Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan áltatok át tápszerről/t...

Hogyan áltatok át tápszerről/tejitalról rendes bolti tejre?

Figyelt kérdés

Már lassan 2 éves a kisfiam, most tejitalt kap reggel este, de gondoltam már áttérhetünk a rendes tejre. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:

- A tartós, dobozos tejet fel kell forralni?

- Kell hígítani vízzel? és ha igen, milyen arányban?

- 1,5-ös, vagy 2,8-as tejet vegyek?

És rögtön elfogadta a babátok a tejet?

Most vaníliás ízesítésű tejitalt kap, ezért gondoltam mi van ha nem fog neki ízleni a sima tej, akkor tegyek bele kakaót?

Köszönöm szépen a válaszokat!

2011. máj. 25. 21:55
 1/8 anonim ***** válasza:
az én kisfiam 15 hós és reggel még ő is tejitalozik. 2 hete kezdtem el bevezetni nála a bolti tejet, a mi 2,8% és nem tartós tej. Először az elkészített tejitalába tettem 1 teáskanállal, aztán figyeltem, hogy reagál-e. Aztán 3 nap után emeltem az adagot 2 teáskanálra, a lényeg a fokozatosság! Este eleinte én a helyedben nem adnék neki, mert ha rosszul reagál, pl. allergia, hasmenés... és az éjjel következik be, az nem túl jó.
2011. máj. 25. 22:07
 2/8 anonim ***** válasza:

Az én fiam 13 hónapos korában kapott rendesen tejet. Addig úgy csináltam, hogy először fél decit tettem a tejitalba, aztán 1 dl-t, majd teljesen kiváltottam. Igaz, ő házi tejet kap, azt kell forralni. Semmi gondja nem volt vele, egyből elfogadta. Most 20 hónapos, reggel kakaót, vagy Maci kávét kap, este sima tejet.

Én úgy tudom, hogy tartós tejet nem szabad adni. De a zacskósat sem kell forralni, mert a bolti tej már hőkezelt. Minél magasabb a zsírtartalma, annál jobb.

2011. máj. 25. 22:08
 3/8 anonim ***** válasza:
ja, igen, mindenképpen fel kell forralni előtte a tejet! az ételeibe már régebb óta teszek tejet, pl, krumplipüré, stb., ezzel nem volt gond, ezért gondoltam, hogy akkor tovább lépünk:) A kakaót hagyd ki egyelőre, amúgy sincs semmi haszna a rengeteg cukron és a vesebántalmakon kívül:)
2011. máj. 25. 22:10
 4/8 anonim ***** válasza:

A boltit nem kell forralni, de én azt ajánlom, házit vegyél - sok helyütt lehet kapni kocsikban árulják - de azt meg kell forralni!

Egészségesebb, és finomabb is, mint ezek a műcuccok. Habár a tömény édes "tejitaltól" szerintem semmi sem rosszabb. :s Pfúj.

2011. máj. 25. 22:13
 5/8 anonim ***** válasza:

13 hónaposan tértünk át a bolti 2,8-asra. Nem forraltam sosem. Egyik este tápszer helyett tejet raktam az üvegébe, simán megitta, semmi baja sem volt másnap sem tőle :) Így mikor elfogyott a tápszer, már nem vettünk újat, hanem tejet kapott :)

2 éves kora óta pedig már csak 1,5-öst iszik, velünk együtt. (sosem forraltuk neki a bolti tejet, csak a házit kell).

2011. máj. 25. 22:18
 6/8 anonim ***** válasza:
22:08 és 22:10-es vagyok. a házi tej 4%, azzal ne kezdj, mert úgy bevonja agyomorfalat, hogy nagyon nehéz a babának megemésztenie. Semmi rossz nincsa bolti tejben, csak vizesebb. És még valami: amikor nem forraltam fel, rögtön kiütéses lett a babám...
2011. máj. 25. 22:43
 7/8 anonim ***** válasza:
bocsi, nem a 22:08, hanem a 22:07 tartozik hozzám:)
2011. máj. 25. 22:45
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!!
2011. máj. 25. 23:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!