Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 18,5 - 19 évesen hogyan...

18,5 - 19 évesen hogyan közöljem elsősorban szüleimmel, hogy babát várok? Családtagokkal? Rokonokkal? Barátokkal? Hány hetesen?

Figyelt kérdés
2011. júl. 22. 18:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
19 éves voltam és 6 hetes terhes mikor közöltem a hírt mindenkivel! Nagyon boldog voltam és senki véleménye nem érdekelt!
2011. júl. 22. 18:37
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha a szüleiddel együtt élsz, főleg, ha eltartanak, akkor velük azonnal közöld. Csak ne, amikor fáradtan beesnek az ajtón munka után. Nem érdemes halogatni a velük való beszélgetést, mert annál rosszabb. A rokonokkal várd ki sztem a 3 hónap végét, amikor a szülőkkel már (majdnem) mindent átbeszéltél. A legközelebbi barátnőid gondolom az első perctől tudják, de a haveri körnek sztem a 18-20. hétig nem érdemes sokat mondani. Egyébként meg te ismered a legjobban a környezeted, igazából érezni fogod, kinek, mennyit szabad tudnia.
2011. júl. 22. 18:39
 3/8 anonim ***** válasza:
83%

19,5 éves vagyok, jelenleg 24 hetes, anyának 6-7 hetesen elmondtam, megkért, másnap mondjam el apának is. Elmondtam, 2 hétbe tellett kiheverni a reakcióját, utána jött a testvérem, és a nagymamám, ők sem kíméltek...

Ezek után bezárkóztam, elbújtam a világ elől, később, amikor a többi rokonnak is elmondtam (kb 16 hetesen) nagyon jól reagáltak, onnantól kezdve erőt merítettem, és minden rosszakarómmal megszakítottam a kapcsolatot.

Tervezett baba volt? Párod is örül neki? Bocsi, csak kíváncsi vagyok :)

Boldog babavárást! D.

2011. júl. 22. 18:49
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben minél hamarább elmondanám. Nehogy aztán az legyen hogy titkolozól előttük egy ilyen komoly ügyben. Abortuszra nem kényszeríthetnek már felnőtt vagy. Sőt az unokájukról van szó az első sokk után örülni is fognak.
2011. júl. 23. 14:39
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Én a közvetlen családdal közölném legelőször, eléjük állnék és nyíltan egyesen megmondanám mi a helyzet. Ha együtt éltek, akkor szerintem minél hamarabb.

A távolabbi rokonoknak én mindenféleképpen csak a 12. hét után mondanám el,barátoknak meg attól függ, ki mennyire közeli. Nekem a legjobb (gyerekkorom óta bnőm) barátnőm szinte azonnal megtudta, nem is volt kérdés, hogy neki mikor mondjam el. A többi barátom szintén a 12. hét után tudta meg.

Én mindig arra gondoltam, hogy kinek mikor mondjam el, hogy kivel osztanám meg esetleg azt is ha valami baj lenne a babával. Akivel ezt megosztanám, annak a 12. hét előtt, mindenki másnak a 12. hét után.

2011. júl. 24. 15:25
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés: hogyan? Finoman, a megfelelő időben. Én külön közölném velük. Írhatnál valamit a szüleidről, meg azt is te most milyen élethelyzetben vagy, barátod milyen, mit szólt hozzá. Szerintem ezek mind fontosak a hír fogadása szempontjából. Mennyire élsz önállóan? Tervezett volt-e? (bár, akkor nem kérdeznél ilyet) Szóval elég kifejtetlen a kérdésed. A válaszhoz ismerni kéne a szüleidet/körülményeidet, legalább felszínesen egy-két mondatot írjál légy szíves. Köszi. Így csak általános válaszokat fogsz kapni, visszaemlékezéseket, jó tanácsokat, de nem a te élethelyzetedre, hanem egy elképzelt lányéra.
2011. júl. 26. 10:51
 7/8 anonim válasza:
75%
Gratulálok.Mindenképp minnél hamarabb mond el a szüleidnek,megfognak lepődni,de belül boldogok lesznek! :)
2017. máj. 31. 15:59
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez egy 6 éves kérdés... Még mindig nem született meg és 19 éges vagy?
2017. máj. 31. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!