Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti tapasztaltatok ilyet, hogy...

Ti tapasztaltatok ilyet, hogy nem oda megy egy adomány ahol igazán szükség lenne rá, (lent részletezem)?

Figyelt kérdés
Mi minden évben szoktunk 2-3 dobozt készíteni a cipősdoboz akció keretében, kb. hat éve. Most is kész van már a 3 csomag, nemsokára visszük leadni. De jövőre már nem fogok készíteni és már idén is rezgett a léc...Ugyanis jártunk egy karácsonyi vásárban, ahol odajött hozzánk két idősebb hölgy azzal, hogy a gyerekeink jöjjenek és válasszanak nyugodtan a cipősdoboz ajándékok közül. Hozzáteszem, kimondottan jól öltözött család vagyunk, és több baráti családhoz is odamentek akkor, akik szintén a nagyon jómódú kategóriába tartoznak. Persze a gyerekek belelkesültek, de végül csak egy dobozt fogadtunk el. Szóval ezek is a cipősdoboz adományok közül kerültek ki de ezt én nem értem!!! Látszott a doboz tartalmán, hogy kisgyerek kiszuperált játékai voltak benne, mondjuk volt benne új játék is ami még be volt csomagolva, szóval nekem baromi rosszul esne ha megtudnám, hogy olyan családhoz került az adományom akik még akár nálam jobb anyagi helyzetben is vannak. Ti hallottatok ilyenről? Egyáltalán érdemes még adakozni????
2017. dec. 2. 11:41
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
85%

Pedig igaz lehet. Egy milliós fizetésű ismerősöm mesélte, hogy a hasonlóan jómódú haverjaival szórakozni mentek és belebotlottak egy ételosztásba. Épp éhesek voltak és megebédeltek ott. Röhögve mondta, hogy ahhoz képest, hogy ingyér vót, meg lehetett enni.

A másik most vett lakást huszonmillióért, látszik, hogy jól élnek és azzal dicsekszik, hogy milyen jó ruhákat vesz 100 Ft-ért az adományboltban, ahová mi azért visszük be ingyen a már nem használt dolgainkat, hogy a rászorulók fillérekért hozzájussanak. ÉS ezeknek dr. van a neve előtt.

Szemetek az emberek.

2017. dec. 2. 12:36
 12/24 anonim ***** válasza:
82%

Védőnő vagyok, én meg pont azt látom, hogy olyanok is bejönnek válogatni a gyerekruhát, akik nincsenek rászorulva. Igen, én is átválogatom, és csak azokat rakjuk ki, amik rosszabb állapotúak, de nem a sajátomnak viszem, hanem célzottan azokhoz a családokhoz, akiknek a legnagyobb szüksége van rá és jó a méret is. Tehát az, hogy látjátok ezt a védőnőtől, szociális munkástól, nem azt jelenti hogy hazaviszi, hanem lehet csak nem akarja hogy azoknak ne jusson, akiknek leginkább kellene.

Persze nem mondom hogy ez mindenhol így van, de van ilyen is, nem tudhatjátok. Most is hoztak be hozzánk négy zsák ruhát, amiből egy zsáknyi ment a tanácsadóba ki, a többi pedig zacskózva és felcímkézve konkrét családokhoz.

2017. dec. 2. 12:42
 13/24 érdekel0 ***** válasza:
92%

Én is több helyen láttam ezt saját szemmel!

Egyik rokonom gondolkodás nélkül pakolja fel az adományokból a jobbakat vagy saját magának vesz,majd számláztat le olyan pénzből,ami nem az övé csak ő kezeli.

Nekem is felajánlotta,hogy irassam erremegarra a címre a számlát és így nekem ingyen van.(Nem éltem vele)

A cipősdobozból 4 éve ábrándultam ki.

Ismerős kisfiú segített az elosztóban csomagolni (1 órát ha ott volt és javarészt csak játszott) és kapott ajándékba kb. 50.000ft értékben új legót.

Én nem voltam ott,pár nappal később mutatta otthon.

A kisfiú családja a befektetéseikből él,tehát anbyira jól,hogy nem dolgoznak már.

