Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Teljesen el vagyok keseredve....

Teljesen el vagyok keseredve. Kudarcot vallottunk?

Figyelt kérdés

Örökbefogadtunk egy 2 éves (jövö hónapban lesz) kislányt. Állitólag nagyon rossz helye volt és ugy emelték ki a családból, aztán a szülei lemndtak róla. Hozzánk került, 2 hónapja. A probléma az, hogy teljesen kezelhetetlen. Annyit már elértünk, hogy aludni alszik, néha bilizik is, de a nevelése?! Kiabál egész nap, rugdos, üt, és ha valamit mondok neki, hogy nem szabad, csak azért is azt csinálja. Mosolyog egyet és megcsinálja. Pl. belenyúl a konektorba, sütöbe, kukából kipakol, lerángatja a teritőket, felnyitja a wc tetejét és belefobálja a játékait, kinyitja az üvegét és a nappali közepére önti. Ha valamit nem engedünk meg neki, rögtön a fölrda veti magát és hangosan sir. Ezt naponta kb 100szor eljátsza. Boltba is, bárhol.. A fürdés, borzalom!

Ne értsetek félre, nagyon boldog vagyok hogy van babánk, de higyjétek el, tényleg kétségbeejtő a helyzet. Szeret minket, ragaszkodik hozzánk, ezt mondja is, de amit csinál!? Ismerős kislányék átjöttek ismerkdni (regykorúak), rögtön minden játékát elvette, ütöttre vágta szegényt, hiába vittem ki a szobából és szóltam rá. Adjatok tanácsot légyszi, mert már olyan sz.rul érezzük magunkat.. Egész nap csak kiabálni és veszekedni kell vele, mert máshogy nem érti meg, nem csinálja..

2010. jún. 4. 08:08
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nem kicsi hozzá,meg lehet próbálni.Az enyém a büntisarokba szokott állni.

Az én lányom egyébként már 3 éves,de mintha róla olvastam volna amiket leírtál.Van egy 7 éves fiam is,na őt is gyakran elnáspángolja,apát fejbevágja,engem megdob.

Féltékeny,durva,akaratos,öntörvényű,értetlen,összetör,szétszakít mindent.Ilyen az alaptermészete,egy boszorkány.

Egyébként ez az egyik kérdésem:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__proble..

Semmi extrém nincs a kislányod viselkedésében,igaza volt a pszichológusnak,idő,és türelem kérdése.

Szerintem ti mindent jól csináltok,gratulálok hozzá!

2010. jún. 4. 08:55
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Az én fiam 2 és fél éves. Saját gyerkőc és dettó ezeket megcsinálta mint amit te írsz. Nálunk van egy kistesó is, így aztán a nagyobb folyton teszteli, szeretjük e őt eléggé.

Szerintem a te kicsikéd is azt csinálja hogy a legextrémebbeket követi el, hogy kiderüljön számára hogy őt magáért szeretitek e akkor is ha NAGYON ROSSZ.

Mi Super Nanny-zünk:) És van bünti sarok. Egy 2 éves is megérti ha vmit nem szabad 2 percre beáll oda.

Én mindig leguggolok hozzá ha vmi rosszat csinál először figyelmeztetem, a kezét erősebben megfogva a törzse mellett, hogy ha még egyszer megütöd anyát/kistesó/apát/nagyit stb. akkor sajnos be kell küldjelek a sarokba.

Az én fiam még nem beszél mondatokban, csak szavakkal, de megérti hogy mi miért következik.

Nálunk ez jött be. Mostmár csak akkor vannak hullámvölgyeink mikor épp pl. beteg vagy rossz passzban van akkor még próbálgatja a határait, de soha semmilyen körülmények között nem hagytam szó nélkül h megüssön minket vagy másokat.

Macerás és hónapokig is tarthat, de hidd el megéri következetesnek lenni.

Nagyon sok sikert kívánok nektek és sok erőt!!

És mindenek előtt gratulálok a kislányotokhoz:)

(u.i: nekem az öcsém lett örökbefogadva 3 évesen, őt is sok sok rossz dolog érte és nagyon sok szeretetet és külön foglalkozást igényelt).

2010. jún. 4. 08:55
 13/22 kelemenkelo ***** válasza:
0%
ha nincs türelmed miért fogattál őrőkbe gyereket? nincs anyai ősztőnőd ezért türelmesebb sem vagy vele.szegény gyerek
2010. jún. 4. 08:58
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

A 08:58-as válaszolót még véletlen se vedd komolyan!!!

Borzasztó!!!

(Ezek szerint nekem sem kellett volna gyerekeket szülni, mert van hogy elfogy a türelmem...)

2010. jún. 4. 09:35
 15/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Kedves 8:58-as. Mit gondolsz, miért fogadtunk örökbe?!!! Szerinted akik valójában szülök ők nem követnek el hibákat? Igen, most nehéz és tanácstalanok vagyunk, de még mindig jobb annak a szegény kislányak nálunk, mint az intézetben vagy az alkoholista szüleinél. Nem véletlenül lett ilyen. Neked biztros nincs gyereked. Bár nyilván "mintaanya" lannél..

2010. jún. 4. 09:58
 16/22 A kérdező kommentje:
Ez a super Nanny micsoda? Egy modszer? Könyv? Irjátok meg légyszi, hátha tanulhatunk belőle!
2010. jún. 4. 10:00
 17/22 anonim ***** válasza:

[link]

Ezt találtam,egyébként egy műsor a Viasat 3-on,minden hétköznap talán 1/2 6-tól megy.Én is nézem.

2010. jún. 4. 10:35
 18/22 anonim ***** válasza:
Bocs 5-kor kezdődik,és délben ismétlik az előző napit.
2010. jún. 4. 10:38
 19/22 A kérdező kommentje:
Hú, köszi! Megnézem, ha addig elalszik a lurkó.. Épp most jött a védőnő is.
2010. jún. 4. 10:47
 20/22 anonim ***** válasza:
A viasaton megy egy müsor "Segítség gyerekeim vannak".szoktam nézni és nagyon jó tippeket ad.sztem nézz bele....
2010. jún. 4. 11:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!