Aki otthon van, mert kismama, vagy kicsi van otthon, miért hagyja délutánig oviban a nagyot?
És akkor ne használjátok az óvodát gyerekmegörzőnek. Az én gyerekem 2 napot van bent 7-16.30-ig, mint írtam. Ebbe ne haljunk már bele. De ti? Még a szünetet se bírjátok ki egynél több gyerekkel.
És azt dolgozom, ami van. De ti csak zsinórba szültök. 70% belőletek nem akar dolgozni, vagy nem tud. Úgyhogy kvittek vagyunk. Pont.
Nagyon sok gyerek kel 6kor meg fél7kor mert a pesti reggeli dugót el akarja kerülni a szülő, és munkaidő utáni csúcsban mennek a gyerekért, mire odaérnek az ovihoz, iskolához. Nagyon szuper hogy mindenki csak fújja a magáét de ez ettől még így van. Én sem csak az én gyerekem van így, teszem hozzá, 1 rövid napom van, 2-n a mama hozza hamar vagy papa ebéd után. Más gyerekért meg 5 napig jár későn a szülő, míg átér a forgalomba.
A gyerek az intézmény falai között vár amíg kicsi. Ezen lovagolunk. Nem vagyok hős. De nem mindenki vállal egynél több gyereket.
"A kérdező kommentje:
Ha nem tudsz kettővel vagy hárommal délután otthon lenni akkor ne szülj ennyit. "
Aha. Tehát ha egy gyereket teszel be 9,5 órára az oviba, az oké. Ha többet , az nem ok. Hülye vagy, hogy finom kehyek
Munka miatt "passz" és nem azért mert frusztrált, fàradt, sarokba sírós anya vagyok. Nagy különbség. Heti 2 nap. Hagyjuk. Ti, szuper anyukák(kivétel, akinek eü oka vab!!) mindent jobban tudtok.
Részemről itt a pont: .
Egészen biztos vagyok benne, hogy ovisnak nem vagyok egész napra elèg, sem egész napra türelmes, sem vidám, sem energikus, sem megfelelő partner a játékokban. De naponta 6 órát(reggel kettőt, este 4et) én vagyok a legcsodásabb anya a világon.
Én nem úgy vállaltam gyereket, hogy napi 4 órám lesz csak nélküle 7 éves koráig. Szerintem ez a nem normális, és valami nem stimmel azokkal, akik egész napra maguk mellett akarják tudni a gyerekeküket.
Én olyan életet szeretnék és biztosítok a gyereknek, hogy ott vagyok, ha szüksége van rám, és ilyenkor a legtöbbet tudom nyújtani magamból. Elfogadom, ha szívesebben barátkozik, szaladgál nélkülem, ha épp több igénye van másokra, mint rám.
Otthon rengeteget játszunk bújik, kergetözünk, csikizem, de alig tudom délután elhozni, a nyakambaugrik, ha meglát, mondja hogy szeret és hiányoztam, majd mondom, hogy menjünk, mire visszaszalad a terembe és elköszön tőlem, hadd maradhasson még játszani a többi gyerekkel. Reggelente örömmel szalad be, sosem volt sírós beszoktatás.
Tudom, hogy szeret engem, és fontos vagyok neki, de mellette élvezi a gyerektársaságot is.
Azt is tudom, hogyha kimerült vagyok valamiért, zavar a elmaradt házimunka, a lestrapált zsíros hajam, vagy csak zavar valami és közben otthon van velem, nem mosolyog annyit, mert a játékot vele nyúzásnak érzem, nem úgy reagálok, ahogy kellene, nem őszintén foglalkozom vele, hanem mert muszáj. Utálom azt, amikor az együtt töltött időben nem tudok valóban vele lenni.
Nekem kell a magamra fordított idő, a feltöltődés, az egyedüllét, hogy jó anyuka lehessek és őszintén tudjak mosolyogni rá. Ezt az elején is tudtam, hogy vannak szükségleteim(nem akartam csak a gyereknek élni, majd sopánkodni x év múlva, mint mindenki körülöttem), sosem vállaltam volna úgy gyereket, ha 7 éves koráig heti 5 nap 4 óra szabadidőm lett volna csak.
Ameddig a tőlem távoltöltött időben ő is jól érzi magát, addig nem lesz lelkiismeretfurdalásom miatta. Mindkettőnknek jó a különtöltött idő.
(Máskérdés, hogy az én gyerekem heti 3 napot van csak bent, mert egyetemre járok, plusz snis is, és legtöbbször 3re érte megyek, de ígyis van, hogy olyankor is viszem, ha semmi dolgom, csak nézek ki a fejemből, élvezem a csendet, a nyugalmat, hogy tudok csak magamra figyelni. Ha változik a helyzet, és többet fogom vinni sem lesz lelkiismeretfurdalásom, hiszen én osztom be a saját időmet, egyedül én tudom, mennyi időre és milyen időtöltésre van szükségem ahhoz, hogy olyan anya legyek, amilyet a gyerekem érdemel.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!