Mi történik akkor, mit csinálnak, ha baleset vagy műtét után állandó katéterre van szükség?
Figyelt kérdés
És úgy kerül haza valaki, hogy havonta katétercserére van szükség.
A betegnek kell aztán visszamennie a kórházba a cserére, vagy kimennek hozzá a katétert cserélni?
2017. ápr. 26. 04:09
1/14 anonim válasza:
Cseréli magának. Nem nagy mutatvány. Sok ember él így.
2/14 A kérdező kommentje:
Komolyan? Férfinél még el tudom képzelni, de nők is tudják cserélni?
2017. ápr. 26. 06:12
3/14 A kérdező kommentje:
Hogyhogy sok ember él így? Komolyan? Honnan tudod? Vagy honnan gondolod?
2017. ápr. 26. 06:13
4/14 anonim válasza:
nem egészen. Ha állandó katétered van, akkor az a hasfalon keresztül jön ki és nem a húgycsővön.
5/14 A kérdező kommentje:
Akkor én rosszul tettem föl a kérdést, úgy néz ki.
Mert én olyan katéterre gondoltam, ami nem a hasfalon jön ki, azt el sem tudom képzelni, hogy hogyan cserélhetik, mellesleg.
Én olyan katéterre gondoltam, amit pl. műtétek után tesznek be a húgycsövön keresztül. Aztán van, aki néhány nap vagy hét után megszabadul tále, de vannak, akiket valami idegi vagy más sérülés ért, és ugyanazt a húgycsövön keresztül használt katétert kell állandóan használniuk.
Bocs.
2017. ápr. 26. 15:04
6/14 anonim válasza:
Az állandó katétert szakember cseréli, sterilen. Van, akinek az urológiára kell járni katétercserére (betegszállító viszi a szakrendelésre), van akihez kimegy pl. a körzeti háziápoló és kicseréli.
7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm, erre gondoltam. Akkor biztos van választása, vagy az állapotától is függ, gondolom.
2017. ápr. 26. 17:59
8/14 anonim válasza:
A hugycsovon keresztuli kibirhato szerencsere
10/14 anonim válasza:
Es neked bent van napkozben? Nem zavaro?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!