Ti hogy szoktattatok le a szopirol a babatokat?
off
Az én kisfiam 26 hónapos és pont itt tartunk.... :( Nálunk hallani sem akar az esti szopi elhagyásáról, így én is várnám a tanácsokat.
Pedig úgy tűnik, már majdnem célnál vagytok.
Én a helyedben egy hétig elmennék otthonról esténként és apára hagynám a fektetést. Ő meg bevezethetne egy új esti rituálét. Pl mese, puszi majd be az ágyba. De bármi lehet, ahogy nektek jó. Ha megszokta, Te is haza mész, és együtt csináljátok apával, ahogy megszoktátok.
Másik lehetőség, hogy elválasztod teljesen. Megbeszéled vele egy nap, hogy aznap este lesz az utolsó szopi, és több nem lesz. Ezt egész nap ismételgeted, és este bevezettek valami új rituálét közösen. Esetleg kaphat egy (új) alvóállatot, amit akkor adsz neki oda.
Ja, az lemaradt hogy én hogy csináltam. :o)
20 hónaposan választottam el az egyik gyerekemet, de ő akkor még napi 8-10x szopizott és éjjel is sokszor.
Én hiába próbáltam csökkenteni, az nem ment sehogy se, mert nem értette, hogy ha ekkor vagy akkor lehet, akkor pl. éjjel miért nem.
Meg mi is akartuk a kis tesót, és én fél évig nem akartam sem szoptatni, sem terhes lenni. :o)
Szóval megmondtam neki, hogy vége lesz, és ő bólogatott, mint aki érti. :o)
Este volt az "utolsó szopi", aztán hajnalban keltünk. Sírt, én mellette ücsörögtem, mondtam, hogy cici nincs. 3-4 kifejezetten nehéz nap volt, és összességében 2 hét alatt békélt meg vele.
De ehhez az kell, hogy belső bizonyosságotok legyen afelől, hogy abba akarjátok hagyni, mert még így is vannak nehéz pillanatok, és ha egyszer visszakozik az ember, akkor ott vége, mert utána hisztizni fog érte.
második voltam
Koszonom a tanacsokat! Az en lanyom is inszemes, es kistesot is ugy kell probalni :(
Lanyomnal meg az a problema, hogy nem bujos, hizelkedos, nincs kedves osszebujos/alvos jateka, nem szereti, ha puszilgatjuk, dedelgetjuk. Soha nem cumizott. Nem szereti. De ha eltunok egy pillanatra is a kepbol, keres. Es ha nincs cici, keri. Ez az egyetlen "erzelmi kapocs" koztunk :(
5-ös vagyok.
Igen, az én lányom sem cumizott soha, semmilyen formában.Inni sem tudott soha cumisüvegből sem, játszócumit is csak rágcsálta, hiszen nem volt rá szüksége, mindig volt cici. És úgyszintén alvós játéka sem volt. Ma elvettem tőle a reggeli szopit is, de kellett hozzá Apa, hiszen ő vette ki reggel az ágyból, és kezdett vele játszani.Néhány perc múlva kimentem én is a nappaliba, mondtam neki, hogy aludtam, csak most keltem fel, és felhívtam a figyelmét, hogy csinálok neki tojásrántottát, amit villával ehet (ennek mindig nagyon örül). Így el tudtam terelni a figyelmét, holnap is így fogjuk csinálni valahogy. Nehéz nekem is, olyan rossz érzés, de hát később még nehezebb lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!