Titeket mivel ijesztgettek kiskorotokban?
Zsákos emberrel. Aztán Anyu olvasta valahol, hogy veszélyes ilyennel ijesztgetni a gyerekeket, meg milyen károkat tud okozni, úgyhogy abba is maradt.
A legviccesebb az volt, mikor barátnőmmel rosszalkodtunk és nem akartunk aludni erre mondták Anyuék, hogy mindjárt jön a zsákos ember. Pont akkor ért oda hozzánk barátnőm Apukája és kopogott, hát mi rögtön rohantunk aludni :)
Szüleim nem nagyon ijesztgettek kitalált lényekkel, inkább a veréssel és az hatott is.
Az egyetlen ami ilyesmi az az volt, hogy 4 évesen is imádtam cumizni (otthon és alváshoz kellett) és kitalálták hogy adjam oda a cumim a kuka manónak, az majd elviszi. Magyarul dobjam ki a kukába. Ők ezt nem ijesztésnek szánták viszont én a kuka manót azzal a régi ijesztő színes hajú manószerű lénnyel azonosítottam és megijedtem, hogy ha esetleg nem adom neki a cumim akkor zaklatni fog, hogy adjam oda. Ezért kidobtam. Aztán másnap bőgtem hogy hiányzik a cumim. Végül vettek egy újat anyáék és magamtól leszoktam róla nem is olyan sokára.
Nővérem csak ijesztő nézéssel ijesztgetett, vagy hogy a lakásban előugrott a sarkok mögül a sötétben. Épp eléggé megviselt ez is.
* régi játékkal
Voltak ilyen színes hajú ijesztő arcú manó babák. Mai napig nem tudom annak mi a hivatalos neve.
Utolsó: troll baba volt? :)
Engem egy nagy, fekete, plüss kutyával. Ha azt az ajtóba tették, nem mertem kimenni, állítólag.
Hát, kèrlek az ajtó felè tett fakanállal. ;(
Istenem! Remèlem èn sohasem fogok ilyesmit használni...
16 hónapos kisfiú anyuja
Nekem azt mondták, hogy elvisz a rendőr bácsi. Annyira komolyan vettem, hogy a mai napig feszélyez mindenféle egyenruhás ember közelsége.
Az unokatesóm kislányát viszont azzal fenyegetik, hogy "megmondom apádnak", és ettől egyből megszelidül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!