Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ki mikor tért át tápszerről a...

Ki mikor tért át tápszerről a rendes tejre?

Figyelt kérdés
Két évesek vagyunk és még mindig tápszert adok a lányomnak. Mikor lehet már adni rendes tejet neki? Bár eddig is kapott csak keveset mert mi tartós tejet tartunk itthon.
2010. máj. 22. 20:40
 1/7 anonim ***** válasza:
En 10 honapos koraban kezdtem kostoltatni a tejet vele es kb ra egy honapra mar azt itta reggel is meg este is.Most 15 honapos
2010. máj. 22. 20:43
 2/7 anonim ***** válasza:
már elkezdheted,forralva hígítva.Én is megvárom a 2 évet,bár sokak szerint felesleges,de én nem játszom a babám egészségével.
2010. máj. 22. 20:45
 3/7 anonim ***** válasza:
én akkor tértem át, amikor láttam, hogy a tejföllel habart főtelékek, tejszínes ételek nem okoznak semmi gondot, ez 17 és fél hónaposan volt (minden nap egy kanállal kevesebb tápszer, azt tejjel pótoltam, egy hét alatt áltunk át, semmi gond nem volt)
2010. máj. 22. 21:55
 4/7 anonim ***** válasza:
14 hónaposan már gondolkodtam rajta, hogy át kéne térni. Vettem még két doboz tápszert, és az most fogyott el, pont 17,5 hónapos korára. Ugy csináltam én is, mint az előttem író egyik anyuka. Fokozatosan vontam ki a tápszert, és több tejet raktam az üvegbe. Egyszercsak (pont 4 napja) elfogyott. Azóta rendes 2,8-as tejet iszik. Simán ment, szereti. :)
2010. máj. 22. 23:40
 5/7 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem 14 hónapos a lányom és pár napja reggel este tápszer helyett tejet iszik. Megkérdezhetem miért vártad meg a 2 évet vele? Úgy értem ha már kap az ételekbe tejes dolgot akkor simán miért nem adtad neki?
2010. máj. 23. 12:49
 6/7 anonim ***** válasza:

Szia,

én már jó pár hónapja próbálgatom....:(

A kisfiam másfél éves, minden tejterméket megeszik, egyiktől sincs semmi baja, de a tejtől iszonyatosan megy a hasa, már 50 ml-től is. pedig forralom, és a házitól a bioig mindent kipróbáltunk. Így még mindig tápszert kap reggel, az estit már pár hete nem kéri.

2010. máj. 24. 13:27
 7/7 A kérdező kommentje:
Azért vártam ennyit mert a doki tiltotta, más rész meg kiütést kap még mindig a rendes tejtől, harmadrész meg szokott inni rendes tejet, de keveset. Úgy látom nem komálja annyira. Mostanában tejutálat is fellépet, hiába adok tejterméket nem kell neki, pedig régen szerette. Csak joghurtot és túrókrémet evett eddig, na meg túró rudi túróját. Mást nem eszik. Érdekes, hogy a lányom ráérez arra, ha valami kajába tej vagy tojás van, még megkóstolni sem hajlandó. Ez nála valami hatodi érzék
2010. máj. 24. 20:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!