Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti nem akadnátok ki ha az 5...

Ti nem akadnátok ki ha az 5 hónapos babátokat virslivel etetnék?

Figyelt kérdés
Pár napja párom szülei el akarták vinni a kicsit magukhoz mikor párom is ment segíteni munkálkodni,nem engedem el magam nélkül de mivel párom is ott volt nyugodtan engedtem el. Viszont amikor hazajöttel,olyan büszkén mondták h megevett a kicsi fél virslit.. Annyira dühös lettem.. De így is kultúráltan mondtam el nekik hogy egy 5 hós baba nem ehet ilyent.. és hogy a tudtom nélkül ne adjanak olyat neki amit én sem adnék.. Az volt a magyarázat hogy `De nincs semmi baja.. Mondtam hogy de még lehet.. Ráadásul hasfájós is szegény.. Mondtam páromnak hogy mégis hogy engedhette.. Ő kint segített az öccsének és az apja meg az anyja etették ezzel... Tápszer bébiételes baba tettem is neki be nyílván erre ilyenekkel etetik.. Párom is szól nekik és egyszerűen nem értik hogy neki még nem lehet ilyen éteét adni.. Azt hittem frászt kapok.. Mondtam is h többé nem megy ki nélkülem a fiam..
2017. aug. 5. 20:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
84%
Én is kiakadnék és itt nem arról van szó, h nem lesz baja, hanem pl. mi eleve nem eszünk ilyen rossz minőségű élelmiszert mint a virsli, egy kicsi babának pláne nem adnám, 5 hosan csak gyümölcsöt ehet maximum. Mondd meg anyósnak, h soha többet ne forduljon elő, csak azt adhatja, amit te mondasz, bekészítesz neki.
2017. aug. 5. 21:23
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm,igen.. Azt gondolom sokan úgy látják ahogyan én..
2017. aug. 5. 21:39
 13/23 anonim ***** válasza:
82%

Pfűűh én iszonyatosan kiakadtam volna úgyszintén!

Majd ÉN eldöntöm mit adok neki!és még azt sem tudod milyen minőségű volt az a virsli!

Huu engem már így felhúzott ez az egész ahogy csak ide leírtad :D :D

Nem engedném többet h nélkülem menjen a Gyerek oda hozzájuk,illetve még otthon magunknál sem bíznám rá!

Olyan jó h nálunk nincs ilyen,mivel tiszteletben tartanak minden döntést bármivel kapcsolatos is!

És azt sem értem hogyha küldtél bébiételt akkor h jutott eszükbe a virsli?Istenem....

Amúgy jól reagáltad le,lehet én nem lettem volna Ennyire higgadt!

2017. aug. 5. 21:45
 14/23 anonim ***** válasza:
86%

Dehogynem, rettentően. És nem lett volna önuralmam ilyen szépen viselkedni.

Nem az a lényeg, hogy nem lesz baja, hanem, hogy ilyeneket az anyja dönt el, nem más. Többet nem lehetne nélkülem ott a gyerek.

2017. aug. 5. 21:57
 15/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm az együttérzést.. Igen próbltam nem megbántani őkt.. Nem fogom engedni,harag ide harag oda..
2017. aug. 5. 21:59
 16/23 anonim ***** válasza:
85%
Nagyon kiakadtam volna. Ez a "gyermek etetése" téma amúgy szerintem sok családban elég kényes szituációkat eredményez a szülők és nagyszülők közt. Apósom is állandóan minden hulladékot meg akar etetni a picivel (múltkor születésnapot ünnepeltünk náluk, elkezdte az öt hónapos fiunkat bolti, cukros, ételfestékes tortahabbal etetni, amitől nagyon ideges lettem, szerencsére a férjem ilyenkor szól, hogy ne tegye, így nem nekem kell "lemeccsezni" vele a dolgot...). Amúgy az ilyen típusú nagyszülőknek magyarázhatod a WHO állásfoglalását hozzátáplálás ügyben, akkor sem fogják megérteni, miért nem adhatnak bármit a gyereknek az ő elképzelésük szerint. És pont az a fegyverük, hogy hát ugye ők már felneveltek legalább egy gyereket, nehogy már te tudd jobban, mi kell egy csecsemőnek az ő tapasztalatukkal szemben. Elképesztő az, hogy megsértődnek azon, hogy egyáltalán kétségbe mered vonni az ő "hozzáértésüket". És még neked kell rosszul érezned magad az ő butaságuk miatt, miközben a te gyereked egészségéről van szó...
2017. aug. 6. 05:48
 17/23 anonim ***** válasza:
83%

Akkor nektek szerencsétek volt, ha csak ennyi történt.

Ha valami olcsóbb, szójás hulladékot kapott volna, most kínlódna szegény reggelig a puffadás miatt.

Nem értem az ilyen fogyatékos nagyszülőket. Csak azért adja a gyereknek, mert te nem adod. És egyáltalán nem érdekli, hogy milyen hatással van a picire.

Sajnos sok nagyszülő azt se képes agyilag felfogni, ha ételallergiás, és dafke teletömi túrórudival, aztán mossa kezeit, mikor puffadt a hasa, hasmenése van, tele a popsi kiütéssel, és sikít a pici a fájdalomtól.

Úgyhogy ha jót akarsz a gyereknek, akkor többé nem lesz lehetősége a nagyinak etetni a gyereket, akkor se, ha vérig sértődik.

2017. aug. 6. 08:02
 18/23 jafnrétti ***** válasza:
81%
Ezen én is kiakadtam volna, már csak azért is, mert 5 hónaposan még semmit nem evett a fiam, nyilván nem virslivel akartam volna elkezdeni a hozzátáplálást, meg ennyi idősnek még amúgy sem kéne semmi ilyesmi, max gyümölcs, zöldség, ami már be van vezetve. Nem értem az ilyen nagyszülőt. Ott volt a saját gyereke, annál úgy csinálta, ahogy neki tetszett, de az unoka etetése, és a rajta való kísérletezgetés nem az ő dolga, arra ott vannak a szülők.
2017. aug. 6. 10:46
 19/23 anonim ***** válasza:
59%

De. Én alapból kiakadok, hogy az emberek adják a gyerekeknek a virslit. ízre oké, teljesen rendben van, de ha tudnák sokak, hogy mi van benne és hogy készül, egy életre elmenne a kedvük a virslitől. Az élelmiszertörvény már előírja, hogy 68%-os hústartalomnak kell lennie, de a maradék %-ban még mindig érdekes dolgok maradnak, gyomorforgató.

Mielőtt nekem esnétek, ezt azért tudom, mert egy gyárban vagyok MEO-s, ahol virslit is gyártunk..

2017. aug. 6. 11:35
 20/23 anonim ***** válasza:
64%
Hiába pontoztok le, attól a virsli egy szemét étel, és azt sem tudjátok, hogy valóban mik vannak benne, darált és pépesített formában. De egyétek, és etessétek a gyerekekkel...
2017. aug. 6. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!