Szóval igen kiábrándító.

2017. dec. 2. 13:06
 14/24 anonim ***** válasza:
71%

Ez mind kispályás dolog ahhoz képest, hogy pesten alacsony nagyszájú 50es pasi kéreget a 4-6os villamoson.

Hallottam, hogy majd hülye lenne dolgozni menni(egy néni ajánlott volna neki takarítást bejelentve 80ért), mikor 150et összeszed az emberektől tisztán, akik adnak neki..

Másik utazásom során egy pasi épp róla panaszkodott, hogy valami nyugdíjas katona, a 2. Kerületben van lakása, és a devizájához kéreget, mert hülye lenne elköltözni a jó környékről.

Senki ne vegyen tőle újságot, mert havi 150re húzza le az embereket, még bankszámlája sincs, nehogy levonhassanak a tartozásából, nem egy két ruhadarabbal meg használt játékkal szórakozik, hanem idős néniktől és jószándékú emberektől kéreget pénzt és rendkívül jól keres vele.

Ennyit a rászorulokról.. én mostantól úgy csinálom, hogy random embereket kérdezek meg, hogy nincs e szükségük valamire, vagy egyszerűen lerakok egy szép kis csomagot valakinek a postaládájába valami lepukkant háznál vagy lakásnál.. komolyan jobb helyre megy, mint az ilyen szervezeteknél. Iskolában és a környéken nem próbálkoznék, ha a gyerekem viszontlátja a dolgait nagyon rosszul sülhet el a dolog.

2017. dec. 2. 13:16
 15/24 anonim ***** válasza:
85%
Én láttam idén egy képet a fb-on, egy kupacban a felforgatott cipősdobozok, mintha kidobták volna és páran beletúrtak volna. Én amit itthon összeszedek azt a védőnőnek viszem, nem gondolnám, hogy a miénk kiválogatja. Nekem azt mondta a védőnő, hogy a koszos-foltos gyerekruhának is örül mert van olyan család akinek olyanja sincs. (mondjuk én a koszosat nem viszem el) Gyerekjátékra (pl ezer éves plüssre) is azt mondta, hogy akármilyen csak vigyem, a nagyon szegény gyerekek még annak is örülnek.
2017. dec. 2. 13:23
 16/24 anonim ***** válasza:
31%
Na jó, azért normális, értelmes ember talál olyan helyet, ahol a rászorulók kapják meg az adományt, mi is mindig találtunk.
2017. dec. 2. 14:00
 17/24 anonim ***** válasza:
39%
16, nyugi, csak kifogást keresnek, miért ne adjanak... ezen az oldalon utálni kell az anyóst, sógornőt, testvért, a 40. hétig mindenki dolgozik, mindenki 400ezret keres vagy éppen orvostanhallgató, joghallgató... A néhány őszinte meg nullán áll.
2017. dec. 2. 15:34
 18/24 anonim ***** válasza:
70%

En a Baptistán keresztul adok látássérült gyerekeknek, konkrét gyerköcöt választott a lányom, csak uj játék került bele... bizom benne,hogy a 4éves lányom szeretete eljut a 4 éves választott barátnöjéhez...

Én még szeretnék hinni az emberekben ;)

2017. dec. 2. 20:02
 19/24 anonim ***** válasza:
73%

Csak akkor megy " jó" helyre a doboz, ha direktben odaadod egy rászoruló családnak. És tudod mi a dúrva, hogy sok rászoruló család eladja a játékokat, ruhákat, hogy cigit és piát vegyen rajta.

Szóval marha nehéz:(

Amúgy szinte minden ilyen elosztóközpontban kiválogatják azokat a dolgokat, amikre nekik, vagy ismeróseiknek szükségük van.

Ne sértődjenek meg, aki ne inge ne vegye magára, de elso kézból tapasztaltam, és fel vagyok rajta háborodva!

2017. dec. 3. 08:01
 20/24 anonim ***** válasza:
62%
Mi ruhát szoktunk kirakni oda,ahol tudjuk hogy sok a hajléktalan. Már viszont is láttuk rajtuk. Ez a tiszta munka.
2017. dec. 3. 13:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!