Tánc órán az ügyetlenebbek állnak hátul?
Jár a lányom táncolni 2 éve. Valamiért idegesít, hogy amikor van egy bemutató órája, fellépése, mindig a hátsó sorban áll. Nem úgy van, hogy az ügyesebbek állnak elől (akik kívülről fújják a koreográfiát), van a középső sor és az utolsó sorban pedig az ügyetlenebbek? Nekem eddig úgy tűnt, csak nem akartam így konkrétan rákérdezni a tanárnál.
Vagy nincs jelentősége, ki hol áll?
Úgy gondolom, ha nincs hozzá tehetsége, vagy nem olyan ügyes, akkor inkább válasszon másik sportot, nekem mindegy mit csinál,csak valamit mozogjon rendszeresen.
2 éve jár. Gondolom tudod,hogy szereti-e. Ha szereti akkor járjon ha nem akkor ne.
Én sem értem 2,év alatt miért nem kérdezted még meg az oktatót :O
Nálunk változo mert soha nincs az , hogy valaki csak hatul van egy koreográfiában meg itt a tanárunknak hála ő mindig ugy válogatja össze a felvételkor az embereket , hogy van a halado , a kezdő , a kicsik és mi a verseny szintű csoportok . Azaz mi nem csak az amatőr és kezdő versenyekre meg falusi fellépésekre , hanem komolyabb külföldi versenyre is megyünk és meg méreckedünk más csapatokkal/iskolákkal .
Na meg nállunk a verseny miatt sokunknak van egy-egy koreográfiában egy külön kis szolo része . Eleinte én bénának érzetem magam amikor kezdtem , de hála a tanárunknak / második anyukánk , hogy bíztatott és nem hagyta , hogy fel adjam és ez volt 7 éves koromban most meg 18leszek azaz kicsit több mint 10 éve és még mindig ugyan az a csapat kivéve 1-2 embert alkik be estek menet közben .
Így 10 év után a csapatot inkább családnak írnám le mint csapatnak , bárkinek van nehézsége egy egy koreográdiában akkor segitünk neki mivel a verseny csoportban is elő fordul , hogy valakinek valami kicsit nehezebben jön össze .
Igaz nem tudom a lányod milyen táncra jár . Én Hip-Hopozom és első nehézségeken amint tul estem kezdteben 1 év után ment minden szépen egyre jobbam idővel mert az is meg sok sok gyakorlás is kell hozzá .
13 éve táncolok és ebből kb 8 évig biztos hátul a legszélén álltam, mert nem éreztem magam eléggé magabiztosnak ahhoz, hogy előrébb álljak. Azóta ez természetesen változott, de még mindig sokszor állok hátul, egyszerűen ezért mert vannak olyanok a társulatban akik nem tudják elviselni, hogy hátul álljanak olyan ügyesnek képzelik magukat, mindig előrefurakszanak, így nekem már csak a mögöttük lévő sorban jut hely. Lehet, hogy a lányod esetében is ez a helyzet, hogy nem egy törtető típus, így ha más 'magamutogatóbb' kislány előreáll, akkor nem furakszik oda, inkább hátul áll.
Amit leírtál kicsit a tanár hibája is, hogy nem látod a bemutatón a saját gyerekedet. Szoktak sorcseréket csinálni, pont ennek a kiküszöbölésére.
A 'nincs hozzá tehetsége'részre pedig annyit reagálnék, hogy az én esetemben is sokáig úgy tűnt, hogy nem vagyok különösen tehetséges, teljesen átlagos vagyok, de amint úgy éreztem, hogy már tanultam eleget és megjött az önbizalmam kiderült, hogy hobbitáncoshoz képest elég magas szinten vagyok. (Ez azt jelenti, hogy táncművészetire járó, balett táncosnak készülő emberkékkel járok egy kurzusra, olyan mesterek dícsértek meg mint Aleszja Popova,...). Szóval nem biztos, hogy 2 év alatt kiderül, hogy tehetséges-e a gyerek. Ha esetleg nem tehetséges, de szereti akkor is csinálja nyugodtan. Feltehetőleg ez a szabadidős tevékenység, miért kéne hogy olyan jó legyen benne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!