Németországban élő kismamák, milyen itt a terhesgondozás? Tényleg vannak olyan vizsgálatok, amik otthon kötelezöek, itt viszont nem állja a Krankenkasse, hanem a kismama magának kell h fizesse?
igen, asszem a 0. uh-n kivül még 3-at állt a Krankenkasse a többi ami volt nem kötelező igy 40 eurokat fizettem alkalmanként.
a 12 hetes genetika nem kötelező, igy az kb 250 euronkba került, az AFP szintén 60 euronk volt külön.
van fizetős kenetvétel is ha kéred, én kértem a Klamydia szürést, viszont a 36 hetes otthon ingyenes Streptococcus kenetvétel is itt szintén fizetős kb 40 eur, azt nem kértem.a 18 hetes genetika ingyenes, van A vagy B, részleges vagy teljes genetikai vizsgálatot választhatsz...sztem mindenki a B-t kéri ha már ingyenes :)
24-28 hetesen van a cukorterhelés ami ingyenes
a 26-28. héttől van havonta CTG es terhesgondozás ingyenesen.
36 héttől 2 hetente CTG és terhesgondozás.
ja es a terhesség elején 2-3x vérvétel, HIV teszt, Hepatitis szüres 2x, Lues szűrés, ellenanyag szűrés 2x
a 32. hét körül be kell jelentkezni abba a korhazba ahol szülni szeretnél, előre felveszik az anamnézist, kitöltetik veled a papirokat hogy ne szülés közben kelljen.itt nincs választott, fogadott orvos...annál szülsz aki épp benn van...
most ennyi jutott eszembe.:)
38 hkm
mi másfél évig keményen próbálkoztunk egy tesón, január 24-én volt egy missed ab-om is, igy hiába fiatal vagyok, nem akartunk kockáztatni egy beteg gyereket.A dokim inkább az AFP-re mondta h mindenképpen, ezt rank bizta van-e rá keret.
a missed ab után rögtön teherbe is estem 2 héttel...:)
38 hkm
a 0. uh a 6 hetes mikor látnak pulzálást, megkapod a Mutterpassod(kiskönyv) asszem ekkor vesznek vért is HIV,LUES stb-re...aztan kapsz időpontot a 12 hetesre(ha kéred plusz pénzért...én kérném...) ha nem kéred akkor csak terhesgondozás van uh nincs...volt az 1, uh-m a 8. héten ingyenes, aztan én kértem uh-t a 16. héten h megtudjuk fiu v lány?! az AFP-t is ilyenkor veszik le ha kéred(Alfa-föto-protein...olvass gugliban utána, nekem ajánlotta a dokim...)előbb nem mondhatják meg a nemét nehogy elvetesd a babát ha nem olyan nemű mint amit szerettél volna(dokim igy magyarazta)...a 18 hetes ingyenes szinten, ez a 2. uh, aztan mi voltunk 4D-n a 24 és 28. héten (60-60 euro), a 28. hettől CTG is van...aztan van a 31-32. heten a 3. ingyenes UH ekkorra be kell fejvégüre forduljon, megnézik azt is meg a lepényt, köldökzsinort, sulyt, hosszt...35. héten voltam CTG-n.Aztan mi most a 37. héten voltunk vissza fizetős uccsó uh-ra,meg CTG-re hogy tudjuk mekkora, minden rendben van-e...
38 hkm
Hebamme-t nem kötelező választani de aki nem ért a babákhoz(én koraszülöttön dolgoztam és már a 2. gyerkőc lesz...) annak ajánlott mert megmutatja hogyan szoptass mikor hazamentetek szinte minden nap 1-2 hetig kijar, segit megtanitani a fürdetést stb...olyan mint otthon védőnő kb...nekem nem lesz hebamme :)
38 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!