Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A szülők miért nem állnak meg...

A szülők miért nem állnak meg kis időre ha a gyermekük barátkozni akarna a miénkkel (és merev arccal továbbmennek)?

Figyelt kérdés
Szőke barátkozós kislányom csak azt látja hogy nincs kapcsolat, menni kell tovább. Annyira sajnálom a piciket, akik üdvözlik egymást, érdeklődnek egymás iránt, de a szüleik húzzák is tovább mert mindig rohanni kell valahova. A kicsik meg csak néznek egymás után csalódottan. Egy pár kivétel van csak, de a túlnyomó többség ilyen. Ennyire nincs idő a csemeténkre?
2014. máj. 2. 11:13
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, átlag ember nem barátkozós céljából van az utcán/bevásárlóközpontban/stb. A játszótéren biztosan engedik barátkozni.
2014. máj. 2. 11:17
 2/11 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom hogy álljon le játszani, de még meg sem állhat a gyerek, fél percre sem.
2014. máj. 2. 11:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem hat, ha egyszer menniük kell. Ha mindenkinél le állnának, sose végeznenek. Mindennek meg van a helye.
2014. máj. 2. 11:19
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

A fiam 15 hós, most lépett a megállunk mindenhol korba. :) De mi engedjük, h barátkozzon babákkal, cicákkal, megnézze a bokrot, virágot.

Persze ha siet vki, akkor nem áll meg, de sztem ilyenkor sem kell azt a merev, elutasító arcot vágni. De ez ember függő. Van, aki ilyen,van, aki olyan...

:)

2014. máj. 2. 11:23
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha minden szembejövő kisgyerekkel leállnánk, soha nem érnénk oda sehova. :) De csak ritkán vágok fapofát, amikor elég rossz napom van. Sajnos ma már kevés jó napja van az embernek, stresszes a munka, bolond a férj, kevés a pénz, sosem tudhatod, hogy mi van otthon másoknál. :(
2014. máj. 2. 11:39
 6/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ők sem tudják, hogy pl titeket nem zavar-e a dolog, nem akarnak feltartani ilyenre gondolok

Amúgy én is hagyom kicsit had bontakozzanak ki, így legalább látom milyen lesz majd a bölcsibe, hogy fog tudni a többiekkel ellenni, de nem akarom feltartani a másik családot, meg egy idő után átvált a játék elvételébe és nem akarok konfliktust sem. Persze szépen kezelem, hogy ne vegyük el a kislány motorját, van nekünk is stb. és így már kicsit kellemetlenül érzem magam, pláne ha idősebb a gyerek, múltkor egy ilyenért majdnem fellökte az én gyerekemet a másik. Tudom, hogy ebből tanul, csak ha nem az ő korosztálya, akkor azért nem tetiszk annyira a dolog.

2014. máj. 2. 19:25
 7/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat. Megértem persze ha siet valaki, de azt egyből leveszem ha siet, de anyuka-apuka rá sem néz a sajátjára, hogy mit szeretne, húzza tovább mint a bőröndöt. Nem, nem játékra gondolok, azt nem az utcán kell, hanem egy pápára, egymás megbámulására, egy mosolyra, hogy nem villamosok vagyunk jövünk-megyünk.
2014. máj. 2. 20:51
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

hát én még be is szólok a gyerekeknek az utcán :)

pl jajjj de jó az a sapi, vagy húúúú ilyen motorral száguldani, szóval nem érzem, hogy merev arccal megyek tovább. Sőt van, hogy tetszik a gyerek ruhája és meg is jegyzem, hogy milyen jó! Ráérek :) ilyenekre is.

De mint írtam én inkább azzal vagyok elfoglalva, hogy a két gyerek (enyém és a másiké) hogy jönnek ki egymással.

Amúgy én is volt, hogy figyeltem az utcán az embereket, hogy mit szólnak egy kisgyerekhez, de sokszor mosolyognak, ennyire nincs rossz véleményem, mint neked.

Engem jobban zavar, hogy nem adják át a helyen a bkv-n, kezembe foghatom a 13kg-s gyereket....... és egyensúlyozhatok, hogy a kanyarba is tudjam tartani, lerakni meg nem akarom nehogy lökdössék, mert sokan időben sem tudnak a leszálláshoz készülődni......

engem az ilyen dolgok bosszantanak

2014. máj. 2. 21:11
 9/11 anonim ***** válasza:
Az én kislányom is nagyon barátkozós. Imádja a gyerekeket, és oda is megy sokukhoz. Az utcánkban van egy hasonló korú kislány mint az enyém, és azt gondoltam, milyen jó, mert tudnak majd együtt játszani. Ehhez képest anyuka még azt sem engedi, hogy a lányához hozzá érjen valaki, mindig elviszi, mikor az enyém meg szalad utána sírva, hogy játszanak. Hozzá tenném, ez csak egy séta közepette, nem a nagy rohanásban. Szóval vannak alapból ilyen természetű emberek is, csak rosszul esik, mikor látom a kislányom milyen csalódott ilyenkor.
2014. máj. 4. 13:16
 10/11 A kérdező kommentje:
Utolsónak: látom te is ebben a cipőben jársz. Mi nagyon sokat foglalkozunk a kicsilánnyal, és biztos úgy gondolja hogy minden gyerek ilyen barátságos lesz majd hozzá. Nem igazán tudom elmagyarázni hogy néha miért nem, mert kicsi még nem érti.
2014. máj. 4. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!