Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni, ha egy...

Mit lehet tenni, ha egy kisgyerek nem hajlandó bocsánatot kérni?

Figyelt kérdés
Tudja, hogy rosszat tett, de egyszerűen olyankor nem hajlandó kimondani, hogy bocsánat. Hogy lehetne megértetni vele, hogy ez normális dolog, és szükség van rá?
2017. máj. 15. 22:11
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ne a bocsánatkérés legyen a büntetés. Ha van következménye a rosszalkodásnak, akkor utána a bocsánatkérés is menni fog.
2017. máj. 16. 09:39
 12/18 A kérdező kommentje:

Nem ez lenne a büntetés, de ha pl. rugdos, elvárható, hogy megértse, azt nem lehet és bocsánatot kérjen. Szerintem.

Egyébként 4 éves.

2017. máj. 16. 16:20
 13/18 anonim ***** válasza:
nem tudom mások hogy csinálták, de mi beküldtük a 3 évesünket "gondolkodni a szobába". Megmondtuzk hogy amíg nem kér bocsánatot nem játszunk vele. Hamar bocsánatot kért...persze most mondjátok hogy nem érti mit jelent. De, el kell neki szépen magyarázni, mit jelent egy bocsánat kérés mire jó stb. Nem tudom mi ebben a bonyolult. Egyszer elmagyaráztam, és azóta ha valamiért mérges vagyok, rögtön mondja hogy bocsánat, megígérem hogy odafigyelek rá...persze nem így tesz, utána megiint elszúrja az adott dolgot, de fontos a szokás!! hogy bocsánatot kér, mert addig is elgondolkodik rajta, észben tartja hogy amit tett az nem jó.
2017. máj. 16. 18:29
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Akkor kérjen bocsánatot, ha komolyan is gondolja. Rosszul vagyok azoktól, akik mindenféle tartalom nélkül mondják, mert mondani KELL.

A nevelt lányom pl sosem gondolja komolyan. Csak megtanulta, hogy ha haragszunk, akkor mondani kell, hogy bocsánat. Azt se tudja, miért mondja, nincs is benne semmi tartalom.

A másik véglet is idegesìtő, aki még a levegővételért is bocsánatot kér.

Nem kell. Egy őszinte bocsánat kérés sokkal többet ér, mint 100 üres.

2017. máj. 16. 21:15
 15/18 anonim ***** válasza:
83%

Ja, ha beküldöd a szobájába nyilván gondolkozni fog rajta. Ugyanmár. Azért mondja csak, mert ki akar jönni játszani.

El kell mondani, hogy amit csinált neked hogy esett. Máshogy nem fog rájönni. Ha pedog felfogta, hogy neked fájt, rossz volt, sajnálni fog és azt kívánja bár ne csinálta volna. Ne ilye kor fog őszintén bocsánatot kérni.

2017. máj. 16. 21:45
 16/18 anonim ***** válasza:
51%
már pedig igen, a maga szintjén elgondolkodik. ha kiont direkt a foldre egy pohar vizet te meg szó nelkul feltorlod akkor pont nem fogja fel majd hpgy amit tett az nem jó. de ha bekuldod a szobaba es lathatoan merges vagy es csak akkor emyhulsz ha odajon es megigeri hogy tobbet olyet nem tesz es bocsanatot ker, akkor ha el is felejti egy ido utan, de legalabb atmenetileg elgondolkosika szitun. nem hulye am kedves utolso. hidd el, gondolkodnak ;)
2017. máj. 17. 01:38
 17/18 A kérdező kommentje:

Én épp azt szeretném elérni, hogy értse, miért kell bocsánatot kérni és azért kérjen, mert tényleg sajnálja, amit tett. Nem betanitani akarom, hogy bármire rávágja, bocs, aztán el van intézve.

Aki szerint ez nem fontos, az maga sem szokott semmiért bocsánatot kérni? Nem kell végletekben gondolkodni, nem kell minden apróság miatt esedezni, de ha gyerekként sem kell soha megtenned, miből tanulja meg?

Kicsit olyan ez, mint a köszönés. Azt is ezerszer elmondod a gyereknek, hogy kell, nem csak ráhagyod, hogy majd köszön, amikor kedve lesz.

2017. máj. 17. 07:49
 18/18 anonim ***** válasza:

"mert mindegy hogy viselkedik az ember, annyi következménye sincs, hogy bocsánatot kell kérni? "

Nem a bocsánatkérés a lényeg.

Hanem az, hogy leszokjon arról a tevékenységről, ami miatt bocsánatot kell kérni.

Én éppen fordítva nevelem.

Azt kérdezem tőle, hogy a bocsánatkéréssel azt hiszed le van rendezve a dolog? És aztán holnap megint megcsinálod?

Inkább ne kérjen bocsánatot.

De másnap ne csinálja...

2017. máj. 21. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!