Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor alakul ki egy gyereknél...

Mikor alakul ki egy gyereknél a szégyenérzet?

Figyelt kérdés
Mikor van az, hogy már nem akar mások előtt öltözni, fürdeni, ilyesmi? Mennyi idős kor körül alakul ez ki?
ma 10:41
 1/7 Miss Lady ***** válasza:
100%
8-10 éves korban általában, de szerintem mindenkinek máskor
ma 10:45
 2/7 anonim ***** válasza:
84%

Fiam áprilisban lesz 6 éves. Nála most alakulgat.

Szomszéd kisfiúnál (ő 2 évvel idősebb) ebben a korban jött el ez.

ma 10:46
 3/7 anonim ***** válasza:
70%
Amikor belenevelik.
ma 10:47
 4/7 anonim ***** válasza:
86%
A lányom 6 éves, nála még egyáltalán nincsenek ilyen jelek. Ahogy vissza emlékszem gyerekkoromra, kb 11-12 éves voltam, amikor ez előjött.
ma 10:59
 5/7 anonim ***** válasza:
38%
5 évesen
ma 12:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, valaki egész kicsikent szégyenlős már, nem emlékszem pontosan, mikor, de szerintem én már ilyen 5-6 éves korom körül se szerettem meztelenkedni mások előtt. Valaki meg azt írja, nála kb 11-12 évesen jött el ez. Szerintem az a ritkább, hogy eddig kitolódik. Nekem van egy 12 éves mostohafiam, őt 9 éves kora óta ismerem, ő akkor már szégyenlős volt javában.
ma 13:22
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Átlagosan kb 9-10 év. Vki előbb, vki később.
ma 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!