Titeket mivel ijesztgettek kiskorotokban?
Engem soha nem fenyegettek ilyen butaságokkal, ha nagyon rossz voltam kaptam egy taslit de ennyi. Esetleg beszélgetés szintjén annyi volt, hogy ha csúnyán viselkedünk a tesómmal akkor azt látja a jézuska meg a mikulás és nem fog ajándékot hozni, de ezzel sem konkrétan fenyegettek.
3.5 éves a fiam, neki a rendőrbácsit mondjuk néha, de ezt is csak azért mert valamikor, kb 1 éve ő találta ki hogy a rendőrbácsi elviszi a rosszakat, és amikor ő rosszat csinált mindig rákérdezett, hogy akkor most őt elviszi a rendőr? Mi meg helyeseltünk mosolyogva. Esetleg még a mikulást szoktuk emlegetni de nagyon ritkán.
max annyival, ha nem tanulsz, kukás leszel (de ez sem volt jellemző, talán egyszer, ha megjegyezték)
én nem lennék képes a gyerekem félelmeivel visszaélni, vagy ijesztgetni
inkább olyasmiket mondok, ha nem öltözöl, maradunk itthon, akkor nincs játszótér. Vagy ha nem eszel, oxi, megeszem én :), vagy szia, lehet menni játszani akkor, viszem mosogatni, pá.
Lázár Ervitől rémlik, hogy az ő idejében asszem' mufurc és bákász "vitte el" a gyerekeket.
Na meg kisfiúkat még a 80-as években is ijesztgették, bár csak viccesen -pedig ez is okozhat pszichés kárt, pszichológusok szerint a kisfiúknak amúgy is kasztrációs félelmeik vannak, főleg, amikor ráébrednek a testi jegyekben a nemi eltérésekre, és ezt én is átéltem anno ovisként-, szóval hogy levágják nekik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!