Mennyi eséllyel tudja az ember megtartani a munkahelyét, ha hónapokon keresztül betegeskedik a kisgyermeke?
November óta folyamatosan beteg. 2-3 napokat jár oviba, aztán lebetegszik. Most gyógyult meg, elvittük szánkózni, már másnap beteg volt. Hol megfázás, hol fülgyulladás...
Én más okból ugyan, de elképzelhető, hogy el fogom veszteni a munkámat és a gyerekem betegeskedése jó ok lehet belémkötni egy olyan főnöknek, aki amúgy is belém akar kötni. Pedig azért alakítottam így a munkába való visszatérésemet, mert ez viszonylag kötetlen munkaidővel jár, tehát akár éjfélkor is bepótolhatom azt, ami a betegszabi alatt sürgős feladat. De a főnököm mégis állandóan beleszól, hogy mikor végzem a munkámat és azzal vádol, hogy rossz a munkaidőbeosztásom. Nem merem neki megmondani, hogy ha 3 napig otthon vagyok a gyerekkel, minimum 10-12 órát ráhúzok a napi munkaidőre, hogy elő tudjam készíteni mindazt, ami a 3 napban halaszthatatlan. Arról nem beszélve, hogy egy időben iszonyatos mennyiségű feladattal bízott meg, egy nagy projekt volt, akkor heti 80 órát dolgoztam 1 hónapon át, de csak azt hallgatom tőle, hogy mert rosszul osztom be a munkaidőmet.
A lényeg, hogy esélyes, hogy el fogom veszíteni az állásomat, pedig minden feladatomat maradéktalanul elvégzem, csak éppen nem mindig nap közben van rá időm.
Ő már régóta tudatosan ki akar készíteni, szeretné ha felmondanék, de meg is fenyegetett már.
Biztos, hogy nem találok többé kötetlen munkaidős állást, ebben a mostaniban benne van közel 20 évem, a főnököm természetesen új...
De kötött munkaidőben 2-3 hónapon át húzódó betegeskedős időszakkal nem fogom tudni ellátni a munkámat. Nem én vagyok egész héten itthon, a férjem is bevállal 1-2 napot, de ez így számomra kilátástalan.
Egyszerűen nem tudom elképzelni, hogyan oldják meg mások fix munkaidőbeosztásban, ingázva...
Amennyiben ennyire beteg/gyenge az immunrendszere a gyermeknek, nem kell szánkózni a hidegben... szóval kerüljétek az olyan helyzeteket, amikor magatok alá ástok.
Illetve meg kell találni, hogy mi a probléma a gyermekkel.
Nehéz, de sok kitartást!
Nálunk is van ilyen aki folyton betegben van a gyerekével mert az extrém sokat beteg.
Most próbálod úgy beállítani a sztorit, hogy a főnök legyen a szívtelen meg a fenyegető meg a nemtudommi, aki genya módon kirúgja a szegény anyukát, de azért azt te sem várhatod (meg senki sem aki szült), hogy minden munkahely mosolyogva nézze, hogy állandóan hiányoztok onnan.
És nem is ezen kéne legyen a hangsúlyod, h ásol a főnököd alatt, hanem azon, h elviszed a gyereket alapos kivizsgálásra, mert nem normális dolog, hogy zsinórban beteg.
Nem a főnök a szemét, határidő van, meg pár kolléga, akiknek a tökük kivan, hogy te folyton otthon vagy.
Tudom, beteg a gyereked, de ha ennyire sokszor már vinném az orvosokoz, hogy vizsgálják ki, MIÉRT, mert 2-3 hónapos betegség NEM normális.
Mellesleg a munkáltatók 99%-a az első után kivágna a fenébe.
Na a színvonal itt is meg van.
Orvosnál voltunk, szakorvosnál is, semmi komoly teendő nincs, ki fogja nőni, nem kell kivenni a manduláját. Még egy vérvételt szeretnék, de a múltkor csak megrémísztették és forgatták a tűt a karjában és azzal vígasztalták, hogy ha beletörik a tű, mehetünk a sebészetre.
Folyamatosan nem hiányzok, decemberben 4 nap betegszabit vettem ki, novemberben is szintén ennyit, a többi napot megoldottuk másként.
Senkinek helyettem nem kellett dolgoznia, szóval nem tudom mi ez a nyálfröcsögés, nem olyan a beosztásom, hogy bárki helyettesíteni tudna.
Táplálékkiegészítőt próbáltál már?
Nálunk az Eskimo Kids vált be.
Keress rá a google-be, más fórumokon is nagyon jókat írnak róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!