Cipősdoboz-adomány szerintetek eljut oda, ahová kellene?
Szeretnék cipősdobozt készíteni Karácsonyra. Nagyon sajnálom a nehéz sorsú gyerekeket, szívesen segítenék valamivel, megörvendeztetnék párat. Jó kezdeményezésnek tűnik ez a cipősdoboz akció. De olvastam az oldalon, hogy kibontják és ellenőrzik a dobozok tartalmát. Amit meg is értek, a gyerekek védelmében, de akkor már ugye sok embernek rálátása van, milyen jó kis dolgok is vannak benne, és esetleg kivesz ezt-azt, otthonra.
Ezt amiatt gondolom, mert több ilyet hallok, hogy az adomány nem is jut el a célba, lenyúlják a nagy részét. Volt már erről tapasztalatom is. Pl. beállított a férjemhez a munkahelyre egy ismerőse, hogy hozott egy karton pudingot, kell -e neki hazára, mert egy oviba kellene vinnie adományként, de neki nincs kedve elmenni arra.
Másik, hogy van egy ismerősöm, aki állítása szerint sosem vesz ruhát, mert az XY szervezetnél van a barátnője, és mielőtt kamionnal viszik az összegyűjtött ruhákat, előtte van egy úgynevezett válogatási nap, mikor összejönnek kollégák, rokonok, barátok és kiválogatják a valamire való ruhákat. Ő onnan öltözködik.
Hogy van ez szerintetek? Van erről tapasztalat? Ismertek olyat, aki szokott adományt kapni? Én nagyon szívesen segítenék a szegényeken, de csak rajtuk, nem a bennfenteseken, és utálom, ha hülyének néznek:(
Ne vegyétek provokálónak a kérdést légy szíves, mert nem az, tényleg komolyan foglalkoztat az adományok sorsa!
Pont ezen gondolkoztam valamelyik nap én is!Tavaly két dobozt adtama cipősdoboz akcióba,volt benne bontatlan játék is meg használt de jó minőségű játék is,plusz bontatlan csomagolású trikó stb!
Arra gondoltam idén a 3,5 éves fiammal választanánk ki melyik az a játékja amit szívesen adna egy szegényebb sorsú gyereknek így ezzel ő is megtanulja,hogy ha tud segítsen másokon illetve becsülje az ő drága ajándékait mert vannak akiknek még ilyen sem jut de én is ezen morfondíroztam valyon célba ér??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!