Szükség van második névre?
Én 2 név-párti vagyok, szóval én adnék, de nálunk már a nagymamáimnak is 2 keresztneve volt, ez nálunk hagyomány a családban mindenki 2 keresztnevet kapott rajtam kívül, ami nekem mindig kicsit rosszul esett. Meg én ismerek sok embert aki felnőttként inkább a második keresztnevét használja. Persze olyan is van aki nem szereti. Blanka mellé talán Emma illene.
2013. jún. 14. 09:38
2/16 A kérdező kommentje:
Emma szép név, nekem is nagyon tetszik, de a férjem leszavazta hónapokkal ezelőtt.
Én nagyon ellene vagyok a 2 keresztnévnek, de van amelyik tetszik (pl. férjemé). Az viszont nagyon nem tetszik, amikor tök hosszú, egymáshoz nem illő neveket adnak szegény gyereknek, aztán majd szív az iskolában meg az életben amikor le kell írnia ki tudja hányszor. A kisfiunknak rövid neve van, olyan rövid mint a kislányotoknak.:) Ha gondolod elküldöm.:)
De szerintem szép a Mohr Blanka, nekem nincs tőle hiányérzetem.:)
2013. jún. 14. 09:54
Én sem vagyok 2 név párti. Nekem van második és semmi értelme azon kivül hogy hosszabb az aláirásom hivatlaos papiron egyébként nem úgy mutatkozok be meg semmi ilyen. De aki szükségét érzi az adjon két nevet. Szeritnem nem rövid ez a név mivel eleve a Blanka nem egy rövid név. Van egy ismerösöm akinek 20 betűből áll a neve és egyik az hogy vicces a másik meg hogy utálja irogatni, le is röviditette az aláirását, de van ahol ki kell irni.
2013. jún. 14. 09:57
Rövid, az nem baj, de szerintem hangzásban egy kicsit torlódik a sok mshgzó r b l Mi lenne, ha közé kerülne egy magánhangzós név? Emma
2013. jún. 14. 10:08
6/16 A kérdező kommentje:
A férjemnek nem tetszik az Emma. Biztos, hogy Blanka lesz több okból is. Egyrészt Teleki Blanka után, másrészt Naverriában nyaraltunk mikor terhes lettem és Navarriának volt egy királya Tibold király és az ő lánya volt I Blanka hercegnő későbbi királynő. A férjem is Tibold. A legfontosabb érv pedig, hogy ez volt az egyetlen olyan lánynév ami mindkettőnknek nagyon tetszik.
Köszi mindnekinek a segítséget. Nem gyötröm magam tovább. Mohr Blanka
7/16 A kérdező kommentje:
...véletlenül elküldtem...
Szóval nem lesz második neve:)
A kérdésre válaszolva: nincs! Nagyon szép ez így, nem kell túlvariálni. Bemutatkozni úgyis csak egy névvel fog, amikor le kell írni a teljes nevét, akkor meg csak nyűg.
2013. jún. 14. 10:29
Őszintén nekem nem tetszik a Blanka név, (a Bianka már annál jobban), de ez a történet így nagyon aranyos, amiért ezt a nevet kapja. :))) 1. voltam. Amúgy Emmán kívül nem illik mellé nekem más név, hiába próbálgatok mellé tenni.
2013. jún. 14. 10:32
Szerintem szép így, nem kell második, nem gyakori a vezetéknév sem. Akit csak két keresztnevűt ismerek, az mind vagy csak az elsőt használja vagy bonyodalom van belőle, ha a másodikat (is). Ha hiányzik neki vagy nagyon mást szeretne, majd vehet fel ő még egy keresztnevet hozzá vagy megváltoztathatja.
2013. jún. 14. 10:33
Kapcsolódó kérdések: