Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Vállogatós, semmit meg nem...

Scsillag82 kérdése:

Vállogatós, semmit meg nem evős gyerekmél bevállhat a kiéheztetés?

Figyelt kérdés

Kb 1 hónapja kezdődött, és egyre rosszabb.

Addig mindent negevett, de az első falat mindig figyelemeltereléssel került a szájábs.

Most már nem lehet, elmúlt násfél éves és teljesen tudatosan meg se kóstol semmit. :(

Üres tészta, üres rízs üres tarhonya ennyi.

Van valakinek jól bevállt ötlete, tanácsa?

Lehurrogók neee írjanak köszi

2018. ápr. 17. 13:16
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

eszik gyümölcsöt, joghurtot, párizsit, sajtot, paradicsomot is, akkor nem csak üres tészta/rizs/tarhonya van.

add mellé ezeket, amiket megeszik még. Külön kistányéron... aztán lehet keverni pár nap múlva, vagy felajánlani neki, hogy ha akarja, összekockázod a parizert, paradicsomot és összekeverhetitek a tésztával. vagy a forró rizsre ráöntesz kis joghurtot és hagyod, hogy megszívja magát -nagyon finom (csirkemellel főleg)

nincs gond ezzel az evéssel, csak kicsit cselezni kell ;)

2018. ápr. 17. 13:59
 12/23 anonim ***** válasza:
51%
Azért a kis torkát megnézetném, nincs-e torokgyulladása vagy bármi más ok arra, amiert nem eszik. A gyerekorvos is tud ám ilyen esetekben segitséget adni mivel lehet próbalkozni ha egyébként semmi baja a gyereknek.
2018. ápr. 17. 14:08
 13/23 anonim ***** válasza:
52%
Fiam is ugyan az, ha eszik eszik ha nem nem. Én belefáradtam az állandó hisztibe. Hiába éheztettük ki, hogy ha nem evett délben akkor majd eszik délután. Persze hogy nem, este 9kor is csak sima vizen és a reggeli vajas kiflin volt fél szem paradicsommal. Üvöltve sírt csapkodta a hűtő ajtőt nem ette meg az ebédet. Soha többé ilyet nem csinálok megszakadt a szívem. Ha a kicsi nem eszik akkor nem eszik. Azóta béke van eszik amit akar.
2018. ápr. 17. 14:11
 14/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket.

Mostanaban sokat kakil és kicsit ma zöldes volt...

De napin 3 nal nem többször így nem.mentem még orvoshoz.

Nincs láza, bár tény hogy kb egy hete nyűgösebb, nyugtalanabb viselkedése us negvaltozott....

2018. ápr. 17. 14:14
 15/23 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigieket.

Mostanaban sokat kakil és kicsit ma zöldes volt...

De napin 3 nal nem többször így nem.mentem még orvoshoz. Ill tegnap mar csak egyszer...

Nincs láza, bár tény hogy kb egy hete nyűgösebb, nyugtalanabb viselkedése ulis negvaltozott....

Mindenre nemet mond és hisztis, pedig nagyon kiegyrnsúlyozott volt...

Nem.is értjük.mi történik vele

..

Tésztára próbaltam.rátenni a joghurot, de neki az csak pohárból és kanalazva finom. :(

Párizsu csak egyben...

Paradicsom csak vacsira így nehéz..

Lehet hogy direkt bosszantani akar?

Nsgyon kis értelmes fejlett babácska..

Most kezdett el nondatokban beszélni stb

...

2018. ápr. 17. 14:23
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

"Tésztára próbaltam.rátenni a joghurot, de neki az csak pohárból és kanalazva finom. :(

Párizsu csak egyben...

Paradicsom csak vacsira "

akkor ne tedd rá. tányérban a tészta, pohárban a joghurt, mellette egyben a parizer. Nem kell mindent összekeverni, ha külön jó. Lehet, így enné: egy falat ebből, egy abból...

2018. ápr. 17. 14:29
 17/23 anonim ***** válasza:
Az én gyerekem is iszonyú válogatós, én azt szoktam, hogy minden nap van legalább egyszer jolly joker kaja (virsli, pizza, tészta, rizs) Ennek ellenére csomószor azt se eszi meg, amit tudom, hogy szeret. Ma pl. eddig hiába kínáltam semmit nem evett, csak almalevet ivott. Kaja mellett nem fog éhen halni szerintem. Én azt csinálom, hogy kis étkezéseket nem tartok, így is örülök, ha napi egyszer hajlandó enni.
2018. ápr. 17. 14:33
 18/23 anonim ***** válasza:

Enyém is extra válogatós. Amit amúgy szeret, van, hogy ezt sem eszi meg, hiába van direkt neki elkészítve.

Ilyenkor jön a joghurt vagy a vajas-mézes kenyér. vagy legvégső esetben a víz.

Volt 7 évem, hogy stresszeljek rajta, most már nem érdekel. Ez a kaja, ha nem tetszik, akkor eszik hideget.

2018. ápr. 17. 14:38
 19/23 anonim ***** válasza:

A fiam soha nem is evett sokat, szinte semmit. Babaként még cicin volt egész nap, de az ételek bevezetésénél és utána is kb. egy pinty többet evett. Ő az a tipikus fényevő volt.

Sokan mondták, hogy majd eszik, ha éhes, meg "éheztessem ki", vagyis ha nem eszik reggelire, akkor ne is adjak, csak inni és eszik majd ebédre. Csak sajna nem így lett. Voltak napok, hogy egy harapás/kanál ételt evett és ennyi. És amikor már nincs változás és súlyra, magasságra is az alsó határt súrolja (vagyis arányos, nincs ki a bordája, de azért alacsonyka a kortársaihoz képest és vékonyka), akkor már lesz'rod, hogy mit mikor eszik, csak egyen.

Kivizsgáltattuk, semmi baja, semmi allergia. Kapott vitamint meg egy kis vasat, de nem igazán vált be, úgy vettük észre, mintha kevés lenne a sava.

Aztán 2 évesen bekerült bölcsibe és ott már evett, mert látta a többiektől. Persze nem sokat, de legalább evett magához képest.

A fiam júliusban lesz 3 éves és még csak 87 cm és 11,6 kiló.

2018. ápr. 17. 15:17
 20/23 anonim ***** válasza:
33%

Nekem a 2 éves fogyott 1 hónap alatt 350g-mot, szintén nem eszik csak nagyitkán. Az orvos egyből elküldte vérvételre, vérszegény, vashiányos, azt mondja ez miatt lehet az étvágytalanság, úgyhogy most 3 hónapig vasat kap, utána ellenőrzés.

Ő ma pl kb 8:30kor evett egy negyed kakaóscsigát, azóta úgy fél órája hajlandó volt megenni pár falat csirkemellett, ennyi eddig a mai étkezés, pedig az orvos azt mondta, szigorúan napi 5x egyen... de ha egyszer nem hajlandó, csak nem tömhetem bele erőszakkal

2018. ápr. 17. 15:23
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!