Miért kinlodik itthon a gyermekem amitol meg én kinlodok? Hogy oldjam meg?
Állandoan ha itthon vagyunk soha nem hagy békén, nem tudok egy reggeli kávét sem csendben nyugton meginni ha már felkelt, eljátszik ugyan önalloan de azalatt mindig latni az arcán a szenvedést pl grimaszol mint akinek fáj a feje, vagy a nyálával játszik, stb sugárzik a gyerekből hogy szenved kinlodik kb az az érzés amikor buszt vár az ember, vagy sorban áll es feltartja a sort egy öreg stb
Persze ha megyunk játszotérre, akárhova, minden happy.
Már gyomoridegem van attol hogy a gyerek szenved itthon. Vagy nyaggat, vagy kinlodva autozik mint aki be van zarva egy börtönbe es molyol valamivel hogy ne őrüljön bele.
Nem azert megyunk jatszoterre mert hű de jo hanem igazabol az itthoni kinbol kimeneküles gyanánt, de én meg legszivesebben itthon lennék, plane hetvegen de kapom a gyomorideget ha ránézek.
Hogyan érjem el azt hogy jokat jatszon itthon, találja fel magát, haggyon békén, ne nyafogjon szenvedjen, ne grimasszal, kinnal játszon itthon?
Én is kínlódnék, ha Te lennél az anyám.
Szegény gyerek. Szomorú olvasni a kommentjeidet kérdező:(
Persze egy boldog anya a jo anya akinek élete is van. En az anyámat sajnálnám ha miattam igy kéne élnie. Abnormalisnak tartom azt hogy a jatszoter legyen az életem.
A gyermek semmit nem mond. Kávé után a hátamon játszottunk amolyat sot vegyenek tipusu jatekot es a nevetés végén elkezdte rámfolyasztani a nyálát. Kerdeztem mi baja miert csinálja, mi bantja mi nem jo már megint, hogy szandekosan dühit, nem válaszol es nekem gyomorideg ugye.
Tudom hogy a jatszon nincs baj, a kerdes hogy otthon miert nem boldog.
lehet pont az a baj hogy en nem vagyok boldog mert nem is elek. Es akkor ez egy ordogi kör. Boldogtalan vagyok hogy a gyerek boldogtalan, a gyerek pedig boldogtalan mert az anyja boldogtalan.
Egyáltalán nem értek egyet a válaszolók többségével és értem a kérdező gondját. A probléma megoldása, ahogy az egyik válaszoló kifejette, hogy ki kell alakítanatok egy nagyjábóli rutint, amiben benne van a kinti lét, a benti közös játszás, a benti egyedüli játszás.
Értem, h idegesít, hogy nyüglődik, én pl. ugy jártam, h a szintén 4 éves lányommal délelőtt gyöngyöt fűztünk, érts 1-2 órát simán elvoltunk vele. Utána mondtam neki, h anya mostmár megy a dolgára (itt leszögezném, tök mindegy, h kávét inni, fészbukozni vagy vasárnapi ebédet főzni), erre még ő volt megsértődve, h nem játszottunk. Kérdeztem tőle, akkor szerinted mit csináltunk? Erre a válasz, h ez gyöngyfűzés, nem játék. Erre mondtam, h okés, de csak veled foglaloztam, anyának is van dolga, foglald el magad. Ez a legtermésztesebb reakció, h a gyerek azt szeretné, ha anya-apa állandóan asszisztálna a játékhoz, a legtöbb szülő meg azt hiszi, h ez így jó és a popóját kell nyalni egész nap. Nem azt mondom, h nem kell közös játék, de egy ekkora gyereket már rá kell arra szoktatni, h eljátszon adott ideig egyedül is.
Amúgy meg igenis fontos info, h panelben laknak, én laktam ott és kerteshzban is, ég és föld a kettő. Az utóbbbinál egyszerűen kinyitod az ajtót, a gyerek máris szadab levegőn van, előbbinél meg csak a játszó a lehetséges opció.
Igen, a leírás alapján tényleg boldogtalan a gyerek,csak éppen míg az anyja boldogtalanságáról ő nem tehet, a gyerek boldogtalanságáról az anyja tehet...
Azért kiváncsi lennék,hogy ez a gyermekvállalás mennyire volt átgondolva. Mindenképpen a gyerek issza meg a levét sajnos.
Érdekes emberek vannak itt. Mi az h a 4 éves nem tudja elfoglalni magát? Dehogynem! Még a 2 éves is!! Meg napi 6óra játszó. Ahha persze... Reggel 5kor kel az anyuka, 8ra minden kész. Reggelizett a gyerek, megfőzött, bevasarolni jatszó után, tehát az a délelőtti 3 órán túli plusz csavargás. Ki is van takaritva, mosva. Delre haza, ebéd, alvás. Abban a masfel orában ebed utani mosogtas, sajat magunk rendbetétele, olvasás(mert kell a kultúra) kikapcsolódáskent net, kvzás es kozben viszem a vallalkozasom, mert szuperanyu vagyok. Utana gyerek felkel, uzsi. Estig kint. Addigra hazaer apuci. Furdes vacsi letudva, mert ugye este 8kor alszik a gyerek. Utana meg szexistennő. :D
Na h ne legyek off. Meg kell tanítani a gyereket egyedül is elfoglalni magát. Nem azt mondom h órákra otthagyni... Kicsi korában is ilyen volt? Vagy mindig félbe lett szakítva, ha elmolyolt, h de cuki, csinálok egy fényképet róla... stb. Kezdd el rendszerezni a napotokat. Pl. felkelés, neki csinalsz egy kakaót, teát, amit kér, magadnak kvt.10 perc pihi, lazítás ő addig nézzen meg egy mesét, te meg netezel addig. Utana indul a reggeli rutin, öltözés, reggeli, mosakodas, fogmosas...stb, majd a reggeli rendrakás, amibe segíthet. Megbeszeled vele a napod. Pl nem kell fozni, de elmegyunk a boltba, elotte jatszo vagy most anyanak fozni kell, segíts nekem, hamarabb kesz vagyunk, es kozbe gondolkodj el h mit szeretnel jatszani velem. Ha nincs kedve veled tevekenykedni a konyhaba, addig adj neki ki egy feladatot. Pl rajzoljon, vagy tegye rendbe az autóit, vagy epitsen egy garazst az autóknak, mire te kesz vagy... stb
Utolsó!
Mondjuk egyértelmű, hogy a kérdező egyedul neveli a gyereket.
Egy 4 éves nem kell hogy elfoglalja magát, plane nem orakon at. Majd iskola eretten, olyan 6 ebes kor korul lesznra kepes, akkor se hosszu idore. Normális, hogy törődni kell vele. Ha a kérdezőnek nem tetszik, hogy nonstop kell szórakoztatni, akkor vegyél fel egy bébiszittert és már meg is van oldva. A gyerekkel is törődik valaki és a kérdezőnek is lesz ideje magára. Mellesleg ugy allitod be, mintha a haztartas vezetese valami szuperlenyt igenylo feladat lenne. Eleve hetkoznap nem kell -kellene foznie- lévén a gyerek oviban van. Hétvégén se kell órákat a konyhában tölteni, mosogatni meg főzés közben is lehet, éves után pedig azt a két terítéket elmosni se órák kérdése. A lényeg az, hogy a kérdezőt zavarja a saját gyereke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!