Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan közöljem finoman a...

Hogyan közöljem finoman a rokonokkal?

Figyelt kérdés
A tavalyi karácsony volt az utolsó csepp a pohárban. A férjem családjából többen is velem vetették meg a lányunk karácsonyi ajándékait. Ők adtak egy x összeget, nekem kellett kitalálnom, hogy mit vegyek, ronangálni értük, becsomagolni és elvinni hozzájuk karácsonykor. Mindössze ők annyit csináltak hogy oadadták a gyereknek az ajándékot, fogalmuk sem volt róla, hogy mit adnak. Amikor vittük az ajándékokat a lányom rákérdezett, hogy kié ez a sok ajándék... Hogyan mondjam meg nekik szépen azt, hogy nem veszek senki helyett ajándékot? Sajnos képes vagyok kikelni magamból és akkor összeveszek velük. A férjemet igazából nem érdekli a dolog. Engem nagyon idegesít a dolgok, hogy soha nem képesek kitalálni semmilyen ajándékot a gyereknek és mindig engem kérdezgetnek. Egy olyan kislányról van szó, aki bármilyen kis apróságnak is örül. Nálatok is így működik a karácsony?
2017. okt. 27. 11:25
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
95%

Egyedül leszek talán a véleményemmel, de volt idő, mikor kifejezetten örültem volna, ha megkérdeznek, vagy velem vetetik meg a három gyerek ajándékát. Akkor legalább olyat kap, amit szeret, ami tényleg hasznos, érdekes stb.

Rendeld meg neten akár december elején, és napokkal előbb próbáld eljuttatni hozzájuk. De nem feltétlenül muszáj látnia a gyereknek azt sem, mit pakolsz a kocsiba.

2017. okt. 27. 13:15
 12/21 anonim ***** válasza:
79%

#6-ra:

Akiket írtál, azokból egyedül a dédnagymama nevezhető közelebbi rokonnak.

Férjed unokatestvérei miért ajándékoznak egyáltalán? Vagy ez meg a te elvárásod? Ha nem, akkor udvariasan (!) mondd meg nekik, hogy egy karácsonyi képeslap a családodnak untig elég, ne csináljanak ebből gondot maguknak.

A dédnagymamát meg vagy vállald el (gondolom egy plusz ajándék nem akkora teher) vagy ha ez sem akarod, akkor férjed szüleivel beszéld meg, hogy beszéljenek ők a dédivel: vagy rendezzék vele ők (mégiscsak közelebbi hozzátartozók), vagy legyen közös az ajándék tőlük és akkor mindhármuk nevében kapja a lányod.

Megj.: Lehet, hogy férjedet azért nem érdekli ez a dolog, mert az egész ajándékozási mániával tele van a micsodája, és ha rajta múlna, már réges-rég leállította volna.

2017. okt. 27. 13:20
 13/21 anonim ***** válasza:
54%
Megmondod hogy idén sok dolgod van nem tudod vállalni, de összeírtál egy listát azokból amiknek örülne, és válasszanak abból.
2017. okt. 27. 13:22
 14/21 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Nálunk nagy a család és egyáltalán nem várom el senkitől, hogy vegyenek ajándékot. Azért írtam az unokatestvért közeli rokonnak mert az. Nem egyszer találkozunk egy évben, hanem szinte napi szinten.
2017. okt. 27. 13:26
 15/21 anonim ***** válasza:
54%
Marha egyszerű: megmondod, hogy idén nem kell ajándék.
2017. okt. 27. 13:26
 16/21 Norman Bates ***** válasza:
51%
Vegyenek ajandekkartyat egy jatekboltba karacsonyra es a kislannyal majd elmentek kivalasztani ami neki tetszik.
2017. okt. 27. 14:16
 17/21 Norman Bates ***** válasza:
100%
Vagy a neten rendeld meg otlet sem rossz, kerd az o cimukre a szallitast. Igy csak atveszik es becsomagoljak, vagy ajandek zacsiba teszik.
2017. okt. 27. 14:17
 18/21 Peter KK ***** válasza:
16%

Kedves Kérdező!

Te írtad: unokatestvérekkel napi szinten találkoztok. Akkor minek is kellene Tőlük ajándék? Hiszen ott vannak Ők, maguk a rokonok... Az nem ajándék már önmagában is? Attól egy kisgyermek nem fogja sokkal jobban érezni magát, ha a szívesen fogadott unokatestvérekkel együtt lehet/játszhat. Persze csak akkor, ha erre neveled gyermeked, hogy ti. annak örüljön mindig, AMI VAN(!) és ne csak akkor örüljön, ha HOZNAK is VALAMIT (pl. sütit, csokit, chips-szet, stb.) egyszóval ajándékot. Mert akkor nem a rokonok érkezésén/láttán fog földerülni az arcocskája, hanem... esetleg a két üres kezük láttán fog lehervadni a mosolya... (ha éppen nem hoztak semmit). Remélem érted az aggályom. A karácsonynak sem pusztán az ajándékozásról kellene szólnia, hanem ugye, ahogyan mondják: a Szeretet Ünnepe. Az a "gondolat" meg már régen rosszul kezdődik, ami így merül fel egy fejben: "Szeretlek, mert hoztál/küldtél nekem ajándékot!" Mert az az AJÁNDÉK szeretetéről szól, nem pedig arról, AKI HOZTA. Az unokatestvér/rokon legyen maga az ajándék, s ha gyermeked örül (csak) Nekik, boldog velük, akkor örülhetsz Te is, mert jól nevelted a lányod. A rokonaidnak meg hozd tudomásukra... amit előttem szólók már elmondtak nagyon helyesen -> Mindenki azt csinál, amit akar! De ne Te legyél a kezük és eszük!

2017. okt. 27. 16:11
 19/21 anonim ***** válasza:
Egyetértek egy előző válaszolóval, én örülök, ha megkérnek, hogy találjam ki. De a netes rendelés a címükre szerintem is jó ötlet, akkor ők csomagolják be.
2017. okt. 27. 21:24
 20/21 anonim ***** válasza:
Én amig aposom élt adig pénzt adott mi meg megvetük azt játékot amit mi jónak gondoltunk,anyukám is ezt csinálta amig volt pénze ajándékra .én ezt jobban kedveltem kedvelem mert igy azt kap amit én jonak látok vagy ami gyereknek tetszik .neten rendelni és ők elmenek érte az sem rossza vagy házhozszállítással kérni te választasz ők fizetnek adják át ,igy mindenki jol jár.
2017. okt. 28. 05:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!