Mikortol lehet értelmesebben játszani kisgyerekkel? Már gyomoridegem van.
Peldák
Ha nyomdázunk, akkor neki valamiert muszaj az asztalra padlora is es a tintás szivaccsal is jàtszani, nyakig tintás a gyerek es a lakas en abbol allok hogy azt szajkozom ne igy ne ugy ne ezt amazt, a végén jobb inkabb eltenni az egeszet es bánom hogy elovettem, tiszta ideg vagyok es a gyerek is.
Geomaggal mit jatszik? Autoval szallitja ami onmagában nem lenne baj ha nem nekem kéne agy alol, szekreny mogul kihalaszni a végén.
A puzzlet is csak kirakni nem tudja hiànyzo darabok folyamatosan hol ez tunik el hol az
A gyurmát minduntalan benyálazza
Folyamatosan szajkoznom kell mit hogyan lehet, nem birom már ezt.
Minden aldott nap rumli van a jatekokat pakolhatom napi haromszor össze minimum, persze segit, dehat gyerekmodon csak ahogy tud, szoval az joforman csak gesztusértékű ha ő pakol el.
Komolyan addig nincs csak sirás es nekem ideg amig beveszem a lesz.rom tablettat, egyedul jatszik es es nem erdekel hogy repkednek a geomag golyok vagy hasonlo. Ha barmikor is bekapcsolodom a jatekba abbol jol még nem jottunk ki.
Most ezek utan hogy minden tintas kerte a ragasztot gyorsan el is dugtam hogy azzal aztán vegkepp nem jatszunk ezek utan, persze siras ismet nekem a gyomrom egyben..
Most pl a ruhacsipeszekkel jatszik amik rendre szétesnek persze a kezében...
Nincs egyetlen dolog amit megfeleloen jatszana hogy ne kelljen szolnom, terelni, orientalni, nevelni, segiteni, csak elegem van már. Meddig tart ez?3,5 é
Szerintem túlzottan ragaszkodsz a rendhez.
Én rendmániás vagyok nagyon, úgyhogy kellett bőven idő, mire kompromisszumot kötöttem a fiammal és a párommal.
A gyerek rumlival jár. Ezt te is látod. Egyedül annyit tehetsz, hogy elengeded a gondolataid. Baromi nehéz ez, tudom, hiszen a személyiségedbe van ágyazva a rend szeretete. Hogy mindent rendeltetésszerűen kell használni. Ismerős.
Kezdetnek szerintem hagyd, hogy rumlizzon. Hogy mindent úgy használjon ahogy akar. Oké, a tintát én sem hagynám.. Legyen az az elsődleges szabály, hogy estére rend legyen. Napközben pedig kerüld ki a dolgokat.
És gondolj arra, hogy minden rumli készítés, minden 'máshogy használja az eszközöket' dolgok a gyereked kreativitását segítik. Talán így könnyebben elengeded a rendet.
Még sokáig ez lesz. :)
Ne adj olyat a kezébe, amivel kárt tehet magában vagy a lakásban. Akkor nyugodtan hagyhatod kísérletezni, és nem kell kocsányon lógó szemekkel nézni, hogy mit művel.
Sokszor több értelme van bevonni a napi teendőkbe. Segíthet zoknit párosítani, pogácsát szaggatni, fogja a lapátot sepréskor.
Nyomda esetén olyan festéket használj, ami lejön könnyen. Egyáltalán: kell az a nyomda? Tedd el egy kicsit, majd ha érettebb lesz, előveszed.
A geomaghoz is kicsi: még bekapja, lenyelheti a mágneses részeket. Talán jobb lenne egy készlet fa vagy nagy műanyag építőjáték. Könnyebb összeszedni is. :)
Puzzle: csinálj te! Kinyomtatod, összevágod, ha megunta akkor kidobod.
Só-liszt gyurma, ételfestékkel: azt lehet nyalni.
