Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Titeket mivel ijesztgettek...

Titeket mivel ijesztgettek kiskorotokban?

Figyelt kérdés
Főleg az idősebb korosztály - biztos emlékeztek rá, hogyha rosszalkodtatok, mindig emlegettek valakit/valamit. Olvastam gyerekszedőről, rendőr bácsiról, zsákos emberről, mumusról meg ilyesmikről, gondoltam megkérdezem hogy nektek mi a tapasztalatotok ezzel :D

#nevelés #fenyegetés #ijesztés #mumus #rosszaság #gyermekijesztés #gyermekijesztő #gyerekszedő
2016. okt. 14. 17:25
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:

Ja, meg most volt Mikulás, tényleg, a virgáccsal is fenyegettek minket...

"aki rocc vót, virgácsot kap..."

"aki rocc fijú, levágom a fütyülőjét"

2016. dec. 9. 22:51
 22/27 anonim ***** válasza:

A nagyobb unokatesok es tesoim azzal, hogy elvisz a mumus.

Ha szuleim, az helyzettol fuggott.

Altalaban anyu azt mondta apa ennek nemfog orulni, ha megtudja- egybol angyalka voltam ( nem, nem vert apam, csak ha rossz voltam nem szolt hozzam orakig es azt utaltam)

Ha vmit nem ettem meg, akkor nem fogsz nagyra nőni, nem kapsz desszertet)

Konkret ijesztgetesek nem voltak! Inkabb " motiváltak" ;)

2016. dec. 10. 12:23
 23/27 anonim ***** válasza:
Ha rosszak voltunk azzal , hogy " elvisz a Kölöntös"- egy alkesz a faluban , minden gyerek fel tole.
2016. dec. 10. 12:24
 24/27 anonim ***** válasza:
Oviban azzal, hogy elvisz a mikrobusz.
2016. dec. 10. 13:14
 25/27 anonim válasza:
Engem a keresztszüleim meg apukám Szörnyeteg Lajossal rémisztgettek. Egy szörnyen ronda régi plüss majmot hívtak így, és ha nagyon rosszalkodtam,akkor jött a Szörnyeteg Lajos. Meg a Harry Potterből féltem a szörnyektől, meg a dementoroktól, de azt magamtól, nem kellett mondani nekik
2017. jan. 22. 16:59
 26/27 anonim ***** válasza:
Előző, szomorú, hogy egy aranyos (bár butuska) Lázár Ervin mesehőssel riogattak téged... A butasága kacagásra ingerli az embert. Erre neked gyerek korodban azt programozták a tudatodba, hogy ez egy félelmetes alak. Kár érte...
2017. jan. 24. 19:53
 27/27 anonim ***** válasza:

Nagyszüleim, főleg mamám próbált eltéríteni veszélyes helyektől azzal, hogy ott lakik a boszorkány, nem szabad oda menni. Egy régi tanyán jártunk és Mamám mondta, hogy a gémes kútban boszorkány lakik, ne menjek oda. Hát eszem ágában se volt, az biztos, mai napig félek a kutaktól.

Egy másik alkalommal vendégségben voltunk, emlékszem, amikor hazafelé indultunk este és a lépcsőház levezetett egész az alagsorba, ahonnan fényeket láttam és amíg a rokonoktól búcsúzkodtak, én arra indultam, akkor rám szóltak, hogy ne menjek le, ott laknak a boszorkányok. Hogy ennek mi értelme volt, nem tudom, okoztak vele egy egész életre megmaradó félelmetes emléket, mert árnyalakok mozogtak a függöny mögött, és elhittem, hogy boszorkányok. Egyszerűbb lett volna szépen kézenfogni, de elég értelmes voltam, ha azt mondják, nem arra van a kijárat, akkor is engedelmeskedtem volna.

Én ösztönösen nem alkalmazom az ijesztgetést, mert nagyon primitív módszernek tartom. Szabályos undort éreztem, amikor férjem húga a gyerekét azzal akarta távol tartani az úttesttől, hogy az arra érkező furgonban ott van a zsákos ember. Mondjuk arra biztos jó, hogy a gyereknek ne legyen kedve az útra kiszaladni, de hát meg is lehet fogni annak a kisgyereknek a kezét...

Én esetleg tényleg csak akkor tartom elfogadhatónak, ha olyan helyzetbe kényszerülnek, amikor képtelenség a kisgyerekre 100%-osan odafigyelni, vigyázni, a nem vigyázásnál biztos jobb, ha valami rettegést ültetnek el a gyerekben. Sajnos időnként rá kell bíznom a gyerekemet másra, ahol nincs a konnektor vakdugózva, ezekre az esetekre lehet, hogy nem lett volna hülyeség valami jó kis fóbiát kialakítani benne a konnektorok irányába...Bár az igazat megvallva, egyáltalán nem érdeklik a konnektorok.

Összességében az egész ijesztgetés a gyerekre való vigyázást akarja kiváltani kényszerből vagy többnyire primitívségből.

2018. jan. 21. 02:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!