Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Jogosan van bűntudatom, hogy...

Jogosan van bűntudatom, hogy csináljam hogy mindenkinek jó legyen?

Figyelt kérdés

Van egy 3.5 éves kislányom. Júliustól nem vittem oviba, mert amúgyis itthon vagyok mert várandós vagyok.

Eddig a nagy melegek ellenére is bírtam vele kint lenni az udvaron... De mostmár 36+4 hetes vagyok és nem bírok kint lenni csak 6 körül megyünk ki és 8-9ig kint vagyunk. Mamák dolgoznak, apa este ér haza.

Anyósom szerint bírnom kell a meleget is, mert a kicsi miatt nem érhető ilyen dolog a nagyot...és mi lesz később.Meghogy én még fiatal vagyok -bírni kell.

Anyukám meg azt mondja, hogy maradjak bent a hűvösbe mert a nagyobbnak sem jó ha kimegyünk ilyen melegben és játszhatunk bent is közösen. Természetesen normálisabb időben kimegyünk.

Mi lenne az aranyközépút?

Egyszerűen nem bírok kint lenni :( napközben alig van árnyék, a lányom meg összevissza szaladgál őt nem izgatja a meleg + ugye várja hogy játszunk ahogy csináltuk is még 1-2hete

Ki hogy oldotta meg?

Köszönöm a válaszokat.

2017. aug. 2. 09:54
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Délelőtt 10-ig és este 6 után megyek ki a gyerekkel,a köztes időben bent vagyunk. Ha már nagyon nem tudod lekötni a gyereket engedd meg neki a kádat vízzel,hadd pancsoljon,vagy tölts fazekakba vizet,játszon vele olyan helyen ahol nem baj,ha fröcsköl. Mi imádtuk ezt nyáron gyerekként,télen ilyet úgysem játszhat. Te meg addig lepihenhetsz mellette.
2017. aug. 2. 11:06
 12/33 anonim ***** válasza:
13%

Jöhet a leponzozás.

Én ugyan terhes nem vagyok, de itthon vagyok 2 kisgyerekkel és minden nap kimegyünk.

Az arany középut az, h felkeltek időben mondjuk 7 körül és 8 fele már simán kint lehettek a kertben vagy egy közeli játszon. Mi is így csináljuk. Tegnap 10 után már hazafelé tartottunk, más meg akkor ment ki (mondjuk ezeket én sem értem).

10, fél 11 körül hazaértek kis játék, ebéd, délutáni alvás, utána szintén kis játék és máris 5-6 óra amikor szintén ki lehet menni.

Könnyű arra fogni, h jaj meleg van és ezért nem megyek ki. persze akik 9 kor másznak ki az ágyból 10 után tudnak csal elindulni, az ne csodálkozzon, h meleg van.

Jó tanács: sokkal jobban kezelhető bármelyik kisgyerek, ha kint tud lenne a szabad levegőn, ettől nem kell őket megfosztani, csak ésszel kell csinálni.

2017. aug. 2. 13:23
 13/33 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom, hogy hol élsz 12-es, de nálunk ma már 9-kor 32 fok volt. olyan melegbe tuti hogy nem megyek ki, és a gyereket se engedem. amúgy 6kor kelek minden nap :) :)
2017. aug. 2. 13:51
 14/33 anonim ***** válasza:
9%

Ha 6 kor kelsz mit csinálsz 9 ig? Aki 6 kor kel, kimehet a gyerekkel 7 kor vagy 8 kor.

Amúgy Bp.-n lakom, nekünk van saját kertünk, de akinek nincs az leviszi a gyereket a játszóra, kb. 100 méterenként van.Ez csak kifogás és lustaság, ebben egyetértek az anyóssal.

De nyomkodd még a piros kezet, ovodás.

