Mikor alakul ki egy gyereknél a szégyenérzet?
Figyelt kérdés
Mikor van az, hogy már nem akar mások előtt öltözni, fürdeni, ilyesmi? Mennyi idős kor körül alakul ez ki?jan. 31. 10:41
1/10 Miss Lady 

válasza:

8-10 éves korban általában, de szerintem mindenkinek máskor
2/10 anonim 

válasza:

Fiam áprilisban lesz 6 éves. Nála most alakulgat.
Szomszéd kisfiúnál (ő 2 évvel idősebb) ebben a korban jött el ez.
4/10 anonim 

válasza:

A lányom 6 éves, nála még egyáltalán nincsenek ilyen jelek. Ahogy vissza emlékszem gyerekkoromra, kb 11-12 éves voltam, amikor ez előjött.
6/10 anonim 

válasza:

Hát nem tudom, valaki egész kicsikent szégyenlős már, nem emlékszem pontosan, mikor, de szerintem én már ilyen 5-6 éves korom körül se szerettem meztelenkedni mások előtt. Valaki meg azt írja, nála kb 11-12 évesen jött el ez. Szerintem az a ritkább, hogy eddig kitolódik. Nekem van egy 12 éves mostohafiam, őt 9 éves kora óta ismerem, ő akkor már szégyenlős volt javában.
7/10 anonim 

válasza:

Átlagosan kb 9-10 év. Vki előbb, vki később.
8/10 anonim 

válasza:

Saját emlékem, első osztály utáni nyáron mamámnál voltunk, akkor lettem hét éves, és ott egy szál rövidnadrágban játszottam az udvaron, mert nagyon meleg volt. Viszont áthívott a szomszéd néni, hogy ad mesekönyveket, ugyanis nagyon szerettem olvasni. És nagyon zavart, hogy felső nélkül kellett átmennem. Emlékszem, úgy tartottam a kezem, aztán meg a könyvet, hogy a mellkasom takarja. És nő vagyok természetesen. Szóval anya, mama előtt nem zavart, de egy idegen előtt már igen. Egyébként nem emlékszem, hogy sokszor lettem volna otthonon kívül hiányos öltözetben bárhol is, biztosan azért is maradt meg ez az emlék.
9/10 anonim 

válasza:

5 éves a fiam. Nem meztelenkedik, pisil stb mások elott. Becsuka a fürdőszoba ajtót, ha dolga van. Szerintem ez egyáltalán nem probléma. Herotom van a pucér 5-8 évesekbol strandon pl. És ez nem szégyen érzet, hanem illem.
10/10 anonim 

válasza:

5 éves a lányom, már mondta hogy nem szeretne oviban mások előtt pólót cserélni. Otthon nincs vele baja, de a fürdő, wc ajtót becsukják ha bemegy. Meg van hogy már kiküldött a szobából, hogy ő most öltözik. De ez ritkán van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!