Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kezdtétek el bilire...

Hogyan kezdtétek el bilire szoktatni a babátokat, és mennyi idő kellett ahhoz, szóljon mikor pisilnie kellett?

Figyelt kérdés

2012. nov. 16. 15:38
 1/4 anonim ***** válasza:
A lányom 18 hónaposan már szólt, ha jött a kaki, ha nem merült el a játékban, akkor is, ha pisilt, sőt picit vissza is tartotta. Viszont csak most, 22 hónaposan kezdte el a kérdésemre, h megyünk-e bilizni, azt mondani néha, hogy igen.
2012. nov. 16. 16:09
 2/4 anonim ***** válasza:

Mi épp benne vagyunk a dologban. Augusztusban végén volt 2,5éves a fiam, de hiába próbálkoztunk a nyáron, inkább elszaladt előlem, és még élvezte is, h pisi/kakis a bugyija. Nem erőltettem, vártam tovább. Annyit próbáltam tenni az ügy érdekében, h minden pelenkacserénél megkérdeztem, h nem akar e ráülni a bilire vagy a wc-re. De 99%ban nem volt aválasz.

Lassan 2hónapja, h megtört a jég. Fürdés után történt, h kérte, h adjam már rá gyorsan a pelust, mert kipisil. Na én meg nem hagytam magam, és ráültettem a bilire, h csak akkor adom rá a pelenkát, ha már pisilt. Sikerült is egyből. Innentől nem volt gond. Mert addig hiába ült ő el 20-30perceket is a bilin, semmit se produkált. A harmadik nap felajánlottam neki a wc-t, és azóta egyáltalán nem is bilizik. Kb. 1hónapig bugyipelenkát adtam rá, mert nekem kellett hordanom úgy óránként pisilni, mert egyáltalán nem szólt. Aztán elkezdte mondogatni, h még nem kell pisilnie, így átváltottunk itthon alsógatyára, h érezze ha pisis lesz. Kb. 3hete megy ez. Még mindig nem az igazi. Egy kevés mindig becsorog mire szól, és ruhacsere kell, de szaladunk a wc-re és oda pisili a nagyját. Ha kimozdulunk itthonról adok rá pelenkát, mert a kaka az úgy ahogy bemegy, és azt se szeretném, ha összepisilné magát. Indulás előtt mindig pisil, így legtöbbször üresen veszem le róla érkezéskor. Már azt is kéri, h a wc-be pisilhessen, ne a pelenkába.

Mostanában kezd rendszeres lenni, h éjszaka is száraz marad, de a délutáni alvásból még nemigen kelt fel pisimentesen.

Kíváncsi vagyok mikorra lesz teljesen szobatiszta. De én már ennek is nagyon örülök, mert amennyire tiltakozott eddig ellene, most olyan ügyesen próbálkozik.

Kérdező! A te gyerkőcöddel mi a helyzet?

2012. nov. 16. 16:16
 3/4 A kérdező kommentje:

Kisfiam szeptemberben volt 2 éves. Nyáron leszedtem róla a pelust és bugyit kapott délután, de nem mentem ezzel semmire. Egyáltalán nem szól ha pisilni vagy kakilni kell.

Pelenka cserénél megkérdezem tőle, hogy ráül-e a bilire és ilyenkor állt. pisil egyet és ennek nagyon örül. 1-2 napja viszont nem akar, és a wc-re se nagyon tudom rábeszélni.

Pedig mindig megvan dicsérve, és azt is mondom neki, hogy az ilyen nagyfiúk biliznek meg wc-znek, és csak a babák pelenkásak.

2012. nov. 19. 15:11
 4/4 anonim válasza:
Ez gyermektől függ,a fiúk amúgy is lassabbak e téren,nem kell aggódni,fog bilizni,sőt valamelyik gyermek a felnőtteket figyelve előbb használja az angol wc-t mint a bilit (a második fiam is ezt tette):)
2012. nov. 20. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!