Mindenből kudarcélménye van, mert hozzám méri magát? Hogy játszak igy vele? (leülős játékok)
Igaz, hogy szuperül elvagyunk nagymozgásos játékokkal, joformán lepkékkel kergetőzünk ha kell.., kirandulunk, gesztenyét gyűjtünk, labdázunk és szuperül elvan egyedul az autóival is.
De nem lehet vele nekem pl homokozni mert még azon is megsertodik ha pl kavicsokkal diszitem a tortát mert neki nem jutott eszébe kretivkodni. Vagy pla homokban meglattam egy százlábut, azon is sertodik hogy azzal foglalkozom, inkabb leszorja homokkal
Színezésnél ha mondom hogy pl szinezze ki a pillangot, kivágjuk, felragasztjuk, akkor eldobja a filcet is.
Kb olyasmi az egész mintha a gyerekben folyamatosan a következők lennének:
- én ezt nem tudom kivágni kiszinezni szépre, csak anya
- anyának szebb a homoktortája
-anyát a százlábu erdekli pedig itt a dömper es csak egy orája tologatjuk
Eredmények:
- én ezt nem tudom, ollo, filc eldobva, kudarc, dac
- nyomdázos játeknál csak az jo hogy ha repül a tintatarto szivacs is es azzal nyomdázunk kb mindenhova..
- homokozásnál rombolás pusztitás, anya ne kreativkodjon ittha nem játszik velem
Régen, még bedudtam a babakornak. Eldől egy két epitmény, baba zokon veszi, sebaj, gyakoroljuk, hogy ujraprobalkozunk, jatszunk földrengőset akkor. De már 4 lesz es azota sem épit, illetve igy. Neki nem tetszik, szerinte rossz csunya nem jo amit epit, mert anya jobbat tud.
Festeni, rajzolni, egy szelforgot csinálni, de gyurmázni sem lehet vele anelkul, hogy ne arra kelljen ügyelnem hogy fenn tudjam tartani a kivancsiságot jokedvet es ne ebbol is a kudarc vagy sertodes legyen.
Ma direkt hagytam egyedul festeni stb, csak kerdeztem mit fest es csak segitettem hogy pl viz festék utan a papirra kell az ecsetet tenni es nem festekbol festekbe..stb, mégis kb egy perc utan flegmán odaadta a pár ecsetvonásos festményét, hogy kész, ennyi
Puzzle ugyanez! "Anya csinálja! En nem tudom"
Nincs egyetlen terulwt amiben sikerélménye lenne. Csak nagymozgásban, vagy pl tarsasjatekban.
Es babaként is szorakozott azzal, miutàn ràjött, hogy a kidobott kabalàjàt mindenki gügyögve felveszi, hogy üzletekben màr szàndékkal kispécizett valakit es kidobta elé direkt a kabalàt es mindenki gügyögve adta vissza ezentul is..
Mindig a reakciokbol tanult
Szoval ha eldobja a filcet, anya reakcioja ugyebàr, hogy akkor nem rajzolunk, szoval.pont ezert dobja el a filcet, hogy ne kelljen rajzolni. Ezert boritja ki a festékes vizet is, mert akkor anya elteszi es mehet autozni.
Kb ilyesmi.
De komolyan brümmögjek csak vele az autokkal?
Ennyire nem lehetek szerencsetlen anya hogy nem tudok pozitiv élményt varàzsolni egy rajzolàsba sem..
Csak bennem meg az van, hogy màs gyerek pedig rajzol, puzzle ban virtuoz, meg amiket làtni, olvasni, finommotorika, stb.
De akkor még késöbbre tolom, es probàlok megmaradni az autok es nagymozgàsok szintjén.
Csak ugye babakor ota nekem màr ez soknak tunik, hogy még mindig itt tartunk.
Szo se rola, mondokàkat tud, meséket is szeret, énekek is, igazàbol pozitiv sokminsen, de hogy egy 4 db-s puzzlet, forgokockas képet sem tesz ki, kicsit.., nem is tudom. Nehéz elengedni.
Majd az ovis pedagogusokat kérdezgetem még, mit gondolnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!