Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti hogy szoktattatok le a...

Ti hogy szoktattatok le a szopirol a babatokat?

Figyelt kérdés
14 hos a lanyom. Szeretnenk kistesot, de hormonkezeles nelkul nem fog menni, igy lassan le kell szoktatni a lanyom a szopirol. Mar csak 2 szopi van egy nap, az elalvasok elott, fokozatosan csokkentettem. A nappalit neha kihagyjuk (pl. ha elalszik az autoban),de ha az esti rituale nem a megszokott, akkor baj van...
2013. jan. 3. 21:38
 1/7 anonim ***** válasza:

off

Az én kisfiam 26 hónapos és pont itt tartunk.... :( Nálunk hallani sem akar az esti szopi elhagyásáról, így én is várnám a tanácsokat.

2013. jan. 3. 21:51
 2/7 anonim ***** válasza:

Pedig úgy tűnik, már majdnem célnál vagytok.

Én a helyedben egy hétig elmennék otthonról esténként és apára hagynám a fektetést. Ő meg bevezethetne egy új esti rituálét. Pl mese, puszi majd be az ágyba. De bármi lehet, ahogy nektek jó. Ha megszokta, Te is haza mész, és együtt csináljátok apával, ahogy megszoktátok.

Másik lehetőség, hogy elválasztod teljesen. Megbeszéled vele egy nap, hogy aznap este lesz az utolsó szopi, és több nem lesz. Ezt egész nap ismételgeted, és este bevezettek valami új rituálét közösen. Esetleg kaphat egy (új) alvóállatot, amit akkor adsz neki oda.

2013. jan. 3. 21:54
 3/7 anonim ***** válasza:

Ja, az lemaradt hogy én hogy csináltam. :o)

20 hónaposan választottam el az egyik gyerekemet, de ő akkor még napi 8-10x szopizott és éjjel is sokszor.

Én hiába próbáltam csökkenteni, az nem ment sehogy se, mert nem értette, hogy ha ekkor vagy akkor lehet, akkor pl. éjjel miért nem.

Meg mi is akartuk a kis tesót, és én fél évig nem akartam sem szoptatni, sem terhes lenni. :o)

Szóval megmondtam neki, hogy vége lesz, és ő bólogatott, mint aki érti. :o)

Este volt az "utolsó szopi", aztán hajnalban keltünk. Sírt, én mellette ücsörögtem, mondtam, hogy cici nincs. 3-4 kifejezetten nehéz nap volt, és összességében 2 hét alatt békélt meg vele.

De ehhez az kell, hogy belső bizonyosságotok legyen afelől, hogy abba akarjátok hagyni, mert még így is vannak nehéz pillanatok, és ha egyszer visszakozik az ember, akkor ott vége, mert utána hisztizni fog érte.

második voltam

2013. jan. 3. 22:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Én épp a napokban választottam el a kislányom, mert már 24 hetes terhes vagyok és az utóbbi időben már nagyon kellemetlen volt, érzékennyé vált a mellbimbóm. Én egyik este közöltem vele, hogy anyunak nagyin fáj a cicije, mert bibis, és most nem lehet szopizni. Helyette odaadtam a kezébe a cumit (amit eddig sosem használt alváshoz, néha napközben megrágcsálta, mikor rátalált, de sok hasznát nem vettük eddig) és mondtam neki, hogy gyere, öleld meg anyát, elringatlak. Adott puszit a bibis cicimre, aztán engedte, hogy picit ringassam, majd kb. 1 perc után letettem és ő meg bekapta a cumit. Az első 2 alkalomnál volt egy kis hiszti, de én kitartottam, mondtam, hogy fáj anyának, nem lehet..és elfogadta. Utána már gond nélkül elaludt, már nem is kéri azóta a cicit.. De ő már 23 hónapos, vele meg lehet beszélni, megérti. Te lehet nem tudsz még úgy hatni rá, hogy megértse, de ha következetesen kitartasz a döntésed mellett, ő is el fogja azt fogadni. Én is vmi új szokást vezetnék be...pl. lefekvés előtt mostantól egy pohár langyos tejcsi, aztán esetleg cumi, ha nem vagy ellene, vagy hát simi...
2013. jan. 3. 22:15
 5/7 anonim ***** válasza:
Mi is ugyanebben a cipőben járunk 16 hónapos kislányommal.Mi is kistesót szeretnénk, és a kicsim is inszeminációval lett. 1 hete vettem el tőle a nappali szopit, és könnyebben ment, mint gondoltam. Hátra van még a reggeli és az esti. Én a reggelitől jobban félek, mert anélkül nem indul a napja jól. Mi is a napközbenit apa segítségével próbáltuk megoldani, de jobban sírt, így én vittem aludni, de csak magamhoz öleltem és picit ringattam. Így 2 nap alatt leszokott a napközbeni szopiról.Nekem is nehéz, neki is, de már alig van így tejcsim.Remélem sikerül!
2013. jan. 4. 13:15
 6/7 A kérdező kommentje:

Koszonom a tanacsokat! Az en lanyom is inszemes, es kistesot is ugy kell probalni :(

Lanyomnal meg az a problema, hogy nem bujos, hizelkedos, nincs kedves osszebujos/alvos jateka, nem szereti, ha puszilgatjuk, dedelgetjuk. Soha nem cumizott. Nem szereti. De ha eltunok egy pillanatra is a kepbol, keres. Es ha nincs cici, keri. Ez az egyetlen "erzelmi kapocs" koztunk :(

2013. jan. 4. 16:37
 7/7 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok.

Igen, az én lányom sem cumizott soha, semmilyen formában.Inni sem tudott soha cumisüvegből sem, játszócumit is csak rágcsálta, hiszen nem volt rá szüksége, mindig volt cici. És úgyszintén alvós játéka sem volt. Ma elvettem tőle a reggeli szopit is, de kellett hozzá Apa, hiszen ő vette ki reggel az ágyból, és kezdett vele játszani.Néhány perc múlva kimentem én is a nappaliba, mondtam neki, hogy aludtam, csak most keltem fel, és felhívtam a figyelmét, hogy csinálok neki tojásrántottát, amit villával ehet (ennek mindig nagyon örül). Így el tudtam terelni a figyelmét, holnap is így fogjuk csinálni valahogy. Nehéz nekem is, olyan rossz érzés, de hát később még nehezebb lenne.

2013. jan. 5. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!