Jogosan van bűntudatom, hogy csináljam hogy mindenkinek jó legyen?
Van egy 3.5 éves kislányom. Júliustól nem vittem oviba, mert amúgyis itthon vagyok mert várandós vagyok.
Eddig a nagy melegek ellenére is bírtam vele kint lenni az udvaron... De mostmár 36+4 hetes vagyok és nem bírok kint lenni csak 6 körül megyünk ki és 8-9ig kint vagyunk. Mamák dolgoznak, apa este ér haza.
Anyósom szerint bírnom kell a meleget is, mert a kicsi miatt nem érhető ilyen dolog a nagyot...és mi lesz később.Meghogy én még fiatal vagyok -bírni kell.
Anyukám meg azt mondja, hogy maradjak bent a hűvösbe mert a nagyobbnak sem jó ha kimegyünk ilyen melegben és játszhatunk bent is közösen. Természetesen normálisabb időben kimegyünk.
Mi lenne az aranyközépút?
Egyszerűen nem bírok kint lenni :( napközben alig van árnyék, a lányom meg összevissza szaladgál őt nem izgatja a meleg + ugye várja hogy játszunk ahogy csináltuk is még 1-2hete
Ki hogy oldotta meg?
Köszönöm a válaszokat.
Ahhoz, hogy megjelenjen egy értékelés legalább 3 embernek kell értékelnie. Tehát legalább 3-an gondolják azt, hogy a válaszod nem hasznos. Ezzel jobb, ha tisztában vagy, mielőtt egy emberre haragszol.
Amúgy meg szerinted jó felkelteni korán egy gyereket, sokak szerint meg jár nekik is a pihenés. A fiunk pl hiába fekszik le időben este, akkor is megviseli, hogy egész évben 6-kor kell kelnie. A gyerekek is lehetnek fáradtak, így ilyenkor hagyjuk pihenni. Több értelmét látom, hogy kipihenje magát, minthogy reggel (amikor nálunk ilyenkor is 30 fok körül van) kivigyem az udvarra jól megfuttatni, hogy aztán nyugodtan legyen.
Tisztában vagyok, hogy hány ember kell az értékeléshez, és én nem haragszom senkire csak szánalmasnak tartom.
Én máshogy csinálom, és biztos vagyok benne, hogy van még más is rajtam kívül. Senki nem mondta, h 6 kor kell kelteni egy gyereket, fent is írtam már. A mediterrán országokban ezért van a délutáni pihenő, mert akkor akkora a forróság, h más úgysem tudsz tenni. Ezért én azt az elvet vallom, h jobb korán, de emberi időben felkelteni a gyereket és délután is letenni aludni, így kitudja magát pihenni, mint napokon keresztül bezárkozni a lakásba, h jaj meleg van. Csak sok szülő rámondja, h áááá az én gyerek fáradt, de nem tud aludni délután, egy nagy frászt, csak nem elég türelmes a szülő vagy nem fárad ki a gyerek.
OFF. el sem tudom képzelni, hogy ha a 3,5 éves 9 kor kel, akkor mit csinál a nap többi részében. Mikor alszik délután? egyálatlán alszik? És hánykor alszik el este? ilyen és ehhez hasonló kérdeskre ha válaszoltok megköszönöm.
Én örülnék a legjobban ha többet lehetnénk most az udvaron, ugyanis így a házban van minden játék megmozgatva/felforgatva. Eddig mindennap az udvaron reggeliztünk (sőt a reggeli mosakodás és egyebek is ott történtek) és bírtam is délig kint voltunk aztán
5-6fele újra...de ez a kánikula nekem így a terhesség vége felé nagyon betett. Nagyon reménykedek mégha önzőnek is tűnök, hogy hamar vége lesz ennek és elviselhetőbb lesz a nyár utolsó hónapja.
Köszönöm a válaszokat.
Mérlegelnem kellett, mert ám tényleg a nagyobb miatt bűntudatom van de a kicsi miatt muszáj kibírnunk még pár napig a "szobafogságot". Nagy szerencsémre a lányom jól viseli a benti nyarat (is).
