnek, miért ne tervezhetné szándékosan így, mert nekik így jó.

2018. jún. 28. 13:18
 22/34 anonim ***** válasza:
82%
Bizony pedig a többség lenézi, semmibe tartja a gyereknevelést és lelustázza azt, aki otthon van több kicsi gyerekkel. Nagyon sok kérdésnél ez leszűrhető volt már, az életben nem ennyire szókimondóak az emberek, de ott is érezhető.
2018. jún. 28. 15:08
 23/34 anonim ***** válasza:
72%

Én meg azt mondom, hogy tessék: ki lehet próbálni és megtapasztalni azt, hogy mennyi melóval is jár az egész - aztán lustázzon valaki, de nem fog! :D

Úgyis emelni kell a demográfiai adatokat, tessék szülni, gyereket vállalni, aztán pofázni!

2018. jún. 28. 15:33
 24/34 anonim ***** válasza:
51%

Én csak azt nem értem, hogy miért mindig a más életével kell foglalkozni, ki mit gondol másokról, tartsa meg magának. Mindenki foglalkozzon a saját életével. Ez miért nem működik Magyarországon?

Ja, hogy ilyen buták, irígyek és rosszindulatúak az emberek?

Régen is otthon voltak az anyák nevelték a gyerekeket, ellátták a háztartást. Én nem hiszem, hogy lustázták volna őket. Aztán milyen jó volt, hogy már korán nyugdíjasok és tudnak unokázni, ugye?

Most meg dolgozzátok magatokat halálra, nehogy lustának tűnjetek. Az más kérdés, hogy én az irodában nem fáradtam el annyira, mint a gyerek mellett itthon.

A gyerekek meg nőjenek fel a tévé, tablet előtt, mert se idő, se erő velük foglalkozni. Egyre több az snis, hiperaktív, figyelemzavaros gyerek. Szép kis jövő áll az emberiség előtt. Hajrá..

Közben persze szapuljátok egymást emberek.

2018. jún. 29. 10:23
 25/34 anonim ***** válasza:
52%
Kis korkülönbséggel meg csak az vállaljon, aki bírja is, mert az aztán igazi idegrendszert is gyepáló meló. Egyszerűbb az irodába bejárni. Aztán évekig lehet ide járni panaszkodni.
2018. jún. 29. 10:25
 26/34 anonim ***** válasza:
82%

"Egyszerűbb az irodába bejárni."

Irodai munkám van, ezerszer nehezebb és idegtépőbb, mint itthon a gyerekeimmel. Ne általánosíts! A munkám kimerítő és agyalós, a gyerekeimmel imádok itthon lenni. Olyan most megint itthon a kicsivel (a nagy 7 éves), mint egy jól megérdemelt nyaralás.

2018. jún. 29. 11:01
 27/34 anonim ***** válasza:
66%

Sok olyan nő van aki valóban azért is szül sorban mert nem akar melózni. De azok otthon is csak panaszkodnak hogy nem bírják. Ez a legrosszabb.

Lehet itt vitatkozni, de használjátok az eszeteket és ismerjétek el: ilyen is meg olyan is van.

2018. jún. 29. 11:03
 28/34 anonim ***** válasza:
18%

27-es, te tényleg ennyire nem érted?!

"Sok olyan nő van aki valóban azért is szül sorban mert nem akar melózni."

Fogd már fel, hogy a gyereknevelés 24 órás melóval jár, úgyhogy ne írj ilyen hülyeségeket!

2018. jún. 29. 11:57
 29/34 anonim ***** válasza:
50%

Nem minden esetben 24 órás meló, mi 3-an voltunk, én voltam a legkisebb. Bármit csinálhattam, egy szabály volt, csöndben kellett lennem. Anyám meg egész délután ráért sorozatot, meg mónika showt nézni. Délelőtt megfőzött, meg takarított, tehát azért valamit csinált is, de velünk nem csinált semmit. Azóta sem dolgozik, pedig már családos gyerekei vannak.

Tehát van ilyen, de ugyanúgy vannak lelkiismeretes kisgyerekes otthonlévő anyák is. Általánosítani nem kell.

2018. jún. 29. 12:37
 30/34 anonim ***** válasza:
18%

28:

A munkahelyem ezerszer fárasztóbb és több munkát, stresszt ad, mint a gyerekeim.Mindneki így van ezzel, ha nem így lenne, nem lehetne jól gyereket nevelni munka mellett.

Sőt, 3 éves kortól legkésőbb intézményben vannak, így napközben semmi dolog velük.

2018. jún. 29. 13:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!