2017. aug. 2. 13:57
 15/33 anonim ***** válasza:
100%
attól még, hogy én 6kor kelek, az nem azt jelenti, hogy a gyerek is :D általában 8-kor kel, mire eljutunk odáig, hogy megreggelizett, tisztába tettem, felöltözött már rég túl meleg van kint. ezért csak este megyünk ki kb másfél órára fürdés előtt. amúgy amíg fel kel a gyerek takarítok, mosogatok, reggelit csinálok a gyereknek, én is megreggelizek, megiszom a kávém stb.
2017. aug. 2. 13:59
 16/33 anonim ***** válasza:
100%

Foglalkozzon magával az anyósod.megmondanam neki h hőségriadó van és nem vagy olyan hülye h kimenjel terhesen.ha a gyermek bent is elvan akkor mindenképpen maradjatok bent.

Amúgy reggel is ki tudtok menni ha engedi az időtök :) max 10oraig még tűrhető az idő :) mi is igy csinajuk,reggel-este vagyunk kint,Napközben bent.én nem várok babat de a kisfiammal még igy sem lépünk ki az ajtón ha nagyon nem muszáj!anyósodnak meg nyugodtan mond meg a magadét én erre már rájöttem h ha van véleményem elmondom ha jó ha rossz!

2017. aug. 2. 14:02
 17/33 anonim ***** válasza:
100%
Mi pl egyszerű okból nem megyünk ki délelőtt. A fiunk egész évben 6-kor kel az ovi miatt, így ilyenkor végre tud aludni. 8-fél 9 között kel. Az udvarunkra ilyen korai órákban tűz a nap, olyan mint egy katlan, semmi árnyék nincs. (Nemrég költöztünk ide, teraszt építünk, majd utána eldöntjük, hogy hol legyen növények, stb). Este 5 körül már kezd árnyékot vetni a szomszéd háza, így ilyenkor sokkal tűrhetőbb. Játszótér nincs a faluban. Felkelteni nem fogom azért a gyereket előbb az egy hónapos vakáció alatt, hogy elmondhassam, hogy milyen frankó anyuka vagyok, hogy reggel is ki tudom vinni a gyereket az udvarra. Ilyen egyszerű. Inkább vagyunk itt bent a hűsben. Így is bírok vele, nem bontja szét a házat idegességében, amiért kevesebbet van az udvaron. Ha nincs ilyen kánikula, akkor más a helyzet. De sem a hőguta, sem az ájulás, sem a leégés nem jó barátunk.
2017. aug. 2. 14:11
 18/33 A kérdező kommentje:

A 12.esnek üzenem, hogy nem szoktam pontozni sem fel sem le.

A lányom 8-9 között ébred, én addigra reggelit és ebédet is elkészítem. Eszem ágában sincs felkelteni 6kor emiatt...

Eddig én is kimentem vele, pedig egyáltalán nem árnyékos még az udvarunk...de most nem bírom és kész.Nem szívesen kockáztatom meg hogy rosszul legyek és ő meg végig nézze.

Szerencsémre bent is tudunk játszani és fürdeni csupán az bánt, hogy nem akarom hogy összefüggést találjon a "szobafogság" és a kistesó érkezése között.

Dehát szégyenlem is én nem vagyok hiperszuper ősanya mint te.

Ha ez lustasmág...akkor EZVAN.

2017. aug. 2. 14:16
 19/33 anonim ***** válasza:
10%
Tudom, h nem te pontoztál, egyértelműen, a 13.-mas ilyen dedos, de én nem nyomkodok semmi, nem alacsonyodom le.
2017. aug. 2. 14:23
 20/33 anonim ***** válasza:
26%

Nem vagyok amúgy szuper ősanya, de megvan a napi rendszer, az ébredés és az altalás ideje álatlában fix. Én csak azt probáltam elmagyarázni, hogy jobb a gyereknek ha délelőtt is kint lehet egy kicsit, nem leghamarabb délután 5-6 körül lehet szabad levegőn.

Minden gyerek más, de nekem az vált be, h reggel időben kelnek, így időben elalszanak ebéd után, és este sem tolodik el a lefekvés.

Szerintem jobbat tesz a gyereknek egyébként, ha reggel időben felkeltik és kiviszik a levegőre, mint ha hagyják 9 ig aludni és bent maradnak vele 6 ig. De mindeki úgy csinálja ahogy akarja.

Kérdező, azért írtam le ezt neked, mert mi így csináljuk és biztos vannak még mások is, lehet erre gondolt az anyósod?

2017. aug. 2. 14:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!