Mit lehet tenni, ha egy kisgyerek nem hajlandó bocsánatot kérni?
Nem ez lenne a büntetés, de ha pl. rugdos, elvárható, hogy megértse, azt nem lehet és bocsánatot kérjen. Szerintem.
Egyébként 4 éves.
Akkor kérjen bocsánatot, ha komolyan is gondolja. Rosszul vagyok azoktól, akik mindenféle tartalom nélkül mondják, mert mondani KELL.
A nevelt lányom pl sosem gondolja komolyan. Csak megtanulta, hogy ha haragszunk, akkor mondani kell, hogy bocsánat. Azt se tudja, miért mondja, nincs is benne semmi tartalom.
A másik véglet is idegesìtő, aki még a levegővételért is bocsánatot kér.
Nem kell. Egy őszinte bocsánat kérés sokkal többet ér, mint 100 üres.
Ja, ha beküldöd a szobájába nyilván gondolkozni fog rajta. Ugyanmár. Azért mondja csak, mert ki akar jönni játszani.
El kell mondani, hogy amit csinált neked hogy esett. Máshogy nem fog rájönni. Ha pedog felfogta, hogy neked fájt, rossz volt, sajnálni fog és azt kívánja bár ne csinálta volna. Ne ilye kor fog őszintén bocsánatot kérni.
Én épp azt szeretném elérni, hogy értse, miért kell bocsánatot kérni és azért kérjen, mert tényleg sajnálja, amit tett. Nem betanitani akarom, hogy bármire rávágja, bocs, aztán el van intézve.
Aki szerint ez nem fontos, az maga sem szokott semmiért bocsánatot kérni? Nem kell végletekben gondolkodni, nem kell minden apróság miatt esedezni, de ha gyerekként sem kell soha megtenned, miből tanulja meg?
Kicsit olyan ez, mint a köszönés. Azt is ezerszer elmondod a gyereknek, hogy kell, nem csak ráhagyod, hogy majd köszön, amikor kedve lesz.
"mert mindegy hogy viselkedik az ember, annyi következménye sincs, hogy bocsánatot kell kérni? "
Nem a bocsánatkérés a lényeg.
Hanem az, hogy leszokjon arról a tevékenységről, ami miatt bocsánatot kell kérni.
Én éppen fordítva nevelem.
Azt kérdezem tőle, hogy a bocsánatkéréssel azt hiszed le van rendezve a dolog? És aztán holnap megint megcsinálod?
Inkább ne kérjen bocsánatot.
De másnap ne csinálja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!