Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mitől lehet ilyen elképesztően...

Mitől lehet ilyen elképesztően pocsék a 2 évesem alvása? Más tapasztalt hasonlót?

Figyelt kérdés

Alapvetően sosem volt túl jó alvó, de általában hullámokban jelentkezik ez a dolog. Mindig próbáltam valamire fogni, hogy most foga jön, mozgásfejlődés, elválasztottam éjszakára, stb, de egyszerűen most már semmit nem tudok kitalálni, ami vigasztalna, hogy ez miért van, és így hát kezdek aggódni.

Szóval, 2 éves gyerek. Napközben rendben van, nincs baj a nappali alvásakor sem. Éjszaka viszont... Elalszik minden gond nélkül, aztán egyszer csak bekapcsolnak nála valamit, és hopp, teli torokból üvölt, mint akit nyúznak. Semmi előzmény. Alszik, akár még velem összebújva is, és egyik pillanatban még békés és cuki, a következőben pedig valami túlvilági lény bújt belé, hirtelen a semmiből ordítani kezd. Vigasztalhatatlan, nem tudok vele tényleg semmit se kezdeni. Annyira ébren van, hogy amikor kérdezgetem, hogy fáj-e valamije, kér-e inni, akármi, akkor rázza a fejét vagy válaszol egy "nem"-mel, de továbbra is csak az ordítás megy. Aztán egyszer csak nagy nehezen megnyugszik, még szipog meg forgolódik minden irányba, de végül elalszik, majd ezt követően kb óránként megismétlődik ez az egész, bár akkor már hamarabb megnyugszik és talán kevésbé hangos.

Engem már kezd aggasztani. Azt hinném, hogy ilyen idős korára már eléggé összerendeződik az idegrendszere, hogy az alvás ne legyen ennyire zaklatott. De mégis az. És voltak ilyen időszakok akkor is, amikor szopizott még, ez még viszonylag új, hogy már elválasztottam, de nem változott semmi. Szerencsére nem minden egyes éjszaka ilyen, csak egy héten mondjuk 3 egymást követő nap, majd pár nap nyugi, aztán megint ilyen, de a zavaró faktor mellett már kezdek aggódni, hogy ez normális? Van egy másik gyerek is, ő sosem csinált ilyet, sőt, ő 2 éves kora környékén kezdte el békésen átaludni az éjszakát, amit hogy-hogy nem most a kishúga ordítása ront el neki, nyilván erre felébred, erre az üvöltésre szerintem még a halottak is felébrednének.

Szóval volt másnál is hasonló? Mitől lehet ez? Mit tehetnék, hogy jobb legyen? Akár csak kezelni, de megakadályozni is tök jó lenne. Másnál jelentett ez komolyabb problémát?

jan. 31. 13:58
 1/6 Miss Lady ***** válasza:
89%
Lehet pavor is
jan. 31. 14:26
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Tipik - pavor nocturnus. Sok sikert, sztem borzalmas, gyereknek is, Neked meg foleg. Az enyem 11, mostanra mar kinotte.
jan. 31. 15:06
 3/6 A kérdező kommentje:
De a pavor nem olyan, hogy közben nincs magánál, nem lehet vele kapcsolatot teremteni, stb? Mert gondoltam erre én is, de a lányommal lehet beszélgetni, válaszol, ha nagyon erőltetem a kommunikációt, csak hiába, nem marad úgy :(
jan. 31. 15:06
 4/6 Miss Lady ***** válasza:
100%
Nem, az szerintem valami más
jan. 31. 17:03
 5/6 anonim ***** válasza:
88%

Nálunk akkor csinálja ezt a 2 éves, szerencsére már csak nagyon ritkán, mikor túlfárad. Nem pavoros, csak ha túl sok inger éri napközben pl. vendégségben felpörög este, akkor előfordul nála amit te is írsz. Bő 1 óra mire lecsillapítom. Kérdésekre válaszol, de csak ordítva sír. Nagyon félelmetes, mert a nagyobbik gyerekem ilyet soha nem produkált.

Nálatok ez nem állhat fenn, hogy túlfárad?

Illetve fogyaszt-e cukros italt lefekvés előtt pl. kakaót. Attól is lehet gáz tapasztalatom szerint.

jan. 31. 20:34
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyjából minden napunk ugyanúgy néz ki, bár persze ettől természetesen még lehet, hogy túlfárad. Viszont nem igazán vettem észre összefüggést. Ma éjjel pl nagyon jól aludt, 2-kor csak annyira ébredt fel, hogy odamásszon mellém az ágyba, aztán kb ennyi is volt, pedig pontosan ugyanúgy 4-kor hoztam el a bölcsiből, utána játszótérre mentünk, utána itthon még játszottunk, ugyanúgy kapott kakaót vacsira, stb. Amikor vendégségben vagyunk és hamar kidől, akkor sem vettem észre, hogy gyakrabban lenne ez. Szóval nem igazán látom az összefüggést, de nyilván a bölcsiben nem tudom, mik és hogy történnek vele pontosan, a gondozó nénik csak annyit mondanak, hogy jól evett és aludt, de hát ez minden nap kb ugyanígy van.
febr. 1. 06:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!