Aki otthon van, mert kismama, vagy kicsi van otthon, miért hagyja délutánig oviban a nagyot?
Hát kérdező, nálunk nem a kismama meg a htb hozta be betegen a gyereket, hanem az egyedülálló anyuka, aki félt hogy kirugjak, meg a minimálbéres pár, aki kb ehenhalt volna, ha tappenzre megy.
Az egy dolog, hogy te azt látod, anyuka otthon mereszti a sgeet, vagy hogy szerinted szabadulni szeretne a nagyobbtol, de mivel amúgy a világon semmit se tudsz róluk, tán nem kellene itelkezni
Az enyém ugyan még csak bölcsis, de veszélyeztetett terhes vagyok, volt már 2vetélésem. Mikor megtudtam, h terhes vagyok nem akartam vinni, de a vezető mondta, hogy nyugodtan mehet. Én nem tudtam volna mást adni neki, mint itthon a négy fal közti fekvést kis játékkal. 2évesen ennél többre van szüksége. 9re visszük, 15.30kor hozzuk el. Alvás előtt hazahozni horror volt, majd össze esett buszra fel, buszról le majd séta a házig, ott fel 90lépcsőn.
Én már nem tudom minden nap hozni-vinni, az apja szállítja munka előtt és után.
Szerencsére szereti a bölcsit, sokszor ugy kell levadászni, h hazajöjjön.
Ha ovis lesz szepttől is így fog járni.
Én kismama vagyok, 8 hónapos terhes hatalmas pocakkal. A "nagytesóért" uzsonna után megyek.
Az okok:
- Próbáltuk ebéd után hazahozni, de hazafelett elaludt a buszon. Veszélyeztetett terhesként nem tudom a busztól hazáig cipelni az alvó gyereket.
- Ha nem aludt el a buszon, akkor is kb fél 2-re hazaértünk, mire le tudtam fektetni 2 óra volt, addigra rendszerint túlpörgött, így nem lett semmi a délutáni alvásból.
Így mivel a délutáni alvást teljesen ellehetetlenítette az ebéd utáni hajövetel ésszerűbb volt délutánra aludni otthagyni.
Aztán próbálkoztunk alvás után hazahozni, de akkor meg az uzsonna miatt ment a sírás, éhes volt, útközben buszon etetni nem megoldás. Így most uzsonna után hozom haza.
Nem ítélkezem! Én biztosan nem írtam ilyet, hogy bárki mereszti otthon. Hol olvastál ilyet?????
Csak megfogalmazódott bennem egy kérdés és gondoltam meg fog férni két mikor jön a csp, három terhes vagyok-e, kettő megnéznéd -e a tesztem kérdések között.
Az óvoda hozzáállása meg szerintem mindig is ilyen volt, nálunk 7kor már bent van a lányunk mert én 7re járok, férjem 7.15-kor fixen indul vidékre mert ott dolgozik.
Rám is csúnyán néznek, amikor fél5kor veszem fel a lányom..
Azért a legtöbb kismama - hacsak nem eltartott - dolgozik, ha nincs baja, akár az utolsó hónapig. Ha van baja, akárcsak annyi, hogy nehezen szaladgál a játszótéren és már százszor átgondolja, érdemes-e egyáltalán elindulni, akkor meg miért ne "örülhetne" a nyuginak, miközben a gyerekét valószínűleg több értelmes élmény éri, mint vele. Ha meg egy nagyobb ovisról van szó, aki eddig délután is bent volt, értelmetlen felrúgni a napirendjét, pláne, ha mondjuk még különórák is vannak délután vagy bármilyen fejlesztés.
Én meg speciel már terhesen és később is otthonról dolgoztam és ezt elég volt megoldani a baba mellett - még rá is sokszor nagyi vigyázott (két etetés között levitte délelőtt sétálni), ennél többet meg nem akartam "a nyakába varrni". És engem is egyfolytában kérdezgettek az óvónők, hiába magyaráztam, hogy nem a lábamat lógatom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!