Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is rossz apa vagyok?

Szerintetek is rossz apa vagyok?

Figyelt kérdés
Ma együtt tévéztem a kisfiammal (7 éves) és mivel meleg volt egy üveg sört ittam tv nézés közben. A fiam vagy negyed órán át nyaggatott, hogy adjak neki is. Behoztam egy 0,3dl-es poharat és azt kb háromnegyedig töltöttem neki sörrel. Megbeszéltük, hogy ebből nem lesz rendszer és hogy ne mondja el a feleségemnek. Persze amint lehetősége volt rá rögtön azzal kezdte, hogy "apa adott sört" elmagyaráztam a feleségemnek a történteket és szerinte felelőtlenség volt adni neki és nem vagyok túl jó szülő. Szerintetek?
2017. júl. 29. 21:33
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
38%

Nemcsak rossz apa vagy, de buta is!

99% hogy ilyenkor elmondja a gyerek, hiába kéred, hogy ne.

2017. júl. 30. 00:51
 22/40 anonim ***** válasza:
61%
Emberek. Azt ugye tudjátok, hogy 12 éves kor fölött, amikor minden ultramenő, amitől a felnőttek tiltanak, pont ez a "JAJISTENEM NEHOGY ALKOHOLT IGYON A GYEREK MERT VILÁGMÉRETŰ KATASZTRÓFA LESZ!!!!4" hozzáállás az, ami menővé teszi a piálást a fiatalok körében?
2017. júl. 30. 01:07
 23/40 anonim ***** válasza:
69%

Szerintem is egyszerűen nemet kellett volna mondani. De attól a 2 cl, vagyis kb. másfél korty egy gyereknek, semmi baja nem lesz. Én nem akadtam volna ki. De az tényleg nem szép, hogy arra bíztatod a gyereked, hogy füllentsen az anyjának. Ennyi erővel neked is hazudhat majd, mert a barátja azt mondta, és ugye tőled meg azt tanulta, ha valami valakinek nem tetszik akkor hazudni kell, nem nyíltan megmondani. Neked jól esne ha a gyerekedet arra nevelné a feleséged, hogy meg ne mondd apádnak? Szerintem nem. Így nem várhatsz el őszinteséget tőle, veled szemben sem. Ez nem jó. De ettől még nem vagy szar apa. Én úgy gondolom, hogy azt tanítsd, mondd a gyerekednek amit majd szeretnél tőle vissza kapni. Titeket vesz példának, ezt ne felejtsd el!

Mellesleg azzal a minimális sörrel nincs baj, persze nem túl szép, de probléma nem lesz belőle. Én egyáltalán nem tiltanám tőle, mert akkor idővel mikor lázad, azért is, és akkor nem keveset inna meg belőle, és még lehet, meg se tudnátok.

2017. júl. 30. 01:25
 24/40 anonim ***** válasza:
72%
Ennyi sörtől semmi baja nem lesz egy 7 évesnek. Nem értem mit kell kiakadni. Anyám mesélte, hogy a bátyámat otthagyta nagyapám meg a cimborája egy pillanatra, a bátyám meg a borra azt hitte, hogy szörp és megivott kb. 1-2cl bort, mivel már csak annyi volt a két pohár alján. Akkor volt kb. 3 éves, és azon kívül, hogy piros lett a feje semmi nem történt. Ettől függetlenül persze nem tanácsos gyereknek alkoholt adni, de ennyitől aligha lesz bármi belőle. A bátyám se lett alkesz.
2017. júl. 30. 03:00
 25/40 anonim ***** válasza:
75%
Ebben a sztoriban az a nagy gáz, hogy azt kérted tőle, hogy ne mondja el az anyjának.
2017. júl. 30. 04:47
 26/40 anonim ***** válasza:
78%

En gyerekkent rendszeresen belekortyoltam apam sorebe.

Megsem lettem alkesz...egeszseges felnott no lettem.

Az nem volt szep,hogy az anyja elol titkolni akartad,de ennel nagyobb bunt sose kovess el ;)

Ne aggodj,nem vagy szarapa!

2017. júl. 30. 07:37
 27/40 anonim ***** válasza:
65%

Ha azt mondtad a gyereknek, hogy ne mondja el az anyjának, nyilván te is érzed, hogy ezzel valami gond van... Másrészt emiatt a gyerek is érezheti, hogy nem egységként léptek fel.

Az nálam rossz pont lenne, hogy nem tudtál nemet mondani egy 7 évesnek - kemény negyed óra nyaggatás után. Senki nem tökéletes, ez alapján nem mondanám, hogy rossz apa vagy, de szerintem is felelőtlenség volt adni neki.

2017. júl. 30. 09:26
 28/40 anonim ***** válasza:
23%
Én gyerekként mindig ittam apukám söréből és nem lettem alkoholista. Most meg is kívántam, iszom is ma egyet. L/24
2017. júl. 30. 09:37
 29/40 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem elírta a számot.. Èn mèg egy felespoharat vagy mérőpoharat sem láttam, ahol úgy írnák a 3 clt hogy 0,3 dl.

Kérdező, felespohárba töltöttél a gyereknek vagy elírtad?

2017. júl. 30. 11:52
 30/40 anonim ***** válasza:
50%

Azt nem tudom, milyen apa vagy, ebből nem derül még ki teljesen. De 3 kérdés:

Miért nem mondasz nemet, ha te is úgy érzed, ezt nem kéne?

Miért tanítod a gyereket hazudni?

Félsz a feleségedtől, vagy alapból hazudós vagy?

2017. júl. 30. 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!