Osi87 kérdése:
Mikor közöljem a munkáltatómmal, hogy nem akarok vissza menni dolgozni?
Figyelt kérdés
Jelenleg GYED-en vagyok április 29-én jár le, de sajnos nem tudok visszamenni a jelenlegi munkáltatómhoz, mert nem tudom megoldani ki vigyázzon a gyerkőcre. Talán úgy néz ki, hogy tudok menni máshova dolgozni, de ez nem biztos, de erről érdemes már most beszéljek a munkáltatómmal, vagy várjak még? Kifizetik a szabadságomat vagy addig állományba tart?2013. febr. 13. 09:32
1/7 anonim válasza:
Szerintem beszéld le úgy, hogy kiveszed a szabadságot és utána visszamész. Muszáj ezt fixnek megtartanod addig, amíg nincs másik biztos hely. Vagy kérjék fizu nélküli szabadságot szeptemberig, ha esetleg bölcsi/ovi akkor már szóba jöhet és akkor vissza tudnál menni.
2/7 anonim válasza:
Elvileg ha vissza mész, azt 60 nappal előtte közölni kell, a törvény szerint. Márpedig ugye valószínű onnan mész másik munkába még akkor is ha a gyed lejártát követő napon már máshova mész dolgozni. Szóval én a helyedben minél előbb bemennék és beszélnék velük.
3/7 anonim válasza:
amig nem biztos a másik hely adig én visszaménék a mostani meglévö helyemre.
4/7 A kérdező kommentje:
Bölcsibe megy a gyerkőc május 6-tól, de mivel mi 2 műszakba dolgozunk és ha itt maradok nem lesz aki reggel elvigye mert vagy 6-ra járok, vagy, ha délután megyek akkor 23ig vagyok nem tudom kire hagyni. Ezért mondanék fel, csak az nem tiszta hogy ilyenkor kiadja a szabimat és utána mond fel, van- e felmondási idő amit le kell töltenem? De hasznosak voltak a válaszaitok, mindenképp letisztázom a munkáltatóval, köszi mindenkinek.
2013. febr. 13. 14:29
5/7 anonim válasza:
A szabikat ki kell, hogy adja először, arra az időre pedig kapod a fizetést. 2 év gyed után kb 40 nappal számolhatsz minimum. De miért nem veszed igénybe a gyest? Az akkor is jár a gyermeked 3 éves koráig, ha felmondasz az jelenlegi munkahelyeden!
6/7 anonim válasza:
És gyes mellett napi 6 órában lehet dolgozni is, ha jól tudom, tehát kereshetsz részmunkaidős állást, aztán jövő áprilistól teljeset, de nyersz egy kis időt.
Előző voltam ismét.
7/7 A kérdező kommentje:
igénybe veszem a Gyes-t és keresek részmunkaidős állást úgy döntöttem. Nagyon köszönöm a válaszokat sok jó dolgot írtatok!
2013. febr. 27. 10:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!