Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Laparoszkópos műtét után...

Laparoszkópos műtét után meddig van szükség segítségre 3 éves ellátásához?

Figyelt kérdés

Értelemszerűen nem emelhetek, de ez kevés helyzetben szükséges (etetőszék, kád). Próbálom végiggondolni, hogy milyen élethelyzet adódhat még, amiben akadályoz a műtét utáni gyógyulás. Gondolom 2-3 napig jobb, ha nem is nagyon kelek fel az ágyból.

Lenne segítségem, csak nekik is könnyebb lenne, ha tudnék intervallumot mondani.

2017. szept. 25. 11:53
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem kell ágyban feküdni. Bár ez attól is függ, hogy pontosan milyen műtét volt.

Kényelmetlen sokáig ülni és állni. Ahogy írtad nem szabad emelni. De egyébként mindent lehet csinálni óvatosan.

Szóval feküdni semmiképp sem kell egész nap. Sőt! Az nem jó. Mozogni kell.

Én egy hét után már mindent csináltam rendesen. De abban az egy hétben sem feküdtem végig. Nekem egyébként cisztát és miómát távolítottak el laparoszkóppal.

2017. szept. 25. 12:09
 2/6 anonim ***** válasza:
Nem az eljàràs a lényeg, hanem hogy mivel műtenek. Nem mindegy hogy ciszta, miómaeltàvolítàs mint az elsőnek, vagy méheltàvolítàs mint egy ismerősömnek. Az orvosodat kérdezd meg meddig és mennyire kell kímélni magad!
2017. szept. 25. 12:18
 3/6 anonim ***** válasza:

3 hete volt laparoszkópos köldöksérv műtétem, szerdán csinálták, pénteken jöttem haza. Azon kívül hogy 5kg-nál többet nem emeltem mindent ugyanúgy csináltam, mint műtét előtt, segítség csak a 1,5 éves fürdetésében kellett, a 4 évest fürdettem én mivel ő már ki és be tud menni a kádba egyedül is. Pihenni nem pihentem, nem éreztem szükségét, szombaton pl már nagybevásárláson voltam...

Felkelni az ágyból kicsit nehezen ment vagy 4 napig még, főleg mert a sérvkötő is nagyban hátráltatott.

Mostmár elemgetem őket ha muszáj (10 és 13kgosak), de utána érzem is a hasamon hogy nem biztos hogy kellett volna...

Etetni nem csak etetőszékben lehet, 3 évesnek pláne felesleges.

2017. szept. 25. 13:01
 4/6 anonim ***** válasza:

műtét után 2 órával felkeltem pisilni. Miért kellene feküdnöd?

Csütörtökön műtöttek, szombaton mentem haza, hétfőn már én vittem a 2,5 évest bölcsibe.

Volt, hogy estére egyedül maradtunk, akkor is megoldottam a fürdetést. egy ekkora gyerek már képes közreműködni, ha kéred.

Lényegében a "csak úgy", oknélküli gyerek-emelgetések maradtak el 2-3 hétre. De ha elesett, dréma volt és nagyon sírt, reflexből ugyanúgy felkaptam, mint előtte.

2017. szept. 25. 14:29
 5/6 A kérdező kommentje:
A méhtartó szalagokat rögzítik vissza méhsüllyedés miatt. Annyit mindtak, hogy a hasűri nyomástól elpattanhatnak a belső varratok.
2017. szept. 25. 18:28
 6/6 anonim ***** válasza:

Epehólyag eltávolításom volt laparószkópiával, 4 hónapos volt a lányom.

Én előtte 2 hétig nem ettem, szóval teljesen le voltam gyengülve.

Műtét után nekem aznap nem lehetett felkelni, ezt nem tartottam be, mert a nővér éjjel nem volt hajlandó arra járni, és majdnem bepisiltem, hát kimentem. Menni sem volt egy kellemes érzés.

Mikor hazamentem, anyukám segített egy hétig. Csak ülve fogtam a lányom, de etetni (tápszer) és az ágyon pelenkázni tudtam. Viszont akkor nem mentem sétálni vele, anya vitte a levegőre. De egyébként én sem feküdtem egész nap, csak értelem szerűen nem cipekedtem, nem nagyon hajolgattam.

Szerintem mondj olyan 1 hetet. Annál nem hinném, hogy több időre szükséged lenne. :)

2017. szept. 25. 22:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!