Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan közöljem finoman a...

Hogyan közöljem finoman a rokonokkal?

Figyelt kérdés
A tavalyi karácsony volt az utolsó csepp a pohárban. A férjem családjából többen is velem vetették meg a lányunk karácsonyi ajándékait. Ők adtak egy x összeget, nekem kellett kitalálnom, hogy mit vegyek, ronangálni értük, becsomagolni és elvinni hozzájuk karácsonykor. Mindössze ők annyit csináltak hogy oadadták a gyereknek az ajándékot, fogalmuk sem volt róla, hogy mit adnak. Amikor vittük az ajándékokat a lányom rákérdezett, hogy kié ez a sok ajándék... Hogyan mondjam meg nekik szépen azt, hogy nem veszek senki helyett ajándékot? Sajnos képes vagyok kikelni magamból és akkor összeveszek velük. A férjemet igazából nem érdekli a dolog. Engem nagyon idegesít a dolgok, hogy soha nem képesek kitalálni semmilyen ajándékot a gyereknek és mindig engem kérdezgetnek. Egy olyan kislányról van szó, aki bármilyen kis apróságnak is örül. Nálatok is így működik a karácsony?
2017. okt. 27. 11:25
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
74%
Nem kell közölni sehogy. Nálunk is mindig csak a stresszről szólt a karácsony, az igazi értelme már rég nem volt meg. Aztán tavaly eldöntöttük, hogy elég volt. 3-asban ünnepeltünk, senkinek se szóltunk, nem vettük fel a telefont ha hívtak, nem válaszoltunk az üzenetekre. Többet ér a lelki békénk mint az ő nyomorult elvárásaik vagy érzéseik. És végre volt egy szép karácsonyunk. Idén is így fogjuk csinálni.
2017. okt. 27. 11:33
 2/21 anonim ***** válasza:
88%

Megmondod, hogy neked ez sajnos idén nem fér bele az idődbe. De nyugodtan vehetnek bármit, örülni fog.

Ezen nincs min megsértődni.

2017. okt. 27. 11:37
 3/21 anonim ***** válasza:
53%
gondolom nyűg nekik és csak azért adnak pénzt, hogy adjanak valamit. meg kell mondani, hogy nem kell semmi és kész. én sem strapálnám magam vami nyolcragú rokongyereknek
2017. okt. 27. 11:44
 4/21 anonim ***** válasza:
16%

Amikor megkeresnek azzal, hogy te vásárolj be a gyerekeiknek, megmondanám határozott, de nem kirohanó hangnemben, hogy "Bocs, nem. 1. Nem fér bele az időmbe, 2. mindig magyarázkodhatok a lányomnak, hogy kié ez a sok ajándék, 3. a ti gyereketeknek vásároljatok be ti, ha már bevállaltátok. Vagy neveljem helyettetek is?"

Mondjuk az utsó mondatot akkor dobnám be, ha elkezdenek bunkóskodni.

2017. okt. 27. 12:01
 5/21 anonim ***** válasza:
80%

Tőlünk csak kérdezgetik, hogy mit vegyenek, de aztán megveszik maguk. Erre én se lennék hajlandó, hogy rohangáljak, megmondanám, hogy bocs, én erre nem érek rá, akkor ne vegyenek semmit.

Utolsó, a férj családjáról van szó, tehát gondolom nagyszülők. Az unokájuk azért csak nem egy huszadrangú rokongyerek, de ha igen, akkor meg tényleg nem kell magukat strapálni, ne vegyenek semmit. De az igen pofátlan, hogy anyukával megvetetik, mert lusták, aztán a gyereknek előadják, hogy tőlük kapta. Hát a lószart...

2017. okt. 27. 12:02
 6/21 A kérdező kommentje:
A nagyszülőkkel nincs baj. Férjem mamája, unokatestvérei meg egyéb közelebbi rokonokról van szó.
2017. okt. 27. 12:12
 7/21 anonim ***** válasza:
86%
unokatestvér már nem közeli, teher nekik, ennyi.
2017. okt. 27. 12:13
 8/21 anonim ***** válasza:
27%

Minek Ennyi ajándék?(már Bocsi nálunk szülők -nagyszülők és keresztszülők/ha van/ Ők ajándékoznak és Ennyi)

Meg kell mondani h a te idodbe nem fér bele ráadásul magyarázkodni kell a gyereknek.vagy adják oda a pénzt amit elraksz és a későbbiekben a gyermeknek veszel belőle azt amire szükség van!

2017. okt. 27. 12:46
 9/21 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem is nyugodtan megmondhatod, hogy nem fér bele az idődbe, ha szeretnének neki valamit, mond el miket szeret és hogy bármi apróságnak örül.

Nekünk van olyan rokon, aki rendszeresen borítékban adja a pénzt mondván költsük arra, amire szükségünk van. Mellé vesz valami apróságot és kész. Sosem sértődtem meg emiatt :)

2017. okt. 27. 13:08
 10/21 anonim ***** válasza:
96%
Gondolom azért vetetik meg veled, meg azért kérdeznek téged, mert te tudod, hogy mije van a saját gyerekednek. Nem akarnak még egy ugyanolyat. Te tudod, hogy minek örülne. Írj egy listát, különböző árkategóriákban. Tehát pl. 2000 Ft-os gyurma készlettől, a 10ezres akármiig. Te tudod, mennyit szoktak rászánni. Aztán odaadod nekik, válasszanak abból. Vagy pl. most indul a nagy áruházak katalógus dömpingje. Abból kinézed, és megmondod, hogy miből választhatnak, mit vehetnek. Beszéljenek össze, hogy ki mit vesz.
2017. okt. 27. 13:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!