Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is rossz apa vagyok?

Szerintetek is rossz apa vagyok?

Figyelt kérdés
Ma együtt tévéztem a kisfiammal (7 éves) és mivel meleg volt egy üveg sört ittam tv nézés közben. A fiam vagy negyed órán át nyaggatott, hogy adjak neki is. Behoztam egy 0,3dl-es poharat és azt kb háromnegyedig töltöttem neki sörrel. Megbeszéltük, hogy ebből nem lesz rendszer és hogy ne mondja el a feleségemnek. Persze amint lehetősége volt rá rögtön azzal kezdte, hogy "apa adott sört" elmagyaráztam a feleségemnek a történteket és szerinte felelőtlenség volt adni neki és nem vagyok túl jó szülő. Szerintetek?
2017. júl. 29. 21:33
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:
Először is tisztázzuk úgy látom itt sokan lógtak a matek órákról nem 2 dl hanem 2cl ! Nem tanítom hazugságra csak azt kértem, hogy ne mondja el mivel ismerem a feleségem és komoly hisztit tud csinálni mindenből amit másképp csinálna. Nem tudom hányadik válaszolónak üzenném, hogy nem ízlett neki. Szó szerint azt mondta, hogy "keserű szar".
2017. júl. 30. 12:47
 32/40 anonim ***** válasza:
12%

Nekem is nyaggatta a gyerek az apját, higy hadd igyon. Aztán vettem neki egy gyümölcsös alkoholmenteset. Abból ivott kb 1 dl-t, mert a többit nem kérte, de nagyon büszke volt magára, hogy apával sörözik. Amúgy meg azóta sem jutott eszébe.

De alkoholosat, ráadásul 2 dl körül nem kaphat. Jó, ha már történt, megtörtént. De legkózelebb ne adj neki.

2017. júl. 30. 12:50
 33/40 anonim ***** válasza:
86%
De igen, azzal hazudni tanítod, ha azt mondod neki, titkoljon el valamit az anyja elől. Arra meg nem válaszoltál, hogy miért nem mondtál egyszerűen nemet, ha nem akartál neki adni. Ha meg akartál, akkor vállald fel, ennyi. Ennyitől meg nyilván nem lesz baja, nem az a kérdés.
2017. júl. 30. 13:38
 34/40 anonim ***** válasza:
29%
Nem lett volna szabad adni neki... De ettől még nem lesz rossz apa. Jó, én is picit kiakadtam volna ha a gyerekem sört kap (7 éves a nagy), főleg ha még ,,el is kell titkolnia". Én alapból nem iszok alkoholt (semmit, sose... Szilveszterkor se), de lehiggadás utás szépen elmagyaráztam volna neked, hogy máskor ne és ne mind a gyereknek, hogy titkolózzon... Konkrétan baja nem lesz ennyitől, de inkább ne kapjon. Ki tudja hogy reagál a mája, sokan nem birják az alkoholt.
2017. júl. 30. 14:12
 35/40 anonim ***** válasza:
100%
Én kérdeztem. Sejtettem, hogy nem ízlett neki. Így legalább nem fog többet kérni. Én is adtam volna. (Én utálom a sört így ilyen nem lesz, párom is nagyon ritkán iszik, de nem lennék mérges ha adna neki )
2017. júl. 30. 14:23
 36/40 A kérdező kommentje:

Azért adtam neki mert én is voltam hasonló helyzetben. Gyerek koromban a szüleim mindent megtiltottak amit szerettem volna. A véga az lett, hogy fellázadtam, elszöktem otthonról, hazudtam arról, hogy hova megyek mert úgyis megtiltották volna (pl házi bulik, lányok stb). Emlékszem 11 éves voltam mikor kértem apa söréből és nem adott, másnap megvettem a boltban és megittam egy fél üveggel. A bolt vezetője ismert azt hitte apának kell. Ezt próbáltam elkerülni. Éppen ezért mindent megadok neki amit kér persze ésszerű kereteken belül.

Továbbra is hangsúlyoznám, hogy nem 2 deciliter hanem 2 centiliter. Akinek nem tiszta a mértékegység váltás: [link]

2017. júl. 30. 17:32
 37/40 anonim ***** válasza:
100%

Én is 6-7 évesen nyaggattam apát, azt mondta jó kóstold meg de olyan mocsok keserű volt, 20 éves vagyok és még mindig nem szeretem a sört :D

Amúgy nyugodj meg szerintem 1-2x mindenki követ el olyat amivel kiérdemli a "rossz szülő" címkét, egy ilyen alkalom nem fogja ellensúlyozni a pozitívumokat de tényleg ne adj neki többet.

2017. júl. 30. 22:12
 38/40 anonim ***** válasza:
82%

jajj már, mi baja lesz 1 korty sörtől? Az mondjuk nem oké, hogy azt mondtad, ne mondja el, ha nem szólsz semmit, lehet rég el is felejti és nem meséli el. Na de mindegy is már.

Aki meg az ALKOHOLMENTES ÍZESÍTETT sörből is 1 kortyot ad... magyarázd már meg lécci, miben más, mint egy limonádé... A sört utálom, sosem iszom, keserű, nem szeretem, de az ízesített 0,0ást szeretem, lime-menta a kedvenc, SEMMI sör íze nincs...

2017. júl. 31. 11:09
 39/40 anonim ***** válasza:
73%
Egyszer előfordult, nem helyes, de nem a világ vége. Ami gond, hogy titkolózásra biztattad az anyja előtt, meg ez a 'mindent megadok neki' hozzáállás. Aki meg még a 'semmi baja nem lesz tőle' érvelésnél tart, annak egy gondolatébresztő: egy slukk cigitől se lesz semmi baja... anyámék is cigiztek a lakásban, mégis itt vagyok... tegnap meg átszaladtam a piroson, mégis itt vagyok... akkor ezeket is lehet egy hétévesnek, háddenem?? Háddenem.
2017. júl. 31. 15:59
 40/40 anonim válasza:
16%

Itt nem az a lényeg h ennyitől nem lesz semmi baja, hanem az elv... Hogyha már ilyen kicsi korában kap vmennyi sört akkor mi lesz még utána. És sztem nem nagyon kéne rászoktatni egy gyereket arra h amint kinyög vmit vagy elég igeig könyörög vmiért az egybőb meg is kapja

Egyszer a kisujját nyújtja az ember, aztán meg az egész karja kell...

2017. aug. 1. 15:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!