Mit tehet az ember, ha gyermeknevelésnél ellenkező magatartást tanusit egy rokon?
Gyermekem ma kiszaladt az autoutra, én utána, járdán oktato fejmosás, nyomatékosan, hogy biztosan komolyan vegye a kisgyermek(3éves) magyaráztam életveszélyről, sirás, korház, használtam azokat a kifejezéseket amiknek tudom hogy érti a sulyát.
Mindeközben a rokon:
1. Eleve miatta rohant ki a gyerek mert szo nelkul es nem zebrán(peldat nem mutatva)lazán átkelt nelkulunk a tuloldalra, nálam sulyos táska, gyerek biciklije egyik kezben, masikban a gyerek. Soha nem is rohant eddig ki, mindig magyaráztam es ugyesen veszi a szabalyokat csak most hirtelen kirantotta magát meglodulva a rokon után..akinek korabban már szamtalanszor elmondtam hogy ha kihalt pusztában is mennénk, gyerekkel akkor is a járdán kell menni mert tanul
2. Amikor a gyermeket oktatom hogy akár meg is halhattunk volna!! Fogja magát a rokon és erre neki áll elbagatellizalni a helyzetet!!! Biztos fáradt,es neki áll sajnálgatni védeni az anyai düh elől es nem hagyja hogy a gyermek értésére jusson a helyzet sulya es komolysága!!
Vagy pl itthon magyarázom hogy nem szabad lökdösődni, az oviban sem fogják tolerálni, mindezt mérgemben, mert majdnem lelökött az agyrol mert epp öltöztetni akartam, erre a rokon neki áll kiröhögni engem hogy vitatkozom egy 3 évessel.
Legszivesebben felképelném. De hogy lehet ilyen embert(embereket)kezelni?
Vagy pl egy ismerosom mindig megrikatja a gyereket, mert a gyerek rájott sirással nála mindent elér, ami nem is érdekelne, ha viszont nem fájna hogy mellette a gyerekem nem nevet, kacag, hanem joformán egész nap bőg.
3 évesnek az utcán fogni kell a kezét! Hiába "oktatod" még nem igazán érti.
A rokont meg le kell építeni.
A gyermek a rokon miatt ilyen már bocs
Ugy néz ki őt az sem erdekli ha elutne minket az auto es gusztustalan hogy még neki all a gyereket pátyolgatni ezek után.
Eddig a tanitasommal semmi baj nem volt mindig is tudta a szabályokat.
Köszi tanultam mashogy fogom a kezét.
De attol még a rokonrol szol a kérdés mert nem egy ilyen van, hogy nevelésnél megcáfol, ellenem hangolja a gyermekem csak szorakozasbol mert ugy néz ki féltés az NINCS benne, nala a szeret kimerul egy ölelésben az anya elől..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!