Bocs, de így belegondolva kicsit az az érzésem, hogy olyanokat adsz a kezébe, ami korai. Lehet, hogy egyszerűen ez az oka, hogy nem tudtok felszabadultan játszani.
Meg néha kérdezd meg, hogy oviban mivel játszik sokat, mihez lenne kedve.
Nem tudok lazitani mert ha csak a gyerekre nézek is mit látok? Mivel sirt es ezert a tintas kezével dörzsölte a szemét amit a konnyek szétfolyasztottak az arcán, csupa tintàs az egesz arca is már. Es mosogassam higgadtan..es le se jön.
Megint lesz.rom tabletta.màr csak a hetfo tud megmenteni minket.szegeny ovonők..
Szerintem se érett még ezekre a játékokra, miért ezeket erőlteted?
Puzzlet kb 5-6 évesen tudják jól kirakni még ha nagyobb is mert akkor lesz türelmük hozzá, geomag helyett mint írták sokkal jobb építő játékok vannak az ő korosztályának, tintás játék se neki való még akkor majd előveszed 1 év múlva.
Meg kéne próbálnod lazítani,nagyon hasznos és fejlesztő mind a kapcsolatotokban mind mentálisan ha a gyerek a szülővel játszik.
Próbáljatok szerepjátékokat, az nagyon hasznos ebbe a korba, akár kisautókkal,játékkonyhával,szerszámosműhellyel ha van neki ilyen, bújócskázzatok, fogócskázzatok, menjetek le egy nagyot játszóterezni most jó idő van.
De ez a gyereknek se jó hogy te folyton idegbajos vagy vele, elveszed a játéktól a kedvét.
Te pl mit szólnál kicsit sarkított de hasonló, ha pl valamivel szeretné foglalkozni de nem értesz hozzá és a főnököd üvölt veled a fejed fölött hogy ezt nem így kell, nem igaz megint nem jól csinálod, miért így csinálod ??!
Te is stresszes lennél.
Üdv a gyerekes létben ;)
Ez ilyen. De elárulok egy érdekes dolgot: minél többet hagyod játszani, terelgeted, annál jobban megtanulja mit hogyan kell.
Lazítani, próbálj meg lazítani.
Nem lehet egyszerű a gyerekednek lenni.
Kicsit meglepődtem az eddigi válaszokon, de akkor biztos sok ilyen típusú gyerek van. A lányunk másfél-két évesen volt ilyen, 3,5 évesen már nagyon szépen játszott. Az már óvodáskor, az oviban sem lehet ilyeneket csinálni. A miént mini csoport volt, tele volt 2,5 évesekkel és ők is szépen játszottak már akkor is. 5-6 évesen kezd a gyerek nagyobb darabokkal kirakózni? Érdekes.
Kérdező abban viszont van igazság, hogy ne csinálj ekkora problémát ebből. A geomagot tedd el, meg a festéket, ragasztót későbbre, a gyurmázást felügyeld, de attól semmi baj nem lesz, ha szétdobálja a játékokat, vagy nem a használati utasításnak megfelelően használja. Kis kreatív gyereked van. Örülj neki.
Alkoholos tinta? Azt nem szedi le a víz, csak az olajos dolgok, pl. popsitörlő, vagy sminklemosó. A bútorokról ablaktisztítóval próbáld meg.
Aztán szépen szedd össze az egész készletet, és tedd fel a szekrény tetejére.
Lehet kapni mágneses rajztáblát, van hozzá pár "nyomda" is: csillag, szív, virág, stb. Csak a saját ceruzával használható, az meg nem ír sehova máshova.
Vagy fogsz egy baromi nagy csomagoló papírt, ételfestéket teszel tejfölbe, és tud a kicsi ujjal festeni. (És nem gáz, ha megnyalják!)
Esetleg vegyél aszfalt krétát és rajzolhat vele a játszótéren.
Ezt a nyomdát meg nem kell erőltetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!