Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvodai nyári szünetre kérhetne...

Óvodai nyári szünetre kérhetnek felügyeleti díjat? Illetve előre a több havi étkezés árát egyben kifizetve?

Figyelt kérdés

Nyári szünetre igényeltük az óvodai ellátást. Erre közölték hogy leszek szíves jövő hónapban a felügyeleti díjjat és az étkezéseket előre kifizetni...

Egyik napról a másikra élünk, bizonytalan anyagi helyzetben, mint sok más család is. Holnap már lehet munkahely sem lesz, ők meg 30-40 ezer forintot akarnak kérni mert mertem igényelni az amúgy kötelező ellátást?

Megtehetik ezt? Én úgy gondolom hogy azért mondták hogy hátha itthon marad a gyerek a nyáron.

2010. máj. 18. 16:55
 1/4 anonim ***** válasza:
n ilyenről még soha nem hallottam! Felügyeleti díjat nem hiszem, hogy kérhetnek, hisz gondolom állami ovi, így az mindenkinek ingyenes. A kajapénzt is általában 1 hónapra szoktuk előre beszedni... Lehet, hogy így akarja biztosítani a konyha, hogy el is fogyjon a megrendelt étel, ne legyen később sok lemondás... egy óvónő anyuka :)
2010. máj. 18. 17:17
 2/4 anonim ***** válasza:

Nem kérhetnek és az étkezést se kérhetik előre, hiszen akár 2 nappal előre lemondhatod az ellátást (pl. beteg lesz) egy hétre és akkor mi van? Visszaadják? Szóval szerintem csak bepróbálkoztak nálad, hátha sikerül lebeszélni téged erről az "őrültségről".

Ha nagyon makacskodnak, akkor szépen kedvesen besétálsz az önkormányzat oktatási osztályára vagy a jegyzőhöz és megkérdezed, hogy mégis ez hol van előirva, hogy felügyeleti dijat szednek azért az ellátásért, amit KÖTELEZŐ biztositaniuk. Ennyi.

2010. máj. 19. 08:49
 3/4 anonim válasza:
A mi ovinkban is kérték a nyári étkezés díját amit előre ki kellett fizetni, ha valamiért pár napig mégsem ment, akkor szeptemberben levonták, de felügyeleti díj nem volt.
2010. máj. 19. 10:02
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, jövő héten bemegyünk férjemmel ketten és beszélünk az óvónőkkel, ha "hasztalan" jöhet a jegyző...csak attól tartok hogy nehogy a lányom járjon rosszul. :(
2010. máj. 19. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!