Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Teljesen el vagyok keseredve....

Teljesen el vagyok keseredve. Kudarcot vallottunk?

Figyelt kérdés

Örökbefogadtunk egy 2 éves (jövö hónapban lesz) kislányt. Állitólag nagyon rossz helye volt és ugy emelték ki a családból, aztán a szülei lemndtak róla. Hozzánk került, 2 hónapja. A probléma az, hogy teljesen kezelhetetlen. Annyit már elértünk, hogy aludni alszik, néha bilizik is, de a nevelése?! Kiabál egész nap, rugdos, üt, és ha valamit mondok neki, hogy nem szabad, csak azért is azt csinálja. Mosolyog egyet és megcsinálja. Pl. belenyúl a konektorba, sütöbe, kukából kipakol, lerángatja a teritőket, felnyitja a wc tetejét és belefobálja a játékait, kinyitja az üvegét és a nappali közepére önti. Ha valamit nem engedünk meg neki, rögtön a fölrda veti magát és hangosan sir. Ezt naponta kb 100szor eljátsza. Boltba is, bárhol.. A fürdés, borzalom!

Ne értsetek félre, nagyon boldog vagyok hogy van babánk, de higyjétek el, tényleg kétségbeejtő a helyzet. Szeret minket, ragaszkodik hozzánk, ezt mondja is, de amit csinál!? Ismerős kislányék átjöttek ismerkdni (regykorúak), rögtön minden játékát elvette, ütöttre vágta szegényt, hiába vittem ki a szobából és szóltam rá. Adjatok tanácsot légyszi, mert már olyan sz.rul érezzük magunkat.. Egész nap csak kiabálni és veszekedni kell vele, mert máshogy nem érti meg, nem csinálja..

2010. jún. 4. 08:08
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
Én még szoktam nézni a Travel&Living-en a John Kate és 8 gyerek.Minden nap megy ez is 2x is de,és du.Nem kifejezetten dadusos módszereik vannak,de jó ötleteket kapok arra,hogy mennyit számít a következetesség,meg az időbeosztás.:)
2010. jún. 4. 11:21
 22/22 anonim ***** válasza:
Ez az első dackorszak. Lehet, hogy a szüleitől is hozott valamit, de alapvetően ez egy élettani helyzet. Ne veszekedj és kiabálj vele, mert azért sem fogja azt csinálni, amit szeretnél. Ráadásul ha érzi, hogy ideges vagy, akkor Ő is feszült lesz. A hisztit általában úgy szokták eredménnyel kezelni, hogy ami veszélyes azt nem engedjük, elkülönítjük attól (pl. konnektor, kuka stb.) ha hisztizik, nem veszünk tudomást a hisztiről, hanem csináljuk tovább a dolgunkat. Ha nincs társaság, előbb-utóbb abbahagyják. Ez egy nehéz korszak, sok sikert hozzá! 2 éves kislány anyukája.
2010. jún. 4. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!