Mikortol lehet értelmesebben játszani kisgyerekkel? Már gyomoridegem van.
Peldák
Ha nyomdázunk, akkor neki valamiert muszaj az asztalra padlora is es a tintás szivaccsal is jàtszani, nyakig tintás a gyerek es a lakas en abbol allok hogy azt szajkozom ne igy ne ugy ne ezt amazt, a végén jobb inkabb eltenni az egeszet es bánom hogy elovettem, tiszta ideg vagyok es a gyerek is.
Geomaggal mit jatszik? Autoval szallitja ami onmagában nem lenne baj ha nem nekem kéne agy alol, szekreny mogul kihalaszni a végén.
A puzzlet is csak kirakni nem tudja hiànyzo darabok folyamatosan hol ez tunik el hol az
A gyurmát minduntalan benyálazza
Folyamatosan szajkoznom kell mit hogyan lehet, nem birom már ezt.
Minden aldott nap rumli van a jatekokat pakolhatom napi haromszor össze minimum, persze segit, dehat gyerekmodon csak ahogy tud, szoval az joforman csak gesztusértékű ha ő pakol el.
Komolyan addig nincs csak sirás es nekem ideg amig beveszem a lesz.rom tablettat, egyedul jatszik es es nem erdekel hogy repkednek a geomag golyok vagy hasonlo. Ha barmikor is bekapcsolodom a jatekba abbol jol még nem jottunk ki.
Most ezek utan hogy minden tintas kerte a ragasztot gyorsan el is dugtam hogy azzal aztán vegkepp nem jatszunk ezek utan, persze siras ismet nekem a gyomrom egyben..
Most pl a ruhacsipeszekkel jatszik amik rendre szétesnek persze a kezében...
Nincs egyetlen dolog amit megfeleloen jatszana hogy ne kelljen szolnom, terelni, orientalni, nevelni, segiteni, csak elegem van már. Meddig tart ez?3,5 é
Azért sír mert te is ideges vagy. Egymást stresszelitek és te vagy az oka.
Nem bántásból, csak hogy lásd miért kaptok mindketten dührohamot.
Szerintem is túl kicsi még ezekhez, amiket te szeretnél, hogy játszon. Geomag helyett duplo lenne a jó, nyomda helyett pl crayola színező. Azzal csak a crayola füzetbe tud rajzolni.
Esetleg keménylapos könyv, amiben érdekességek vannak (pl állatos). Gondolom fiú. Nálunk az autókkal volt a szerepjáték, azzal nagyon elvolt.
Ha a korának megfelelő dolgokat adnád neki, és közben nem hagynád magára, nem kapnál idegbajt...
Szerintem nagyon rástresszelsz erre és stresszeled a gyereket is. Amivel nem tud neked elviselhető módon játszani (pl: nyomda/gyurma) azokat rakd el olyan alkalmakra amikor van 1 órád leülni és nem a renddel, a háztartással foglalkozni, hanem csak a gyerekkel játszani. A 2 évesem is tud csak a kifestőbe rajzolni, nem megenni a gyurmát, csak kifestőbe nyomdázni, mert ott ülök mellette és terelgetem. Nem kiabálok vele, csak ha 'véletlenül' lemegy a kifestőről szólok, hogy csak a kifestőbe rajzolunk (én is szinezek vele). Ha nagyon viccesnek találja bedobok egy olyat hogy akkor inkább rakjuk el mert én így nem szeretnék játszani, nekem nem vicces. Ezt egyből érti. Beejti a legot az ágy alá szólok neki hogy 'Vedd már ki a legot Manó az ágy alól, mert el fog tünni' és meg van oldva. Egyáltalán nem stresszelem magamat és őt sem vele. Az hogy 'segít' elpakolni nálunk azt jelenti hogy leülök a játékpolchoz, ő hozza oda a játékokat én meg mindent sorba rendezek, egyáltalán nem elhanyagolható segítség szerintem.
Amúgy meg addig tart hogy amikor már majd te játszanál vele ő is azt fogja mondani hogy anya hagyj már te ehhez nem értesz/ciki a szülővel játszani/ áthívom a barátnőmet :D Úgyhogy értékeld ami most van!
3,5 évesem van, viszont egyáltalán nincs gyomoridegem mellette. Próbálkozik, hisztizik néha, de türelemmel és következetességgel simán kordában lehet tartani. Tudunk együtt játszani és remekül el tud lenni egyedül is, csak ki kellett tapasztalni, hogy mi számára a megfelelő elfoglaltság (a kisfiam pl. imádja a Lego Duplo-t).
Azon pedig stresszelni, hogy begurul valami a kanapé alá... Ráragasztod a gyerekedre ezt a hangulatot. Lazíts!
Ahhoz képest, hogy majdnem 4 éves, ez a viselkedésén nem igazán látszik... Elég kis éretlennek tűnik, lehet nem geomag és puzzle kéne még neki. Hiába van ráírva a dobozukra, hogy hány éves gyereknek való, ha nyilvánvalóan a tiéd nincs még azona a szinten.
Az oviban is így viselkedik?
Amúgy meg ne kapd fel azonnal a vizet, mert ezzel őt is csak feleslegesen stresszeled és úgy jó, hogy nem érzi jól magát. De nem is csodálkozom ezen, gondolom ő is érzi, hogy "téged csak a hétfő ment meg", mikor viheted oviba és hurrá, nem neked kell vele foglalkoznod.
Nekem 3 éves a lányom, simán tudunk együtt játszani és élvezem én is.
Játszatok mást, ne erőltesd ezeket.
-Szerepjátékozzatok. Boltosat, főzőcskéset, orvososat.
-Színezzetek, ceruzával, zsírkrétával. Ezek nem olyan rumlisak, mint a festék, tempera, vagy a tinta. Rengeteg színezőt lehet venni, vagy akár rajzolhattok is és azt színezitek ki.
-Legozzatok, a Duplo pl. nekivaló. Sok fajta van, a játékboltok tele vannak velük.
-Járjatok el otthonról. Nem feltétlen kell játszóterezni, mert én attól pl. kivagyok. De simán elmehettek faleveleket gyűjteni, kirándulni, olyan helyekre, amik őt is érdeklik.
Csak hozzateszek ahhoz, amiket elottem mar leirtak.
Nalunk pl. 4 eves kortol kezdett megerni a nyomdahoz, vizfestekhez, stb. maszatolos jatekhoz. De. Pl en higitott vizfesteket raktam a nyomdaszivacsra. Egy vizes ruhaval torlom mindenhonnan, meg a gyerekrol is. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!