A mi fiunk mint írtam 8-fél 9 között kel. Délután vagy alszik, vagy nem. Ha alszik, akkor egy órát alszik. Mondjuk én az ő korában már nem aludtam délután, mégis ember lett belőlem. Sőt felnőttként is utálok napközben aludni, mert egyszerűen rettenetesen fáradtan kelek utána. Én akkor sem aludtam soha, amikor ő csecsemő volt. Este is akkor fekszik le, amikor fáradt. Ez van, hogy fél 9, van, hogy fél 11. A gyerekek nem órák. Változik az alvásigényük, mozgásigényük stb. Ahogyan én sem mindig ugyanakkor vagyok álmos este, úgy ő sem.
Off: Én pl azt nem tudom elképzelni, hogy amikor nyugodtan itthon lehetünk, akkor legszebb álmában felkeltsem a gyereket. Nekem is jobban esik akkor kelni, amikor a testem úgy érzi, hogy elég volt neki. Ez a baj a mai világgal, hogy nem a testünkre figyelünk, hanem hajtjuk magunkat, mert erre ide kell érni, arra oda kell érni.
8-8.30 körül kell.
Irány az udvar (ha nincs eső és kánikula)
13.00 ebéd aztán egy kis benti játék.
14.00 körül alvás ez tart kb 15.30ig. Aztán irány ismét az udvar ahol 20.óraig kint vagyunk.
20.30 vacsora, fürdés apával+játék.Sajnos nálunk apa későn végez így megvárja a lányom... nekik fontos, hogy együtt is játszanak.
21-21.30 kor mindenki ágyban és alvás.
Nektek más vált be nekünk ez.
Ovis időszakban máshogy működik persze.
Ezért nem kell ítélkezni... ;-)
Nem ítélkezel?
"Könnyű arra fogni, h jaj meleg van és ezért nem megyek ki. persze akik 9 kor másznak ki az ágyból 10 után tudnak csal elindulni, az ne csodálkozzon, h meleg van.
Jó tanács: sokkal jobban kezelhető bármelyik kisgyerek, ha kint tud lenne a szabad levegőn, ettől nem kell őket megfosztani, csak ésszel kell csinálni."
".Ez csak kifogás és lustaság, ebben egyetértek az anyóssal. "
" Csak sok szülő rámondja, h áááá az én gyerek fáradt, de nem tud aludni délután, egy nagy frászt, csak nem elég türelmes a szülő vagy nem fárad ki a gyerek.
OFF. el sem tudom képzelni, hogy ha a 3,5 éves 9 kor kel, akkor mit csinál a nap többi részében"
Milyen vagy, amikor ítélkezel is?
Ha odatűz a nap az udvarra, akkor maradjatok bent. Az senkinek sem kellemes.
A kislánynak meg ne azt mondd, hogy azért nem mentek ki, mert a kistesó miatt nem bírod, hanem azt, hogy a meleg miatt. Akkor miért kötné össze a kettőt?
Mondod neki, hogy nagy a hőség, ilyenkor nem egészséges kint lenni. Ennyi.
Mi árnyékos játszótérre ki szotunk menni melegben is, mert ott kellemesebb, mint bent a lakásba. Ilyenkor nyugisabb elfoglaltságot keresünk. Viszünk ki plédet, kártyázunk, esetleg a homokozóban vagyunk, vizipisztollyal lövöldözünk. De nem a tűző napon.
Azt senki nem bírja.
A kritika jelentése: bírálat, értékelés.
Ez nem egyenlő az ítélkezéssel. Aki kritikát mond, az nem ítélkezik mások felett, csupán elmondja a véleményét.
Nézd kérdező!
Feltettél egy kérdést, többet is idézem:
"Mi lenne az aranyközépút?"
"Ki hogy oldotta meg?"
A válaszolók leírták, hogy ők kimennek reggel is a gyerekkel. Ez a megoldás, ez az arany középút, így oldották meg.Valoszinűleg az anyósod sem arra gondolt, hogy délben a 40 fokba kint parádézzatok.
Te erre azt írtad, hogy sokáig alszik a gyerek és nem kelted fel ezért. Akkor ennyi, nem mentek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!