Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni, ha egy...

Mit lehet tenni, ha egy kisgyerek nem hajlandó bocsánatot kérni?

Figyelt kérdés
Tudja, hogy rosszat tett, de egyszerűen olyankor nem hajlandó kimondani, hogy bocsánat. Hogy lehetne megértetni vele, hogy ez normális dolog, és szükség van rá?
2017. máj. 15. 22:11
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem az ilyet felesleges eroltetni.
2017. máj. 15. 22:17
 2/18 anonim ***** válasza:
97%

Én ekkor ráhagytam, mivel amikor éppen ott tart a dolog, hogy ő is és én is elvesztettem a türelmemet, tapasztalatom szerint még rosszabb azon rugózni, hogy "mondd ki!"

Eleinte én is belefutottam, de csak még rosszabb lett.

Én inkább a példamutatásban hiszek. Ha én vagyok türelmetlen én is bocsánatot kérek, sőt látványosan az apjával egymástól is bocsánatot kérünk, úgy hogy ő is hallja. Nálunk az jött be, hogy nem erőltettem, elkezdte érezni, hogy jobb ha ő magától kér bocsánatot, nem felszólításra. Mondjuk ez nem egy-két nap volt, de én nem azt akartam, hogy azért mondja ki, mert én kérem, hanem mert érzi, hogy ilyenkor ez a helyes. Ezt elérni, nem kis idő.

2017. máj. 15. 22:19
 3/18 A kérdező kommentje:

Amikor véletlenül történik valami, simán mondja, de ha hisztizik, és tényleg csúnyán viselkedik, akkor nem hajlandó.

Nem szoktam előtte állni, és követelni tőle, de ha esetleg megemlítem, hogy nem kellene-e bocsánatot kérni, úgy tesz, mintha nem hallaná.

2017. máj. 15. 22:24
 4/18 anonim ***** válasza:
81%

Bizti mert anya srm szokott amikor ő hisztizik.

De ha elképzeled pl irto dühös vagy, tombolsz, erre kioktat valaki, hát nehéz is bocsánatot kérni..

2017. máj. 15. 22:34
 5/18 A kérdező kommentje:
Ezek szerint rá kell hagyni, mert mindegy hogy viselkedik az ember, annyi következménye sincs, hogy bocsánatot kell kérni? Ez most komoly?
2017. máj. 15. 22:48
 6/18 anonim ***** válasza:
85%
A második válaszoloval értek egyet. Nálunk is ez vált be, a példamutatás. Néha ha ingerultebben, turelmetlenebbul válaszolok, utana bocsánatot kérek és elmagyarázom neki, hogy miért is vagyok most turelmetlen.
2017. máj. 15. 22:52
 7/18 anonim ***** válasza:
95%

A hiszti egy beszűkült tudatállapot ennyi idősen.

Kicsit sarkított példa, de ilyenkor bocsánatkérést követelni tőle, olyan, mintha egy váratlan halálhír után 5 perccel a Toldit akarnák felmondatni veled. Neked se menne, mert ugyanolyan beszűkült tudatállapotba kerülnél.

Ne várj el tőle olyat, amire még nem képes.

2017. máj. 15. 23:17
 8/18 anonim ***** válasza:
Hány éves?
2017. máj. 15. 23:22
 9/18 anonim ***** válasza:
91%

"Ezek szerint rá kell hagyni, mert mindegy hogy viselkedik az ember, annyi következménye sincs, hogy bocsánatot kell kérni? Ez most komoly?"

szerintem nem kell ráhagyni,ha rosszat tett kaphat valami büntetést,de a bocsánatkérés erőltetése megalázó.Én annak éreztem gyerekkoromban,ezért nem teszem ki a gyerekemet ennek az érzésnek.

2017. máj. 15. 23:57
 10/18 anonim ***** válasza:
68%

Én még az életben nem mondtam neki, hogy kérjen bocsánatot.

Ha látom, hogy valami olyat tett, amit sajnál(ilyenkor odajön és sír), akkor mondok neki, valami olyasmit, hogy tudom, hogy nem szerettél volna megbántani/bántani és sajnálod, gyere ide egy nagy puszira, megbocsátok, nincs semmi baj, már nem haragszom blabla.

Ha nem sajnálja nem kötelezem rá, hazudni felesleges. Ha tőled gyakran hallja, mikor kell használni, hogy bocsánat, akkor ő is fogja, ha úgy érzi. Az enyém 2 éves, de nagyobbként is csak akkor mondja majd remélem, ha komolyan gondolja.

2017. máj. 16. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!